Fallout 4

File information

Last updated

Original upload

Created by

Skolopendra

Uploaded by

skolopendra1

Virus scan

Safe to use

About this mod

Ukrainian translation of Fallout-4/ Переклад гри Фолаут-4 українською

Requirements
Permissions and credits
Donations
Ф4_UA, або Фолаут 4 - українською

Оскільки донизу дочитують не усі, то: поставити запитання, щось запропонувати, повідомити про помилки в перекладі, чи інші проблеми, ви можете на діскорд каналі: Fallout_4UA 

Як хочете подякувати авторам за роботу тисніть
тиць


Опис

Локалізація - стандартна: озвучка - англомовна, текст - перекладнено українською.
Актуальна версія локалізації торкається базової гри та усіх офіційних ДЛС.

Модифікації (як і раніше) потребують окремого перекладу, їх можна знайти за загальним тегом UKR

Окрім всього іншого в секції "Optional" викладено базу даних перекладу, для використання іншими модерами/користувачами, для створення якомога більшої кількості якісних україномовних перекладів.

Українською перекладено всю гру, та усі ДЛС.

В планах - є також переклад і популярних модифікацій, частину з яких вже зараз можна знайти на Нексусі, шукаючи за тегом UKR

Версія перекладу 2.3 - наразі є повною версією перекладу гри (гра + усі 6 ДЛС)
Додатково є "демонстраційна" версія локалізації, зі спрощеною процедурою встановлення.
Періодично виходить "косметичне" оновлення перекладу, з виправленням знайдених помилок та врахуванням побажань користувачів (про які можна повідомити на діскорд каналі F4-UA - посилання в кінці опису)

Окрім того, версію перекладу узгоджено з глобальним модом Horizon - українською та більшістю українізованих модів (зброя, одяг, тощо)

Встановлення

Для тих, кого лякає багато літер: нижче є "демонстраційна" версія локалізації, яку НУ ДУЖЕ просто встановити, але яка охоплює лише базову гру без ДЛС. Ви можете використовувати цю демоверсію, для ознайомлення з якістю перекладу, або у випадку, коли ДЛС до гри вас не цікавлять.

Демо-версія лежить в "опціональних" файлах, її треба просто розархівувати в теку DATA гри (з заміною файлів) і без додаткових маніпуляцій можна одразу грати.

Перехід з демонстраційної версії на повну - можливий в будь який момент.
Якщо ваша гра має ДЛС, то у випадку використання демонстраційної версії локалізації, контент який стосується ДЛС - прсто не матиме перекладу.


Щоб встановити повну версію локалізації, треба:

1. завантажити нижченаведений архів, в архіві лежить тека DATA, яка містить ще дві теки: STRINGS та INTERFACE, ваша задача полягає в тому, щоб ці дві теки опинилися в теці DATA вашої гри :) звісно, що в розархівованому вигляді. 

Тобто, ви может розархівувати весь архів прямо в теку з грою, або по одній перемістити STRINGS та INTERFACE в DATA вашої гри (кожен робить, як подобається, головне щоб результат був) 


2. внести невелички правки в іні файли гри (подробиці див. нижче)


Треба перевірити, та/або відредагувати два файли:

  • Documents\My Games\Fallout4\Fallout4.ini (тека «Документи» Windows)
  • Fallout 4\Fallout4_Default.ini (тека з грою).

Локалізація працює як з російськомовним так і з англомовним варіантом гри, однак у випадку використання англомовного варіанту - корректніше відображаються шрифти (зокрема рукописний та газетний)

Якщо ви використговуєте російську мову гри, то в секції [General] обох файлів, треба перемкнути гру на англійську мову. 
Щоб це зробити рядок sLanguage=ru міняємо на sLanguage=en.

Це потрібно для більш коректного відображення шрифтів.

Якщо ви не використовували моди раніше, то в секції [Archive] вищезгаданих файлів, треба

1. додати наступний рядок: bInvalidateOlderFiles=1
2. рядок sResourceDataDirsFinal=strings має виглядати sResourceDataDirsFinal= (тобто те що написано після знаку "=" треба витерти)

якщо ви вже використовуєте модифікації, і вони у вас працюють - то цей пункт у вас вже зроблено і нічого робити не треба.

*встановлення також можливе з застосуванням мод менеджерів, це дійсно працює як з вортексом, так і з МО-2, рекомендується розміщувати мод локалізації якомога вище в переліку завантаженя.

Якщо ви використовуєте МО-2, то зверніть увагу на те, що ІНІ файли треба редагувати, відкриваючи їх саме через МО-2 (вкладка Tools / Plugin tools / INI editor)

У разі якщо ви встанвовили пререклад вручну і бажаєте його видалити, вам треба видалити з теки DATA теку Strings та Interface, це видалить файли перекладу, та поверне гру в базовий (ванільний) стан. Логічно, що зміни які внесли в гру інші моди, це не відмінить.


ВАЖЛИВО: при встановленні будь яких модів, часто трапляється така ситуація, коли при старті нової гри  ви отримуєте чорний екран і більш
нічого (гра не починається)

Це давно відома і поширена проблема.
Боротися з нею треба таким чином: ви стартуєте нову гру БЕЗ модів, після початку нової гри робите збереження гри.
Потім, виходите, встановлюєте моди (будь які) - і після цього завантажуєте вашу збережену гру.

ВАЖЛИВО 2: оскільки виробник запустив гру "в люди" у досить "кривому" вигляді, то більшість робіт з покращення та оптимізації гри виконали модороби. Комбінуючи різноманітні моди, гру можна зробити геть не схожою на ваніль і значно, ніж ваніль краще.

Тобто. Це геть необов'язково, але у нас на діскорді (посилання нижче) ви зможете знайти як різноманітні модифікації до гри, так і пакет сервісних програм який ЗНАЧНО покращить стабільність та швидкодійність гри.

Зворотній зв'язок
Поставити запитання, щось запропонувати, повідомити про помилки в перекладі, чи інші проблеми, ви можете на Діскорд каналі:
Fallout_4UA 

Як хочете подякувати авторам за роботу тисніть: тиць


                                                        


Версії та оновлення

  • Періодично, версія локалізації оновлюється.
  • Під час цих оновлень враховуються побажання щодо локалізації, та відбувається усунення помилок перекладу.