File information

Last updated

Original upload

Created by

AhmetSalih-Hasan-Bars_Ceviri

Uploaded by

AhmetSalih

Virus scan

Safe to use

About this mod

Maceracılar Loncası için yeni görevler, hikayeler ve yeni karakterler ekleyen. Çiftliğinizde yaşaması için dost canlısı bir arkadaş edinmenizi sağlayan, Adventurer's Guild Expanded Modunun Türkçe Çevirisidir.

Requirements
Permissions and credits
!!ÖNEMLİ DUYURU: Adventurer's Guild Expanded modu 1.6 sürümüne underanesthesia tarafından güncelledi arkadaşlar. Gerekli izinler alındı ve de çeviri güncellenicek takipte kalın <3!!








Maceracılar Loncası Genişletmesı
, Maceracılar Loncası için yeni görevler, 30 dan fazla hikaye etkinliği, yeni Romantizm içeren Karakterler ve çiftliğinizde yaşaması için dost bir canavarla arkadaş olma ve onun çifliğinizde yaşamasını sağlayan bir genişlemedir! SVE ve RSV gibi modlarla bile uyumludur!

Oyunda en az 15 gün oynadıktan ve Maceracılar Loncasının ilk görevini tamamladıktan sonra, Maceracılar Loncasında yeni bir sahneyi tetikliyceksiniz. "Loncayı Genişletmek" görevini tamamlamak, Maceracılar Loncası'nın yerel madenlerde yaşayan canavarları araştırmaya adanmış Canavar Araştırma Kanadı'nın kilidini açacaktır. Ayrıca, Marlon'un yeğenleri, Canavar Araştırma Kanadını yönetmeye yardım etmek için Kasabaya taşınacak!




  • Madendeki canavarların tarihini keşfetmeni sağlayan, ödüller ve 15'ten fazla ara sahne ekleyen yeni bir seri seni bekliyor!
  • 2, 4, 6, 8, 10 ve 14 kalp olayı, 100'ün üzerinde diyalog satırı, eş odaları/veranda ve daha fazlasıyla birlikte gelen, iki yeni Romantizme sahip Karakter!
  • Çiftlik evinizin altında yaşamaya davet edebileceğiniz bir Gizemli Bir Canavar. (Evli olsanız bile)!
  • Keşfetmen için Yeni Yerler!
  • Yeni mahsuller, yeni dekorasyonlar ve yeni bir silah gibi yapabileceğin 10'dan fazla yeni eşya!
  • Maceracılar Loncası Genişletmesinin içine tam anlamıyla dalman için Yeni Müzikler (isteğe bağlı)!
  • Daha da fazlası gelicek. (Yani umarım gelir)!



Canavar Araştırma Kanadı inşa edildikten sonra, iki yeni romantizme sahip karakter Kasabaya taşınacak! Onlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir Karakterin adının altındaki spoilera tıklayabilirsiniz!

 Gabriel: 
Spoiler:  
Show
 

Gabriel, Marlon'un yeğeni ve Zinnia'nın abisidir. Canavar Araştırma Kanadını yönetiyor ve zamanının çoğunu mağaralarda gizlenen tehlikeli canavarları incelemeye, gelecekteki sorunları durdurmak için onlardan kurtulmanın bir yolunu bulmaya adamıştır. Küçük çocukken yaşadığı travmatik bir olay, içine kapanmasına ve asosyal biri olarak büyümesine neden oldu. İnsanlarla nadiren konuşur ve araştırmasını ilerletmek için herşeyini verir. Arkadaş edinmenin zaman kaybı olduğuna inanır.

Doğum Günü: Kış 22

Sevdiği Hediyeler: Gift Taste Helper Modunu kurmuşsundur umarım? (Tek tek yazmaya üşendim hehe)

Kalp Olayları: Rehbere Burdan Erişebilirsin. (Yapımcının Rehberini çalmış gibi olmak istemedim bu yüzden ordan bakabilirsiniz) 
 


Zinnia: 
Spoiler:  
Show

Zinnia, Marlon'un yeğeni ve Gabriel'in küçük kız kardeşidir. O sadece yeni insanlarla tanışmak ve 'Kasabanın sunduğu her şeyi deneyimlemek isteyen arkadaş canlısı ve iyimser bir "gün ışığı" kızı. İstikrarlı bir hedefi veya tutkusu olmadığı için ailesinde genellikle göz ardı edilir, ancak bu onun her şeyi denemesini ve iyi vakit geçirmesini engellemez! İnsanlarla vakit geçirmeye ve yeni arkadaşlıklar kurmaya bayılır!

Doğum Günü: Yaz 7

Sevdiği Hediyeler: Gift Taste Helper Modunu kurmanı tavsiye ederim. (Dondurmaya bayılır :P)

Kalp Olayları: Rehbere Burdan Erişebilirsin. (Yapımcının Rehberini çalmış gibi olmak istemedim bu yüzden ordan bakabilirsiniz.)
 


Zinnia ve Gabriel ile arkadaşlık kurun ve hedefleri ve kişilikleri  hakkında daha fazla bilgi edinin. Hatta geçmişlerini bile öğrenebilirsiniz.... Annelerine ne oldu? Babaları Loncayı neden sevmiyor? Öğrenmek için oynamanız gerekecek!

Diğer Karakterler:

Ayrıca görev dizisinde ilerledikçe, Gabriel ve Zinnia ile dostluk kazandıkça karşılaşabileceğiniz birkaç Karakter daha var. Onlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için spoilera tıklayabilirsiniz!

Silly: 
Spoiler:  
Show

"Balçık Ruhu" etkinliği sırasında Zinnia'nın yolunu seçerseniz, Balçık Silly, hediye verilebilir bir NPC olacaktır. Silly, Araştırma Kanadı'na çağrılan ve saf iridyumda bulunan enerji nedeniyle mutasyona uğrayan, aslen madenlerde doğmuş bir balçıktır. Sihirbazı ziyaret ettikten sonra, oyuncu Silly'yi anlayabilecek ve onun sohbet edebilecek. (ÇN: Kıymayın la bu tatlışa)

Silly, başlangıçta Canavar Araştırma Kanadı'nda kalmaya zorlanacak, ancak 'Balçık Araştırması' görev serisinin Zinnia seçimini tamamladıktan sonra, Silly kasabayı ve vadi çevresindeki diğer yerleri ziyaret etmeye başlayacak. Silly'le 10 kalbe ulaştıktan sonra oyuncu, Silly'yi çiftlikte yaşaması için davet etme seçeneğine sahip olacak. İlgili görevi tamamladıktan sonra Silly, çiftlik evinin altındaki yeni bir bodruma taşınacak.

Doğum Günü: "Zinnia Silly'ye doum gününü sordu. Hmm, Silly bilmiyo.... Çifçi duum günü ne?"

Sevdiği Hediyeler ve Kalp Olayları: Rehbere Burdan Erişebilirsin.


Hediye Verilemeyen Karakterler:

 Daniel: 
Spoiler:  
Show

Daniel, Gabriel ve Zinnia'nın babası ve Marlon'un kayınbiraderidir. Zuzu Şehrinde Polis Memuru olarak çalışıyor. Karısının ölümünden sonra, Maceracılar Loncasından nefret etmeye başlar. Kızı Zinnia Eşine çok benzediği için ona karşı çok korumacı ve yanından ayrılırsa kendisini tehlikeye atacağından koruyor. Her baba gibi o da kendince kızı için en iyisini istiyor.

Zinnia'nın 4 Kalp sahnesini gördükten sonra, Daniel ara sıra Maceracılar Loncasını ziyaret edecek. Onu Gil ve Marlonla sohbet ederken bulabilirsiniz.

Daniel'in gelecekteki bir güncellemede tamamen hediye verilebilir romantizme sahip bir Karakter olması planlanıyor. (Hatta dosyaların içinde Dan ile evlendiğiniz zaman geçen bazı diyaloglar olduğu bile söyleniyor. Kim bilir belki güncelleme düşündüğünden daha yakın...)
 


 Daisy: 
Spoiler:  
Show
 

Daisy, Gabriel ve Zinnia'nın annesi, Marlon'un kız kardeşi ve Daniel'in karısıydı. Hayattaki tutkusu, harika, gizli mistik sırları bulmak için mağara sistemini keşfetmekti. Ancak bir kaza onun ani ölümüne neden olarak Gabriel ve Daniel üzerinde büyük bir etki bırakır.

Daisy, Gabriel ve Zinnia'nın birçok kalp olaylarında görünüyor. Acaba başına ne geldi...  




Maceracılar Loncası Genişletmesi, her biri kendi ödülleri ve etkinlikleri olan birçok farklı görev dizisine sahiptir. Her ana görev dizisi, farklı bir canavar ırkının sırlarını keşfetmeyle ilgilidir, tabi ki de daha küçük görev dizileri de mevcuttur! Takılıp kalırsanız veya yardıma ihtiyacınız olursa aşağıda her görev dizisi için özetler/ipuçları bulabilirsiniz.

Dahil edilen görevleri görmek için görev dizisi adının altındaki Spoiler'a tıklayın.

Loncayı Genişletmek: Marlon, Loncayı genişletmek ve yeni bir araştırma kanadı açmayı düşünüyor. Ona yardım edecek misin?

Spoiler:  
Show
Görevlerle alakalı Bilgi almak için spoilerları genişletebilirsin.

"Loncayı Genişletmek" #1 
Spoiler:  
Show
 Robin'e 600 parça odun götür. Hepsini bir kerede doğrudan ona teslim etmelisin (Rabine 600'den az odun hediye etmeye çalışma sakın, odunaları ona hediye ettiğini sanabilir.)

"Loncayı Genişletmek" #2
Spoiler:  
Show
 
"Loncayı Genişletmek #1" görevini tamamladıktan sonra 2 gün bekle. Görevi tamamladıktan bir gün sonra, çiftlik evinden çıkarken Robin seni karşılayacak. Görevi tamamladıktan iki gün sonra, Marlon sana Loncanın genişlemelerini bildiren bir mektup yazacak ve Loncaya girdiğin zaman yeni genişlemeyi görebileceksin.  


Balçık Araştırması:
 Sen ve Gabriel'in keşfedeceğiniz ilk canavar ırkı, göz ardı edilirse ölümcül olabilen yumuşacık, görünüşte sevimli ancak bazen ölümcül yaratıklar olan Balçıklar. Nasıl sakinleştirilebilirler ve diğer insanlara zarar vermeleri nasıl sağlanır? Bunu çözmek sana kalmış!

Spoiler:  
Show
  
Görevlerle alakalı Bilgi almak için spoilerları genişletebilirsin veya daha detaylı görmek için Rehbere gidebilirsin.

"Canavar Araştırma Kanadı" 
Spoiler:  
Show
 Gabriel ve Zinnia ile tanıştıktan sonra, Maceracılar Loncasının yeni Canavar Araştırma Kanadına girmeniz yeterli. Bu, "Balçık Araştırması" görev serisini başlatacak.

"Balçık Araştırması: 1. Adım" 
Spoiler:  
Show
Madenlerde 30 YEŞİL balçık öldür. Bu görevi yalnızca yeşil balçıkları öldürerek yapabilirsin. Onlardan yeni bir öğenin düştüğünü fark ediceksin…

"Balçık Araştırması: 2. Adım"  
Spoiler:  
Show
Yeşil balçıkları öldürerek bulduğun "Balçık Cevheri"ni Canavar Araştırma Kanadına götür. Bir önceki görevde 30 balçık öldürerek en az bir Balçık Cevheri elde etmiş olman gerekiyor, ama bulamadıysan,  cevheri bulana kadar balçık öldürmeye devam edebilirsin.

"Balçık Araştırması: 3. Adım"  
Spoiler:  
Show
"BalçıkAraştırması: 2. Adım"ı tamamladıktan bir gün sonra, çiftlik evinden çıkarken Gabriel seni karşılayacak. "Yaşam Özü" ve "Balçık Ruhu"nun üretim tariflerinin kilidini açacaksın. Bir "Yaşam Özü" yapmak için gereken öğeleri (Mor Mantar, Elmas ve Yıldız Meyvesi) bul, ardından bir Yaşam Özü ve mağara balçıklarını öldürerek bulunan 10 "Balçık Cevheri" ile bir "Balçık Ruhu" yap ve Balçık Ruhunu Canavar Araştırma Kanadına götür.

"Balçık Araştırması: 3. Adım"ı tamamladıktan sonra bir seçim yapman gerekecek. Bu yolları kendin seçip görebilirsin yada Rehberden daha detaylı inceleyebilirsin 



Bu mod çoğu mod ile uyumlu olmalı. Çevirmen olarak aşşağıdaki modların bazılarını bizzat ben kontrol ettim.

Tam Uyumlu Olanlar:
Stardew Valley Expanded (Kontrol Ettim)
Ridgeside Village (Kontrol Ettim)
East Scarp (Kontrol Ettim)
Downtown Zuzu

Uyumlu Olanlar:
Make Marlon Real
Befriend Marlon

Portre/Karakter Değiştiren Modlar (Kontrol Ettim)

Belki Uyumsuz olabilecek Olanlar:
Özel Çiftlik Haritaları (Aktif olarak oynuyorum şu an ancak bir sorun yok)
Diğer Harita Değişiklikleri (Kontrol Ettim)
Çok Oyunculu - Aslında uyumlu ancak Ana Görev ilerlemesini sadece kurucu yapabilir. (Kontrol Ettim)

Uyumsuz:
Mobil - Mobil Oyuncular için üzgünüm... Maalesef uyumlu değil. :(



  • Çeviri Hakkında herhangi bir sorunuz varsa yada bir kelime hatası/yazım yanlışı yapmışsak, bize Dicord sunucumuzdan bildirirseniz çok seviniriz. OwO

  • Ayrıca eğer isterseniz yapımcının diğer modu olan Date Night modunu da indirebilirsiniz.

  • Modu çevirmemde bana çok çok büyük katkısı olan Hasan'a ve çevirmemize izin verdiği için modun yapımcısı LiveOnSUPERT'a çok teşekkürler. <3