Skyrim Special Edition
0 of 0

File information

Last updated

Original upload

Created by

totya4

Uploaded by

totya4

Virus scan

Safe to use

About this mod

"Keepsakes - Item Protection - Unofficial SSE Port" mod Hungarian translation. (A vétlen eladástól/eldobástól tudjuk megvédeni fontosabb tárgyainkat!)

Requirements
Permissions and credits
Changelogs
* Őrzöm, mindhalálig! *
 
- This is only translation, all credits to the author, and the creator of the SSE port! -
- Ez csak fordítás, minden hála és köszönet a szerzőnek, és az SSE port készítőjének jár! -Röviden: Ezzel a moddal nincs több cifra káromkodás, monitor lerugdosása, asztali gépház kalapáccsal való ütemes ütlegelése! Legalábbis nem amiatt, hogy ritka, vagy szívünkhöz nőtt tárgyat adunk vagy dobunk el véletlenül!

Lehetőségünk van ugyanis ezzel a moddal arra, hogy a tárgyakat egy gyorsbillentyű megnyomásával védett (megőrzendő) listára tegyük. Így ha a listán szereplő tárgyat eladnánk vagy eldobnánk, akkor beállítástól függően megerősítő ablakot kapunk!

Lehetőség van arra is, hogy ha lefegyverző képességű ellenféllel találkozunk, aki éppen lefegyverezne, még abban az esetben is jöjjön megerősítő ablak (ha az általunk viselt fegyvert megőrzendő listára tettük). Ez nem azért van, hogy megkönnyítse a játékot, hanem amiatt, hogy a lefegyverzés hatására esetleg úgy elszáll a fegyverünk (bug) hogy sose találjuk meg.

Mindent szépen be tudunk állítani a Mod Konfogurációs Menüben (MCM) SkyUI használata esetén.

Követelmény: SKSE és SkyUI.

Telepítés/eltávolítás: Szokásos módon, mod menedzser (pl. Vortex) ajánlott!

Gyakori kérdések:

- Miért nem tudom a listára tenni az én disznózsírban pörkölt fácán...
- A megőrzendő listára fogyóeszközöket (étel, ital, arany) nem lehet tenni.

- Van más hasonló mod, ami szerintem jobb mint...
- Akkor használd azt!

- Hát igencsak elcsodálkoztam azon, hogy megőrzendő listára tettem egy faja kis bűvölt/élezett fegyvert, aztán azt látom, hogy a nem bűvölt/élezett változatú fegyver is megőrzendőnek számít! Na most mi van?
- Ismert hiba! A mod készítésekor mérlegelnem kellett, mit részesítsek előnyben, én az egyszerű és hatékony módszer mellett döntöttem, ami ezzel a jelenséggel jár együtt.

- Miért nem véd a mod megőrzendő tárgy fejlesztése, vagy bűvölése esetén?
- Ez nem része a modnak, ennyi, elfoglalt vagyok bla bla bla... (Szerencsére a nem kívánt bűvölés eltávolítható a szintén általam lefordított moddal!)

- MIért nem jön figyelmeztető ablak ha a megőrzendő tárgyat ládába rakom?
- Lásd az előző válasz, ez nem része a modnak. Mellesleg nem vészes a dolog egyáltalán, hiszen ládába rakodni csak saját otthonban érdemes, onnan pedig eltűnni nem fog... hacsak valamelyik követőnknek nem ragadós a keze...

- Mennyi tárgyat tehetek a megőrzendő listára?
- Amennyit szeretnél, nincs korlát.

- Küldetéstárgyakat tehetek megőrzendő listára?
- Nincs értelme, és nem is javaslom, mert gondot okozhat!

Fordítással kapcsolatos kérdések:

- Kedves fordító! Miért nincs lefordítva a "Configuration" szó a mod beállításainál?
- Nem minden modnál elérhetőek a beállításkategória nevek. Itt elérhető ugyan, de ha lefordítom, akkor a beállítások ablak teljesen üres lesz... így hát érthető okból meghagytam az eredeti angolt... A szabatos, technikai jellegű  válasz egyébként az, hogy bár a játék támogatja a unicode karakterkódolást (amivel a világ összes karaktere megjeleníthető), a magyarítás (amit egyébként nagyon köszönünk) ezzel nem törődik, és CP1250-es karakterkódoláshoz ragaszkodik szkript fájlok esetén is, hogy az ékezetek megfelelően jelenjenek meg. Viszont ez a karakterkódolás nem igazán fekszik az amúgy unicode kódolásra kitalált szkript fájloknak, ebből adódik az előbbi jelenség is, hogy a beállítások oldal lefordított kategória név esetén üres lesz. Ha unicode kódolással mentem a szkript fájlt, akkor lefordított kategória név esetén is megjelenik a beállítások oldal, viszont így az ékezetek javarésze helyén kocka lesz. Megjegyzem, hogy az általam magyarított betűkészlettel problémamentesen jelenne meg a beállítások oldal unicode karakterkódolás esetén is, mivel beleintegráltam a hiányzó magyar ékezeteket, melyek alapból azért hiányoztak, mert a Skyrim SSE alapértelmezetten nem támogatja a magyar nyelvet, így nyilvánvalóan a magyar ékezeteket sem rakták bele, még ha a unicode karakterkódolás ezt lehetővé is tenné.


--- A többi mod fordításom itt tekinthető meg! ---