Fallout 4

File information

Last updated

Original upload

Created by

VWTrotsky

Uploaded by

vwtrotsky

Virus scan

Safe to use

About this mod

Mutant Menagerie наповнює Співдружність до країв новими істотами, зібраними з великої кількості загальнодоступних джерел. Цей мод додає десятки динамічних генерацій нових, ванільних і DLC істот.

Requirements
Permissions and credits
Donations
This is the Ukrainian translation of the mod Mutant Menagerie - Big Game Hunting.
Оригінал мода дивіться на цій сторінці





Також доступні:






Для модульностіMutant Menagerie - Patches
 
 Єдиний Вцілілий, виснажений, стояв на березі каламутного, знебарвленого озера. У його свідомості, швидко крутячись, оголилися події останніх восьми годин. Дивлячись на південь через цю стару водойму, Вцілілий справді почав розуміти. Їхнє життя, яке вони так добре знали, вже ніколи не буде колишнім. Вцілілий оглянув оточення, гадаючи, чи справді минуло два століття, відколи він побував на поверхні. Після бомб та передбачуваного кінця людства, стояв новий і цілком чужий світ. З попелу старих руїн виросла Пустка вічної ядерної осені. Іржавий обрій кишів життям, таким же дивним, як і знайомим. За кілька метрів від нього стрекотали й крякали качки - у них не вистачало більшості пір’я та, як вирішив Вцілілий, здатності до польотів. На багнистій дюні на південному заході бобер, укритий шипами та зубчастими кістяними шпорами, виповз із води - на шок і жах переляканого двоголового оленя. А на березі навпроти Вцілілого, зустрічаючи його блукаючий погляд, цибулинні, роздуті ондатри, одягнені в сплутану шерсть і жовті нариви - стоять майже на зріст дорослої людини.
                Тут, на березі цього забутого озера, Вцілілий визнав, що світу ніколи не було кінця. Життя змінювалося, адаптувалося та еволюціонувало - прийнявши зруйновану оболонку старого світу як свою нову екосистему. Коли з невідомого джерела десь поза межами дерев на заході пролунало глибоке каркання, Єдиний Вцілілий зустрів останню правду. Будь-які люди, що залишилися в живих у цьому чудовому новому світі, більше не стояли на вершині харчового ланцюга. Нарешті зібравшись з думками, тепер зосереджений Вцілілий скинув свій поношений комбінезон, дістав вірний пістолет із кобури та почав йти далі. Він підкорить звірів цієї нової Співдружності. Знайти б сина. У всьому Массачусетсі не було мутанта, достатньо великого чи злісного, щоб стати на його шляху - принаймні він так думав.
Ласкаво просимо до дому.


 


1.2 Покриття:



Частина 1: Огляд

Починаючи з оновлення 1.3, цей мод додає до Співдружності 32 види НОВИХ і ЛОРНИХ істот усіх форм і розмірів! Він також додає лорних істот до DLC за допомогою використання динамічних генерацій. Усі генерації були розміщені у відкритому світі вручну, щоб зменшити перенаселеність Співдружності та надати екосистемам Співдружності трохи дотику художника. З Mutant Menagerie Співдружність скоро стане набагато жвавішим місцем! 

 

 
 Особливості

1)    Динамічні генерації


У багатьох генераціях, доданих у цьому моді, використовуються актори спеціального рівня, призначені для представлення випадкових істот, відповідних рівню, кожного разу, коли актор відроджується. Ці динамічні генерації поділяються на хижаків і здобич - з метою створення повноцінних і рандомізованих екосистем у різних біомах Співдружності. Ці генерації не використовують істот, які вже надто поширені в Співдружності (як болотники), замість цього вибирають пріоритет нових істот Співдружності і істот із DLC. Більшість згенерованих істот зустрічається в дикій місцевості Співдружності, а не в містах. З міркувань продуктивності в руїнах Центру Бостона немає генерацій.
 
2)    Інтеграція істот DLC

DLC-істоти були додані до Співдружності через динамічні генерації. Зіткнення із засідками були приховані всюди по
карті для деяких істот, гарантуючи, що ваша наступна пригода в Пустці Співдружності матиме кілька сюрпризів. Також були створені варіанти високорівневих істот нижчого рівня зі зниженою статистикою, які гарантували, що звірі в кінці гри, як-от заглоти, вудильники та печерні цвіркуни, можуть час від часу з’являтися на ранніх етапах гри, щоб оживити бій без повного знищення головного героя. З цими генераціями, як і з усіма іншими, було зроблено велику роботу, щоб переконатися, що вони вписуються у світ, не даючи відчуття затиснутості чи перевантаження в будь-якому випадку. Вони призначені для того, щоб покращити ваш досвід, а не повністю змінити його.
 
3)    Нові істоти

This mod adds a wide roster of 32 new mutants to the Commonwealth – all of which are nonhumanoid and as lore-friendly as possible. There are hand-placed spawns for all creatures in addition to their integration into my dynamic spawns. The new creatures are split into three categories – Heavy Hitters, Hybrids, and Game creatures. Ambient “Game” creatures roam the Commonwealth avoiding hungry mutants and trigger-happy hunters. Heavy-Hitters seek to rough you up and ruin your day. Most fulfill special roles in the combat sandbox to challenge the player - making the game much harder. Hybrids generally land somewhere between the two categories - playing a more neutral role in the ecosystem. They all have levelled variants, legendary variants, and drop loot of increasing quality to match.
Цей мод додає широкий список із 32 нових мутантів до Співдружності - усі вони не гуманоїдні та максимально лорні(дружні до історії гри). Існують ручні генерації для всіх істот на додаток до їх інтеграції в динамічні генерації. Нові істоти поділені на три категорії: важкі нападники, гібриди та ігрові істоти. Навколишні "ігрові" істоти блукають країнами Співдружності, уникаючи голодних мутантів і мисливців. Важкі нападники прагнуть знущатися з вас і зіпсувати вам день. Більшість виконує спеціальні ролі в бойовій пісочниці, щоб кинути виклик гравцеві, що робить гру набагато складнішою. Гібриди, як правило, знаходяться десь між двома категоріями, відіграючи більш нейтральну роль в екосистемі. Усі вони мають варіанти з підвищенням рівня, легендарні варіанти та здобич, що випадає, відповідної якості.
 
4)    Готування та крафт

Гравці можуть готувати за новими рецептами, утилізувати або продавати частини тварин, а також грати роль мисливця в Пустках своєї мрії. Дослідження дикої природи Співдружності та полювання за допомогою Mutant Menagerie - це життєздатна альтернатива петлі повзання по підземеллям, якою відома Fallout 4. Одна з цілей цього мода полягала в тому, щоб додати до гри петлю полювання, натхненну Red Dead Redemption 2. Шкіри різняться за якістю від поганої, гарної та ідеальної. З іншого боку, м’ясо буває двох категорій - звичайне м’ясо та первинне, пухке або соковите м’ясо (залежно від типу істоти). Розмір тварини вказує на її якість, тому слідкуйте за більшими тваринами! Важкі нападники також пропонують такі ж прибуткові предмети здобичі, але вони не відмовляться від них легко. Mutant Menagerie спонукає вас досліджувати дику природу, збирати різноманітні інгредієнти та сприймати свого внутрішнього надзвичайного мисливця-збирача! Існують навіть нові рецепти, які віддають перевагу звичайним інгредієнтам з ванілі, що дозволяє використовувати раніше нудні предмети з гри по-новому. Нові предмети продаються дорожче, ніж їхні ванільні еквіваленти, нові рецепти вимагатимуть більше часу та зусиль для створення, а переваги для ваших творінь будуть найвищими, що змушує вас вирішувати, чи ви хочете продати цю смажену істоту чи використовувати її під час час потреби.

5) Скриптова інтеграція (BETA)

Істоти тепер розбиті на відповідні фракції або родини. Нові істоти Mutant Menagerie і деякі істоти DLC інтегровані в рівневі списки інших істот, що збільшує різноманітність істот, з якими ви зустрінетеся. Тепер замість зграї простих радтарганів ви зустрінете тарганів, мурах, бум-жуків та інших дрібних комах! Замість зграї кротощурів ви зустрінете рад-землерийок, рад-щурів, свинячих щурів і навіть жахливих печерних щурів! Крім того, ванільні істоти мають шанс отримати предмети здобичі з Mutant Menagerie.

ВАЖЛИВО: Майте на увазі, що деякі ванільні файли потрібно було відредагувати, щоб правильно інтегрувати нових створінь. Приклади цього включають прапорець "calculate for each item in the count" для злого пса LCHAR або виправлення актора рівня "рад-щур" для посилання на основні риси його LCHAR (що насправді здається недоглядом Bethesda). Якщо вам не подобаються ці зміни, не використовуйте Beta плагін! 










Частина 2: Бестіарій 
Що вони їдять, коли вони не їдять вас?”


 

ІГРОВІ (НАВКОЛИШНІ) ІСТОТИ
"Все нормально, їх можна їсти"

Spoiler:  
Show





Бобри
"Їм, мабуть, просто боляче - весь час."
З часів Великої війни бобри не бачили кардинальних змін, окрім помітного додавання виступаючих шипів і кістяних шпор
на їхніх тілах. Ці водолюбиві шкідники кочують по берегах озер і річок, уникаючи
якомога більше контактувати з людьми та хижаками. Однак коли загнані в кут,
вони можуть спробувати вдарити по своїх нападниках, перш ніж втекти в безпеку -
так що бережіть руки!

Бобри є надійним джерелом кісток і м'яса.



Качки

"Мабуть ці істоти могли літати до війни?"

Упродовж століть після Великої війни життя качок на березі моря не змінилося. Століття важкої радіації спричинили
значні втрати пір’я, в результаті чого вони 
втратили здатності до польоту. Ті, хто може це зробити, підтримують
щорічні моделі міграції, тоді як більшість, які не можуть, змушені залишатися
у Співдружності цілий рік - де вони є ідеальною здобиччю для мисливців і
хижих мутантів.

Качки є надійним джерелом м’яса та різноманітних водних компонентів, таких як мастило та ядерний матеріал, які прилипають до їхнього пір’я.



Лисиці

"Вони бачили кращі дні."

Лисиці в дикій природі виглядають виснаженими і без більшої частини хутра. Більшість їхніх фізичних деформацій приписують незначним мутаціям
і частим радіаційним отруєнням, які є звичайним для більшості тварин протягом усього післявоєнного періоду
Америки. Однак, незважаючи на свій зовнішній вигляд, лисиці швидкі та спритні - мчать
щоразу, коли загроза дає про себе знати.

Лисиці є надійним джерелом першокласного м’яса, якщо ви зможете їх зловити.


Гуси
"Шипіння, гудіння, гідри ненависті."

Гуси водяться по всій Співдружності - насамперед біля джерел води. Багато гусей, як і інші водоплавні птахи, зазнали серйозної втрати пір’я через тривалий вплив джерел води з високим опроміненням, що зробило багатьох нелітаючими. Після Великої війни канадська гуска також зазнала ще однієї особливо серйозної мутації в своїх додаткових головах - а точніше трьох. Гуси, як правило, поводяться так само, як їхні довоєнні побратими, і є хорошим джерелом м’яса для голодної Пустки.

Гуси - прекрасне джерело м'яса птиці.


Гагари 
"Моторошний болотний птах продовжує жити."

Звичайна гагара відома своєю моторошною піснею, яку вона видає. Як і інші водоплавні птахи післявоєнної Америки, багато гагар зазнали втрати пір’я та польоту. За іронією долі, пір’я, що залишилося, є основною причиною полювання на них, оскільки навіть нелітаючі гагари зберегли більше пір’я, ніж більшість інших водоплавних птахів. Нестерпний крик гагари можна почути по всій водно-болотній місцевості Співдружності, що відповідає зловісній природі таких диких, неприборканих Пусток.

Гагари є постійним джерелом пір’я, м’яса птиці та моторошних звуків.


Опосуми
"Вони можуть бути нешкідливими, але я не хочу, щоб вони були біля мене. Це БЕЗПЕЧНО має якесь відношення до всіх цих голов. А саме те, як вони всі, здається, посміхаються одночасно..."

Опосуми не дуже змінилися з часів Великої війни - за винятком багатьох придатків. Як і рад-єноти, вони переважно падальники. У Співдружності були знайдені опосуми зі шлунками, наповненими мотлохом і сміттям, які істоти ніяк не могли перетравити, що змусило деяких біологів Пусток замислитися, чи ці опосуми якимось чином втратили контроль над імпульсами - чи якийсь інший біологічний інгібітор, який зазвичай перешкоджає тваринам споживання того, що зазвичай вважається неїстівним сміттям. Незважаючи на це, опосуми цілком нешкідливі, незважаючи на їх жахливий вигляд. Їхні багатозубі хвости, що досить дивно, вважаються щасливим талісманом серед місцевих жителів Співдружності. Вважається, що споживання одного з них приносить удачу - якщо ви можете його переварити.

Опосуми є надійним джерелом м'яса і різного сміття.


Фазани 

"Раптом я зголоднів."

Фазани рідко зустрічаються на території Співдружності, часто зустрічаються далеко від цивілізації чи довоєнних руїн. Хоча вони виглядають опроміненими та частково позбавленими пір'я, як і багато видів птахів Співдружності, якість їх м’яса бездоганна. З цієї причини їх цінують як делікатеси як мисливці, так і кухарі варто простежити до краю пустки, щоб знайти. Фазани, як правило, бродять у північно-західних лісах Співдружності, де залишається густий підлісок і низький рух людей.


Фазани - надійне джерело м'яса птиці і рідкісних яєць.


Рад-козли
"Краще просто позбавити старого Чорного Філіпа від його хрусткого, опроміненого страждання."

Білий козел до війни зазвичай зустрічався по всій Співдружності як худоба. Подібно до їхніх двоюрідних братів, великорогих південно-західної Америки та вівчарів середнього заходу, рад-козли зазнали різких мутацій за час після падіння бомб. Рад-козли нагадують обпалені трупи, що розбиваються, чимось схожі на диких гулів. Незважаючи на зовнішній вигляд, дикі рад-козли нешкідливі і втечуть, якщо їх спровокувати. Молоко рад-кози майже таке ж бажане, як і молоко браміна, хоча рад-козлів набагато важче привчити як худобу, ніж останніх. Таким чином, найлегший спосіб отримати цей делікатес, як завжди, силою.

Рад-козли є постійним джерелом як м’яса великої дичини, так і бажаного молока.


Пугачі
"Музика з дзьоба маленьких гнильців завжди мене лякає."

Звичайні пугачі штату Массачусетс зазнали надзвичайної втрати пір’я внаслідок повного атомного знищення. Вони перетворилися на нелітаючих мандрівників, які снують крізь в чагарниках, наповнюючи ядерні осінні ліси своєю унікальною заспокійливою, але водночас захоплюючою музикою. Кілька пір’їн, які залишаються на спині пугачів, як правило, витриваліші, сильніше піддаються впливу стихії та мають більшу цінність, ніж у більшості інших птахів. З цієї причини на верескливих сов часто полюють колекціонери.

Пугачі є надійним джерелом м'яса птахів і рідкісного пір'я.


Скунси
"Лампочки з ніжками."

Скунси Пусток - явище дивне. Вони зберегли все своє хутро та риси обличчя, але мають тепер уже культову радіоактивність
сяйво, яке надає їм потойбічного вигляду. Скунси в Співдружності є
рідкісні та неймовірно швидкі, злітаючи на захід сонця за найменшого натяку
біди. Вони є дуже затребуваною здобиччю для кар’єрних мисливців на Пустках.

Скунси є цінним джерелом опроміненого та іонізованого м'яса, ядерного матеріалу та опроміненої крові. Застрельте його, перш ніж він зможе втекти
ви будете дуже винагороджені.


Кальмари (Як показано у водному бестіарії) 
"Мабуть, був час, коли мозок був зовні, це НЕ БУЛО нормальним..."

Відомо, що в прибережних водах Бостона блукають дивні кальмари-мутанти з м’якою зовнішністю, схожою на мозок. Вважається, що гігантські кальмари-мутанти Співдружності мутували від короткоперих або довгоперих видів кальмарів, які зазвичай зустрічаються в Новій Англії, дивні та вередливі звірі. Вони також схильні до глибоких вод і океанських жолобів, тобто знайти їх майже так само складно, як і полювати на них.

Кальмари - надійне джерело рибного м'яса, мастила і кислоти.


Білки (Білки Співдружності)
"Чорт, ці речі швидкі!!"

Білки, також звані радбілками, втратили збережені розміри порівняно з довоєнними білками. Однак у них повністю втрачено волосся, і тепер вони мають деформовані очі-цибулини. Білки Співдружності відомі однією головною рисою - їхньою швидкістю. Налякайте їх, і вони зникнуть миттєво!

Білки є поширеним джерелом, як ви могли здогадатися, білчиного м’яса!



Індички 

"Ну, врешті-решт у них справді все вийшло, чи не так?"

Після кінця світу популяція індичок не могла бути кращою. Хоча більшість зазнали незначних мутацій протягом багатьох років,
двостолітній темний вік, що послідував за повним знищенням атомів, дозволив популяціям індиків зростати майже безконтрольно. Хоча деякі з них можуть стати жертвами мутантів і дивних Пусток, процвітаючі групи індичок можна знайти по всій Співдружності.

Індички є надійним джерелом пташиного м'яса і пір'я.


Ігуани Пусток
"Як негідники можуть не почуватися погано, наколюючи їх на палиці? Вони ніколи нікому нічого не робили!"

Ігуани є відомими маленькими тваринами в усій післявоєнній Америці. Колись вони були домашніми тваринами, а тепер зграями бродять по смітниках. Насправді вони настільки звичайне джерело їжі, що часто торгівці та м’ясники, як відомо, маскують певне, і набагато більш сумнівне, м’ясо під ігуану. Це призвело до того, що певні страви, приготовані з тварин, заслужили погану славу в різних місцях. Незважаючи на чутки про канібалізм, м'ясо ігуани насправді є джерелом їжі достатньої якості. Ігуани - дуже слухняні, травоїдні рептилії, які зазвичай зустрічаються скрізь. Вони потрапили на Пустки набагато природніше, ніж багато інших тварин, які мешкають у Співдружності.

Ігуани є надійним джерелом м'яса ігуани.


Кити-гулі
"З їхніми розмірами може зрівнятися лише їхня містика!"

По всій Співдружності та інших районах Нової Англії чути гул про гігантських, зловісних створінь, які переслідують глибини післявоєнної Атлантики. Кажуть, що ці "кити-гулі", як їх називають, справжні морські чудовиська, які сіють хаос на узбережжі та ковтають кораблі, які наважуються відплисти від відносно безпечного узбережжя Співдружності. Насправді горбаті кити-мутанти Нової Англії здебільшого слухняні - нападають лише в разі провокації та/або хвилювання. Однак їх жахливий вигляд неможливо недооцінити. Найвідомішою з цих істот є міфічний Ол'Пег, синій кит-гуль, який, як кажуть, переслідує Бостонську гавань. Однак ці чутки здебільшого необґрунтовані.

Кити-упирі, якщо вам вдасться не лише знайти, але й убити одного, є джерелом великої кількості м’яса та мастила.




Інші навколишні істоти, додані за допомогою динамічних генерацій:

- Браміни (Fallout 4)
- Кішки (Fallout 4)
- Рад-курки (Far Harbor)
- Радкролики (Far Harbor)
- Радолені (Fallout 4)

 
 


ГІБРИДИ
"Ті, які можуть НЕ вбити вас одразу!"

 
Spoiler:  
Show

 


Дельфіни (водний бестіарій) 
"Я сумую за тим, як дельфіни були грайливими й пустотливими істотами, а не вкритими гострими як бритва зубами…"

Їх роздуті, гнилі трупи вздовж пляжів Нової Англії - нагадування про жахливі зубасті кошмари, які ховаються за межами поля зору. Хоча дельфіни не такі вроджені ворожі, як деякі інші водні мутанти, відомо, що вони нападають на тих, хто необережно вторгається на їх територію. Зрозуміло, що це не веселі, доброзичливі дельфіни старосвітської пам’яті, більшість ставляться до цих океанічних ссавців обережно - і не затримуються в їхніх водах. 

Дельфіни є надійним джерелом м'яса та жиру великої дичини.

Пекельні кішки 

"Ще один доказ того, що ми всі загинули під час падіння бомб, і все це просто пекло."

Пекельні кішки - це мутовані рисі, які блукають на околицях Пусток. Ці неймовірно рідкісні звірі отримали свої назви завдяки вигнутим рогам, які виросли з більшої частини їхнього тіла. Ці диявольські створіння з такою ж ймовірністю нападуть на місці, як і втечуть, і влаштують справжнє ураження, коли оберуть насильство. Дивовижні мисливці, які прагнуть захопити одного з цих рідкісних котів, можуть знайти собі легку їжу, якщо вони не готові до бійки.

Пекельні кішки є надійним джерелом кісток, м’яса великої дичини та м’яса котів.


Рад-єноти

"Мені було б погано за них, якби вони явно не жили якнайкраще."

Рад-єнот є одним із найвідоміших шкідників у Пустках. Радіація спричинила значну втрату хутра, що надає цим мутантам вигляду "живої шкіри". Ці маленькі порушники спокою - це поєднання маленького зросту, апетиту майже до всього та поганого ставлення до створення однієї з найунікальніших істот у Співдружності. Малоймовірно, що група цих пустотливих створінь стане справжньою загрозою для компетентного сміттяра, але ви повинні поважати їхню наполегливість за спробу. Однак, як тільки це швидкоплинне відчуття зникне, просто добре стукніть одного з них чимось важким і спостерігайте, як зграя розбігається, щоб переглянути свої плани. Ось такий рад-єнот - особистість занадто сильна для свого тіла.

Рад-єноти є надійним джерелом м’яса і сміття.


Річкові щури
"Вони чарівні, доки ви не згадаєте, що їх практично неможливо знищити."

Коли впали бомби, ондатри виграли в лотерею. Радіація перетворила цих крихітних прибережних шкідників на роздутих, пухких гризунів із товстою шкірою та товстішим черепом. Річкові щури плетуться вздовж берегів прісноводних озер, ставків і (звичайно) річок, цокочучи та нюхаючи всю дорогу. Вони досить слухняні тварини, незважаючи на свої значні розміри, і зазвичай нападають лише тоді, коли їх провокують. Зграя розлючених річкових щурів - це сила, з якою доводиться рахуватися, і більшість, можливо, забажає просто залишити цих пухких старих звірів. Деякі навіть стверджують, що річкові щури є чудовим засобом стримування постапокаліптичних екосистем, хоча це не підтверджено.

Річкові щури є надійним джерелом м'яса великої дичини.


Дикі кабани
"Будь-що, що завдає вам десяток ударів ножем, лише один раз, є просто надто біса гострим."

Інвазивні види, як правило, більш стійкі під час кризи, ніж ті, що є рідними для екосистеми. Такий випадок із євразійським кабаном, який відповів на повне атомне знищення, збільшившись на два розміри та випустивши чимало нових пар іклів. Ці звірі рідко зустрічаються по всій Співдружності, але найчастіше вони знаходяться в болотах і болотах на південь від Бостона. Кабан легко збуджується, тому краще тримати відстань, якщо ви не хочете спровокувати бійку. Потрапивши в їхній досить великий особистий простір, ви обов’язково про це пошкодуєте.

Кабан є чудовим джерелом м'яса великої дичини.

 


ВАЖКІ Б'ЮЧІ(ВАЖКОВАГОВИКИ) 
"Повір мені, ти боїшся їх більше, ніж вони тебе."

Spoiler:  
Show




Бум-жуки
"Вони стають такими милими, як тільки ви подолаєте той факт, що вони - ходячі порохові бочки з ненаситною жадобою крові."

Знайомтеся з бум-жуками – ви їх зненавидите. Божі корівки післявоєнної Америки стали набагато більшими та більш нестабільними після Великої війни. Ці жуки на всі 50 відтінків жаху, мають підлий укус і вас чекає на кривавий сюрприз, коли їх вдарите. Ці шестилапі ручні гранати найгірші на виході, часто спричиняючи ланцюгову реакцію, якщо відразу спрацьовує кілька бум-жуків. Будьте впевнені, що тримаєтеся на відстані, коли хтось із цих поганих хлопців виглядає так, ніби він збирається скинути свою смертельну спіраль.


Медові звірі та бджоли-мутанти
"Ну, це просто смерть, чи не так? Смерть, обмазана радіоактивним медом!"

Медоносна бджола довоєнної Америки пережила неприємні часи після кінця світу. Втративши здатність до польоту та роздувшись у жахливі, повільні маси стільників і люті, апокаліпсис, безперечно, завдав бруду цим бджолиним маткам. На жаль, для всього, що не є медоносним звіром, цих надзвичайно масивних бджіл-мутантів охороняють зграї набагато менших бджіл-мутантів, які покладаються на величезний вулик на спині Медоносного звіра, щоб вижити. Іноді бджола-мутант, яка не є королевою, також може мутувати та рости. Ці літаючі чудовиська, яких називають бджолами-плювачами, кидають кислий радіоактивний мед на все, що загрожує їхній матці. Коротше кажучи, боротьба з однією з цих смертоносних дів вимагає ретельної підготовки.


П'явки
"Шокує, як їм, незважаючи на всі труднощі, вдалося стати ще більш огидними!"

П’явки є лихом у водно-болотних угіддях Співдружності. Ці великі кровососи швидкі, слизькі та неймовірно агресивні - нападають на все, що рухається. Їхній жорстокий укус, регенераційні здібності, невпинний апетит означають, що всі мешканці Співдружності або зневажають, або бояться цих негідників.


Горгульї
"Хвилинку... Ви маєте на увазі, що ЦЕ хижі родини?!"

Горгульї, яких також іноді називають радкажанами, є рідкісними мутантами, які походять із Променевого моря. Вони є двоюрідними братами більшого, набагато небезпечнішого звіра з Аппалачів, обидва мутували від опромінених кажанів. У той час як палаючі звірі й надалі експлуатувалися мерзенною фракцією, відомою як Анклав, горгулії повністю завдячують своєю формою сильній радіоактивності Променевого моря. Коли гігантизм утвердився, крила горгульї стали рудиментарними, тоді як її звукові здібності номінально стали потужнішими. Сьогодні горгулії є головним хижаком у Співдружності - навіть без тривалих мутацій чи загрози випаленої чуми. Можливо, вони не є найбільшими чи найгіршими у своєму роді, але вони заслужили місце легендарних Важковаговиків, самі по собі. Вони переслідують Променеве Море, обіцяючи швидку смерть будь-якому досить дурному блукачу, щоб переткнутися їм на шляху.


Акули-гулі
"Тому що солоні радиації недостатньо для того, щоб уникати купання."

Акули-гулі - це страшні морські кошмари-людожери, які крадуться через радіоактивне узбережжя післявоєнної Нової Англії. Ніхто точно не знає, який вид акул, в однині чи множині, еволюціонував до злих, мерзенних акул-гулів, яких ми знаємо сьогодні, хоча багато хто припускає, що більшість звичайних акул-гулів походять від короткоперих акул-мако, які зазвичай зустрічаються в Атлантичних водах Нової Англії. Два найбільших різновиди, однак, трохи схожі на білу акулу та гладку голову-молот відповідно. Незважаючи на це, акули-гулі, які панують у солоних, опромінених океанських водах Нової Англії, значно кровожерливіші, ніж їхні довоєнні попередники. Будь-яка істота, яка потрапить у їхні володіння, може розраховувати, що її розірвуть на шматки гігантські жахи-мутанти, які ховаються в темних, радіоактивних глибинах.


Раджаби
"Жодна амфібія не має права бути такою великою."

Раджаби були одними з перших істот-мутантів, які виникли в роки після Великої війни. З плином часу їхні мутації розвивалися ще далі, в результаті чого істоти значно збільшувалися. Сьогодні раджаби - це величезні, гротескні бегемоти, що звиваються з додатковими руками й очима. Ці слизькі хижаки блукають більшою частиною Пустки, завжди шукаючи іншої їжі. Щоб вступити в бій з одним із цих джаггернаутів, зазвичай потрібна або дуже-дуже велика зброя, або майже непробивна броня, або, в ідеалі, і те, і інше.




Раддлери 

"Настільки розлючені, що вони можуть просто переконати вас, що ви на це заслуговуєте!"

Раддлери мутували від звичайної деревної гримучої змії, поширеної у східній частині Північної Америки. У міру того, як вони збільшувалися, сила їхньої отрути зникала, тоді як усі інші фізичні властивості значно зміцнювалися. Раддлери - швидкі, шалені хижаки, які підіймають пил і бруд, агресивно переслідуючи свою жертву. Хоча їх швидко та важко помітити у високій траві чи кущах, більшість раддлерів видають себе своїми гучними, деренчливими розповідями та надмірною кількістю пилу, яку вони піднімають під час руху.


Радарахніди
"Забагато ніг і занадто багато пульсуючої мембрани!"

Радрахніди є одними з найогидніших тварин у Пустці. Ці розумні повзуни спочатку мутували від коричневого павука-відлюдника, прийнявши набагато більш гротескний, хоча й психоделічний вигляд після Великої війни. Радрахніди живуть усамітненими зграями по всій Співдружності та часто будують свої гнізда у віддалених, зруйнованих будівлях або на покинутих шляхопроводах або під ними. Їхні великі павутини та круглі, бліді яйця, які засмічують їхні топоти, можуть навести спостережливого блукача на свою присутність. Започаткувати бійку зі зграєю радрахнідів - завдання не з легких, але винагорода часто варта ризику для більш досвідчених мисливців. Усе, від їхніх яєць і шовку до хітину та прядильних залоз на їхніх тілах, можна використати або продати. Хоча цього краще уникати, якщо ви не підготовлені, можливо, варто звернути увагу на розташування гнізда радрахнід - якщо ви вважаєте себе достатньо спроможним, щоб знищити гніздо!




Спустошувачі
"Вже не такий криповий, правда?"

Спустошувачі - порода великих хижих риб, які бродять у прісних і солонуватих водах. Ці зубасті луціани проривають екосистеми, пожираючи все на своєму шляху. Хоча багато мешканців Пусток прирівнюють Спустошувачів до гігантських піраній, насправді вони мутували від звичайної прісноводної риби, відомої як Чорний Краппі. Спустошувачі вражають прісноводні річкові системи на більшій частині середнього заходу Сполучених Штатів і на більшій частині східного узбережжя та глибокого півдня. Однак вони не можуть дістатися до джерел води, які не з’єднані з цими широкими водними шляхами, які вони використовували для вторгнення в різні нові екосистеми через відходи. Таким чином, ізольовані ставки та озера не мають усталених популяцій спустошувачів. Досвідчені спеціалісти з виживання розуміють, що під час перетину великих річок Співдружності пошук надійного мосту - це питання життя чи смерті.


Річники
"Хотілося б, щоб ці нижні годівниці залишалися на дні... "

Якщо ви почуєте тихе гарчання біля урізу води - приготуйте зброю. Річники - це мутанти, двоногі руслові соми, які переслідують озера та річки післявоєнної Америки. Вони плавають по дну джерел каламутної води, шукаючи сміття та полюючи на глибині. Однак коли щось на поверхні привертає їхню увагу, ці ненажерливі ловці на глибині вириваються з води. Річники здатні тривалий час виживати на суші, перш ніж їм доведеться знову зануритися, що дозволяє їм тероризувати обидві екосистеми. Річники також поділяють симбіотичні стосунки з Спустошувачами - їх гарчання та биття часто попереджають їх про загрози, які вони інакше б не помітили. Що ще гірше, Річники зазвичай полюють парами або навіть зграями. Якщо невдалий блукач робить помилку, розбурхавши Річника в населених водах, він може за лічені секунди опинитися під загрозою годівлі всіляких водних звірів.


Клопи-смердючки
"Тому що іноді життя просто несправедливе."

Інвазивний вид в Америці до Великої війни 2077 року, смердючі клопи зуміли не тільки пережити кінець світу, але й повністю заполонили Сполучені Штати. Смердючі клопи, як правило, виростають більшими за тарганів і як більшість бум-жуків, мають отруйний, радіоактивний укус і можуть витримати удар. Якось, незважаючи на всі труднощі, смердючому клопу вдалося зробити себе ще менш бажаним, ніж його довоєнний побратим.


Ванамінго
"Ви можете взяти з собою кілька додаткових журналів…"

З часів Великої війни Пустками поширювалися легенди про те, що в найглибших куточках світу ховаються інопланетні, потойбічні жахи - суперхижаки нарівні з могутнім Кігтем смерті. Ця міська легенда, яку протягом десятиліть після апокаліпсису називали інопланетянами, отримала назву в Реддінгу, штат Каліфорнія, де шахту з машинами для вбивства якимось чином зачистила особа, відома як "Обраний". Згодом було виявлено, що Ванамінго були об’єктами експериментів ВПЕ, і, ймовірно, були створені перед Великою війною. Вчені припустили, що також ймовірно, що вони були сконструйовані з біологічним годинником, який запобігатиме подальшому розмноженню після певного покоління. На жаль, ця теорія виявилася такою ж абсурдною в реальності, як і на папері, і, незважаючи на зусилля різних спеціалістів вистежити останнє покоління Ванамінго на Західному узбережжі, деякі чудовиська втекли та вистояли. Серед цих біженців була принаймні одна королева Ванамінго - єдиний варіант цих звірів, здатний розводити нових Ванамінго. Подібно до Кігтя смерті, Ванамінго змогли розповсюдитись по руїнах Сполучених Штатів, осідаючи в холодних темних куточках Пусток. Усюди, де зустрічається популяціяВанамінго, поряд ховається королева, яка виховує наступне покоління кошмарів із щупальцями подалі від цікавих очей. Ці гнізда зазвичай глибоко під землею, хоча значні мутації після десятиліть у відходах дозволили Ванамінго вижити над землею в рідкісних випадках, особливо в районах надзвичайно високої радіоактивності. Сучасного мутованого Ванамінго вперше помітили в Столичних Пустках, і поширилися чутки, що деякі з легендарних Ванамінго, можливо, також мігрували до Співдружності.

Інші ворожі істоти, додані за допомогою динамічних генерацій: 
- Вудильники (Far Harbor)
- Кровочерви (Nuka World)
- Печерні цвіркуни (Nuka World)
- Туманники (Far Harbor)
- Заглоти (Far Harbor)
- Краби-відлюдники (Far Harbor)
- Мурахи і рії (Nuka World)
- Радщури (Nuka World)
- Вовки (Far Harbor)

 




ПАСИВНА ДИКА ПРИРОДА (СТАТИЧНІ АКТОРИ)
"Вони просто хочуть, щоб їх залишили наодинці"

Spoiler:  
Show

 


Прісноводна риба
"Це просто освіжає, бачити речі, які не хочуть вбити і пожерти вас."

Прісноводні (і морські) риби різних видів і розмірів тепер мирно плавають у водних джерелах Співдружності! Вони знаходяться в кожному великому джерелі води і в більшості незначних. Очікуйте, що ви знайдете опромінений шад і окунь, де б ви не були!

- Американський шад - це вид риби, який мешкає у великих озерах, ставках, річках і в Атлантичному океані! Ці пухкі бліді риби мають одну з найширших екосистем серед усіх морських мешканців Співдружності.

- Великоротий окунь - окунь є однією з найпоширеніших мисливських риб в Америці. Як і багато інших чорних окунів, великоротий - це прісноводні м’ясоїдні тварини, які мешкають в озерах, ставках і річках. За винятком незначних радіаційних пошкоджень, великороті в основному не змінилися.

- Малоротий окунь - ще один представник роду чорних окунів, малий окунь відомий своїм осіннім забарвленням. Віддаючи перевагу струмкам, струмкам і річковим екосистемам, висока популяція малоротових вважалася ознакою здорової екосистеми до Великої війни. Сьогодні не дуже.







Мій дискорд-канал.
Завжди можна внести пропозиції щодо покращення якості перекладів. Завантажити переклади, патчі для горизонту та об'єднання модів.  Канал закритого типу - як підключитесь, відпишіть мені(vwtrotsky#3325), щоб я дав права на перегляд каналу.


Вдалої гри і бережіть себе!