Fallout 4

File information

Last updated

Original upload

Created by

VWTrotsky

Uploaded by

vwtrotsky

Virus scan

Safe to use

About this mod

У першому офіційному доповненні для Mutant Menagerie: Big Game Hunting у Far Harbor з’являються нові істоти! У Horrors of the Deep Fog ви зустрінете як знайомі, так і нові обличчя, досліджуючи острів.

Requirements
Permissions and credits
Donations
This is the Ukrainian translation of the mod Mutant Menagerie - Horrors of the Deep Fog
Оригінал мода дивіться на цій сторінці




У першому офіційному доповненні для Mutant Menagerie: Big Game Hunting у Far Harbor з’являються нові істоти! У Horrors of the Deep Fog ви зустрінете як знайомі, так і нові обличчя, досліджуючи острів. Найпопулярніше доповнення Fallout 4 ще ніколи не було таким різноманітним - чи таким дратуючим.





Необхідна в1.3:




ЩОДО ПАТЧІВ ДЛЯ MUTANT MENAGERIE: Патчі, доступні для Mutant Menagerie: Big Game Hunting на сторінці Mutant Menagerie Patches, НЕ стосуються Horrors of the Deep Fog. Вони розроблені ЛИШЕ для Mutant Menagerie: Big Game Hunting. Використання їх разом із Horrors of the Deep Fog може спричинити проблеми, і це не рекомендовано - ЯКЩО в описі патча на сторінці опису не зазначено інше. Якщо ви все одно вирішите продовжити, РОБІТЬ ЦЕ НА СВІЙ ВЛАСНИЙ РИЗИК.

Якщо ви використовуєте патч, який видаляє істот з MutantMenagerie.ESM, і на цю істоту посилається MutantMenagerie_FarHarbor.ESM, це призведе до збою вашої гри. Просто щоб ви це розуміли.











Частина 1: Огляд



Horrors of the Deep Fog


"Глибокий туман такий [___]страшний! Мовляв, я навіть не стикався з надто багатьма істотами тут, але святий [____] був у тому, що я розбивав свою кнопку VATS майже щомиті, щоб переконатися, що до мене нічого не підкралося - я завжди був на межі."

The Salt Factory













Особливості


1)  Динамічні генерації

У багатьох генераціях, доданих у цьому моді, використовуються актори спеціального рівня, призначені для представлення випадкових істот, відповідних рівню, кожного разу, коли актор відроджується. Ці динамічні генерації поділяються на хижаків і здобич - з метою створення повноцінних і рандомізованих екосистем у різних біомах Співдружності. Ці генерації не використовують істот, які вже надто поширені в Співдружності (як болотники або яо гаї), замість цього вибирають пріоритет нових істот Співдружності і істот із DLC.
 
2)  Інтеграція істот DLC та MM
Тематично відповідні істоти зі Ядер-Світу, як-от кровочерв'яки, рад-щури та печерні цвіркуни, були інтегровані у Far Harbor. Крім того, здорова більшість істот з Big Game Hunting була введена у Far Harbor. Усі істоти були інтегровані з уважним урахуванням світового простору, екосистеми та лору гри.
 
3)  Нові істоти
Horrors of the Deep Fog переносить величезний репертуар істот, знайдених у Big Game Hunting, у Far Harbor. Однак, будучи розширенням, просто вивести старих облич було недостатньо. Horrors of the Deep Fog також додає 15 нових створінь до списку. Більшість із цих створінь - важковаговики - створені для ендшпільної гри, яку пропонує Far Harbor. Від головоногих молюсків до медуз, цей мод наповнить Far Harbor до краю новими жахами Лавкрафта - усі вони не можуть дочекатися, щоб вистрибнути з вами на ринг.

4)  Світові боси
Світові боси - це унікальні високорівневі сутності, розроблені як найвищий виклик для гравців у ендшпілі. Викликати на бій більшість із них до рівня принаймні 70 не рекомендується. Після вбивства світові боси зникають з гри - вони не відроджуються. Гарного вам полювання.

5)  Перетворені туманом
Зустрічаються майже виключно в Глибокому Тумані острова, істоти, до котрих доторкнувся Туман є варіаціями ванільних істот і істот Mutant Menagerie, які були змінені токсичним туманом Острова. Туман змінив їх у спосіб, який не відрізняється від божевілля та корупції, які відчувають люди після тривалого впливу. Істоти, яких торкнувся туман, з’являються з примарним забарвленням - ознака того, що туман змінив їхні тіла та розум. Усі істоти, яких торкнувся туман, є легендарними - від радтарганів до Кігтів смерті. Ці варіанти ворогів високого рівня обіцяють серйозні випробування наприкінці гри для гравців, які повернуться. Вони також викидають рідкісні компоненти, здатні створювати концентрований туман. Концентрований туман(концентрат туману) - це кінцевий матеріал для виготовлення найскладніших і найпотужніших предметів у доповненні.

6)  Готування та крафт
Так само, як і в Big Game Hunting, Horrors of the Deep Fog містить безліч нових кулінарних рецептів на основі мутантів і здобичі, доданої в мод. Але на цьому веселощі не закінчуються. Horrors of the Deep Fog також додає нові варіанти зброї та обладунків у фінальній грі, а також нові модифікації та функції для кількох наявних видів зброї. Усе, що додано в Horrors of the Deep Fog, присвячено доповненню Far Harbor і розроблено, щоб плавно інтегруватися в його атмосферу. Більшість нових рецептів крафту мають кілька вимог до здібностей, квестів і/або журналів. Це означає, що ви, можливо, не зможете створити всі ласощі за одне проходження - на основі вашого вибору в грі.











Частина 2: Бестіарій
Іноді ті фігури, які ви бачите, як зміщуються в тумані, НЕ лише у вашій уяві...”






 



ІГРОВІ (НАВКОЛИШНІ) ІСТОТИ
"Це диво, що цим створінням вдалося вижити тут! Ну... поки ти не прийшов."

Spoiler:  
Show






Безхвості
"Вони були б милі, якби не виглядали як відрубана голова злого божества."

Вважається, що Безхвості мутували від безхвостих кальмарів, каракатиць або парасолькових восьминогів. Ці стрибучі маленькі головоногі молюски гойдаються туди-сюди на мілководді, полюючи на меншу здобич. Безхвості є якісним джерелом їжі як для людей, так і для водних хижаків. Вони також справді переслідують зблизька. Вони також дуже чарівні зблизька.


Морськи черепахи
"
Більшість багатоголових мутантів не такі чарівні."

Морські черепахи різко повернулися після Великої війни. Колись вид, що перебував під загрозою зникнення, тепер в популяції стабільнішої, ніж будь-коли. Крім того, тепер у них три голови! Морські черепахи є життєво важливим джерелом їжі для океанських хижаків і суперхижаків. Якщо ви дійсно хочете полювати на таких ніжних, люблячих створінь, цільтеся в голови або плавники - їхні раковини дуже стійкі до балістики. Однак потрапити в ціль неважко, оскільки вони, як правило, досить слухняні. Вони не втечуть від людей, якщо їх не спровокувати. Тож, по суті, вбивство одної черепахи робить вас придурком.


Рад Медузи
"Чудо постапокаліптичної природи! І до того ж досить смертоносне."


Рад медузи - це місячні медузи, які поглинули надто багато радіації. Вони настільки яскраві, що зазвичай їх видно з берега. Хоча вони слухняні істоти, вони без вагань поділяться з вами цим випромінюванням. Тож візьміть із собою Rad-X, якщо плануєте відвідати цих медуз! 

Інші навколишні істоти, додані за допомогою динамічних генерацій:

- Бобри
- Лисиці
- Опосуми
- Фазани
- Рад-козли
- Пугачі
- Скунси
- Кальмари
- Індички
- Водні (Качки, Гагари, Гуси)
- Ігуани Пустки
- Кити-гулі

 
 




ГІБРИДИ
"У тумані номінально краще зустріти те, що не впевнене у собі, ніж те, що уже все вирішило!"

 
Spoiler:  
Show

 


Баскери
"
Вони можуть бути сміттярами в душі, але вони погано їдять, якщо їх штовхнути".

Баскери мутували від одного з багатьох видів донних риб, які бродили на дні океану до війни. Майже невпізнані з джерела, з якого вони отримані, Баскери становлять реальну загрозу для всього, що пробирається мілководдям, не дивлячись. Хоча вони в основному харчуються знизу, їхні масивні, зубчасті роти та потужні щелепи справді можуть виконувати брудну роботу, якщо їх спровокувати. Підійдіть занадто близько, і ви опинитесь у несподіваній боротьбі за своє життя!


Гігантськи раки

"Вони не болотники, але я все одно не хочу бути на діловій стороні цих щипаків..."

У воді справді щось було. Як і інші ракоподібні, токсичні хімікати та ядерні відходи у воді призвели до того, що раки Нової Англії виросли до величезних розмірів. Однак, на відміну від болотників, ці прісноводні омари не хочуть готувати вам обід. Здебільшого вони просто хочуть, щоб їх залишили на самоті. Виконайте їхнє бажання, і у вас не буде жодних проблем із тваринами. Якщо ви натомість вирішите штовхати й тикати їх, ви можете виявити, що вони мають силу та стійкість ракоподібних, які удвічі більші за них.


Лобстери
"Загалом смачна їжа, якщо ви запитаєте мене."


Ви запитаєте, що сталося з багатьма-багатьма атлантичними червоними крабами, які пливли по морському дну перед війною? Що ж, Лобстери тут, щоб надати всі відповіді! Як правило, Лобстери вважаються іншою породою болотників, це менші ракоподібні, як правило, багряного кольору, які блукають по прибою в пошуках обрізків і легкої їжі. На відміну від своїх більших блакитних братів, Лобстери більш обережні, коли стикаються з потенційною здобиччю. Якщо тримати очі відкритими, вони можуть помітити тюленів, що повільно наближаються до них з глибини, що дає можливість або відійти, або вдарити першим. Вони, разом із річковими та іншими болотниками, є основною та найпоширенішою напастю у Far-Harbor. Де б ви не були на Острові, принаймні один із трьох членів сімейства болотників зазвичай поруч.

До Far Harbor також додано інших гібридів:
- Дельфіни
- Пекельні кішки
- Рад-єноти
- Річкові щури






ВАЖКІ Б'ЮЧІ(ВАЖКОВАГОВИКИ)

"Може, потренуватися швидше заряджати цей гарпун, а?"

Spoiler:  
Show




"Перукарі"
"Вони планують трохи обрізати верхівку."

Перукарі - восьминоги-мутанти, у яких по всьому тілу розвинулися зубці та жала. Хоча зграя перукарів менша й менш небезпечна, ніж інші водні мутанти, але може становити смертельну загрозу. Озброєні своєрідним "хвостовим жалом", закріпленим на їхньому найдовшому щупальці, вони будуть тикати свою здобич. Ці істоти є самим визначенням "смерті від тисячі порізів". Перукарі люблять ховатися в старих уламках, підводних печерах або підводних руїнах. Таким чином, їх зграї зазвичай можна знайти навколо затонулих кораблів.



Баракуди
"Швидкі, спритні і з рядами гострих, як бритва, зубів. Чому не любити?"

Баракуди - рідкісні та небезпечні хижаки в Новій Англії. З безліччю голів із зубами та обтічним тілом, створеним для швидкості, вони є хижаками вищого рівня, які легко втікають. Відомо, що баракуди з’являються нізвідки - вилітають із темних глибин, щоб розірвати свою здобич на шматки. Однак вони не надто довговічні і, як правило, легко падають у битві на виснаження. Отже, коли голодна баракуда кидається на вас, вашим найкращим захистом завжди буде хороший напад.



Диявольські скати
"Зверніть увагу на жало."

Диявольські скати мутували від довоєнних мант. Тепер ці здичавілі морські змії, які стали значно менш величним страшним жахом, нишпорять відкритими водами Атлантичного океану, шукаючи здобич, щоб її розірвати на шматки. Їхні жала здатні доставляти сильну отруту та створювати потенційно глибоко відкриту рану, тож тримайтеся на відстані, якщо можете. Незважаючи на те, що їхня шкіра славиться довговічністю, їх можна довести до дір відносно мінімальною кількістю вогневої потужності. Якщо її належним чином обробляти, та сама шкіра може стати надійним захистом для досвідченого мисливця.



Кракени
"Виявляється, у Похмурого Жнеця є щупальця - і шалений апетит."

Кракен - одна з найнебезпечніших істот на Острові. Істота скромного походження, Кракен, за теорією, мутував або від звичайного восьминога, або від атлантичного карликового восьминога, причому останній є провідною теорією. Нарівні з найсмертоноснішими істотами Фар-Харбора, Кракен - це масивний головоногий молюск, покритий натуральною бронею. Окрім переваг у розмірі та броньованого панцира, Кракен також має лезоподібні зазубрини на щупальцях, величезну фізичну силу та здатність проводити дні на суші, не занурюючись у воду. Один із справжніх жахів Глибокого Туману, Кракен - ворог, придатний для наймогутнішого з воїнів Пустки.


Поплавці Мановар
"Спочатку плоскі черви, потім міноги, тепер медузи? Радіація зайшла надто далеко."

Вважається, що ці плавучі речовини були результатом викинутих на берег, сильно опромінених медуз мановар, які потім піддалися впливу таємничого туману острова Маунт-Дезерт. Унікальні умови цієї мутації означають, що Поплавці Мановар є рідкісними мутантами, яких рідко можна побачити за межами Глибокого Туману. Через їхнє дивне блакитне біоелектрогенетичне сяєння мешканці гавані часто помилково приймають їх за ворогів або привидів у тумані. Правда, однак, набагато відчутніша - і жахливіша. Поплавці Мановар сильно електрифіковані, і вони завдадуть своїй здобичі нищівного удару, якщо їм вдасться впасти на них. Вони можуть парити в повітрі та плавати під водою, що робить їх здатними мисливцями в будь-якому середовищі. Однак вони не дуже міцні тварини, тому добре озброєна людина з хорошим прицілом повинна мати можливість захистити себе від смаження у фритюрі. 



Радмолоти
"У старі добрі часи ви могли уникнути нападів акул, просто залишаючись на суші." 

Хоча акули-гулі є основною мутацією для більшості основних видів акул, іноді трапляються аномалії. Природа глибин океану непередбачувана, і гидота, яку він викидає, часто кидає виклик природі. Одним з таких чудовиськ є Радмолоти. Радмолоти - це двоногі мутантні гібриди акули та ракоподібних і, цілком ймовірно, одна з найдивніших мутацій, коли-небудь задокументованих. Зазвичай вони неймовірно рідкісні, хоча зустрічаються по всій частині Східного узбережжя - і, ймовірно, у великій Атлантиці. Однак останніми роками Туман витягнув з океану таких дивних титанів, як Радмолот. Сьогодні на Острові проживає неймовірно велика популяція Радмолотів. Більшість живе в Глибокому Тумані, де вони змагаються за територію з Туманниками, Кракенами, Вендіго та іншими жахливими тваринами.


Кліщі
"Хвороба Лайма - це найменше, що вас хвилює."

Хоча вони і маленькі, краще не недооцінювати кліщів. Ці жуки є поєднанням найгірших рис інших членистоногих. Подібно до п’явок, ці хитрі маленькі павукоподібні мають тенденцію повільно відновлювати свою життєву силу під час бою, харчуючись багряним життєвим соком свого супротивника. Вони також мають високу ймовірність вибуху після смерті, не інакше як бум-жуки. Останніми хитрощами в рукаві Кліща є його вроджена швидкість і дивовижна міцність у порівнянні з іншими подібними істотами. Вони також просто огидні. Тож якщо ви помітили одного з цих огидних кровососів у дикій природі, подавайте йому свинцевий салат зі здоровою стороною надзвичайного упередження.


Вендіго
"Дуже небагато таких істот переслідують кошмари мешканців Пусток."

Я приберіг найгірше наостанок. Вендіго, мабуть, найжахливіший мутант, який нишпорив Пустками післявоєнної Америки. Істота загадкового походження Вендіго, як підтверджено, мутувала від людей. Ніхто точно не знає, що змушує людину мутувати в одну з цих жахливих аберацій, але було доведено, що канібалізм якимось чином відіграє вирішальну роль у трансформації. Відомо, що Вендіго іноді живуть серед зграй диких гулів і, можливо, навіть керують ними. Це змусило деяких припустити, що мутація Вендіго насправді може бути якоюсь рідкісною формою гуліфікації. Вендіго зустрічаються на більшій частині континентальної частини Сполучених Штатів і, можливо, за її межами, але їх точна екологія остаточно невідома через рідкість і замкнутий характер цього виду.
     Вендіго - нищівна сила на постапокаліптичному полі бою. Лише їхній приголомшливий крик може розірвати дорослу людину на шматки, тоді як один удар їхніх кігтистих зіпсованих рук призведе до подібних результатів у більшості великих мутантів. Вони також неймовірно спритні, можуть ненадовго маскуватися під час лиха та володіють сильною отрутою. Багато з них також мають високу радіоактивність, а це означає, що просто перебування поруч із істотою становить загрозу безпеці. Вендіго також зцілюються від радіації, подібно до гулів і Ванамінго. Підсумовуючи, Вендіго може бути найнебезпечнішою істотою на Пустки. Навіть якщо він не зможе виграти бій, він підніме абсолютне пекло, коли опускатиметься вниз. І це вже не кажучи про Вендіго Колоса... 

...Але це історія на інший день.


Також додано інших ворожих істот у Far Harbor:
- Бум-жуки (Big Game Hunting)
- Кровочерв'яки (Nuka World)
- Печерні цвіркуни (Nuka World)
- П'явки (Big Game Hunting)
- Горгульї (Big Game Hunting)
- Акули-гулі (Big Game Hunting)
- Радмурахи та рії (Nuka World)
- Раддлери (Big Game Hunting)
- Рад-щури (Nuka World)
- Рад-арахніди (Big Game Hunting)
- Раджаби  (Big Game Hunting)
- Спустошувачі (Big Game Hunting)
- Річники (Big Game Hunting)
- Клопи-смердючки (Big Game Hunting)







ЗМІНЕНІ ТУМАНОМ
"Якщо ви бачите щось у Тумані з дивним, примарним кольором - або біжіть, або відкривайте вогонь з усього, що у вас є."
 

Spoiler:  
Show

 

Можливі істоти, яких торкнувся туман, яких ви можете зустріти у Far Harbor:

- Вудильники (Far Harbor)

- Кровочерв'яки (Nuka-World)

- Печерні цвіркуни (Nuka-World)

- Кігті смерті

- Туманники (Far Harbor)

- Горгульї (Big Game Hunting)

- Акули гулі (Big Game Hunting)

- Заглоти (Far Harbor)

- Пекельні кішки (Big Game Hunting)

- Кракени (Horrors of the Deep Fog)

- Болотники-мисливці

- Королі болотників

- Болотники та краби-відлюдники

- Рад-єноти (Big Game Hunting)

- Раддлери (Big Game Hunting)

- Радмолоти (Horrors of the Deep Fog)

- Радщури (Nuka-World)

- Рад-арахніди (Big Game Hunting)

- Радтаргани

- Річники (Big Game Hunting)

- Річкові щури (Big Game Hunting)

- (Хижі) Рад-олені (Far Harbor)

- Раджаби (Big Game Hunting)

- Здичавілі вовки (Far Harbor)

- Вендіго (Horrors of the Deep Fog)

- Яо Гаї







СВІТОВІ БОСИ
 "Острів приховує справжні кошмари. Деякі бродять у тумані Глибокого Туману, інші ховаються в тіні під хвилями. І їх усіх краще не турбувати."

Spoiler:  
Show


Пробуджена Безодня
Тип істоти: Кракен
Місцезнаходження: Острів, Північ

Багато речей прокинулося, коли Туман наздогнав Фар-Харбор. Потвори бродять у глибинах Глибокого Туману десятками, а смерть прийняла багато нових облич. Серед них жахливий терор, настільки ганебний і огидний за своєю природою, що місцеві жителі не змогли вигадати прізвисько чи назву, яке б прижилося. Протягом кількох місяців переважали лише описи монстра - чорна, звивчаста маса щупалець, шипів і двох пронизливих червоних очей. Істота, здатна ламати кораблі, полювати на туманників і змушувати зникати цілі табори траперів. Всепоглинаюча, важкоописувана природа сутності зрештою здобула собі дуже просте, аморфне прізвисько: "Безодня". Говорять, що воно ховається десь на острові в очікуванні майбутніх жертв.

Глибинник
Тип істоти: Туманник
Місцезнаходження: Острів, Південь

Під поверхнею прибережних вод острова ховається стародавній жах. Ця сутність, якщо вона справді існує, майже така ж стара, як і сам Туман. У туманах ховається багато туманників, але лише один носить назву Глибинник. 

Туманне чудовисько
Тип істоти: Супермутант Чудовисько
Місцезнаходження: Острів, Глибокий туман

Вплив Туману на істот, якими керує Вірус Примусової Еволюції, до кінця не зрозумілий. У той час як люди, зіпсовані Туманом, перетворюються на божевільних мандрівників, відомих як Трапери, вплив на супермутантів вважається в кращому випадку аномальним. Однак ходять чутки про могутнього блідого вартового, який стежить за островом з однієї з його найвищих гірських вершин. Кажуть, що ця стародавня гидота є пекельною сумішшю туману, ВПЕ і люті, і її абсолютно неможливо вбити.

Туманний краб-відлюдник
Тип істоти: Краб-відлюдник
Місцезнаходження: Острів, Глибокий туман

Краби-відлюдники зі східного узбережжя самі по собі є жахливими титанами. Особливо ті, що ховаються в Глибокому Тумані, є витривалими й майже непроникними ворогами для нічого не підозрюючих мандрівників. Незважаючи на це, звірі завжди страждали від одного фатального недоліку - повільного, незграбного тіла, якому бракувало спритності. Однак серед мешканців Далекої Гавані ходять чутки про примарного ракоподібного, знайденого в серці Глибокого Туману, який здатний вибухати на великій швидкості. Кажуть, що Туман надав цьому звіру спритність справжнього верхівкового хижака. Однак варто зазначити, що немає тих, хто вижив, щоб підтвердити ці історії. 

Туманна королева болотників
Тип істоти: Королева болотників
Місцезнаходження: Острів, Південь

У Співдружності королеви болотників є наймогутнішими з мутантів, здатними поодинці протистояти цілим військам. Кожен боїться цих жахів Атлантики, схожих на Кайдзю. А на Острові все стає тільки гірше. Серед його мешканців лунає шепотіння про глибоко закорінений страх - думка про те, що ці титанічні ракоподібні можуть бути вразливими до руйнівного впливу Туману. Деякі стверджували, що бачать гігантську примарну істоту, яка ховається вздовж прибережних вод острова. Можливо, у цих чутках є частка правди, а можливо, жителі гавані випили занадто багато. 

Ітаква, Запалений
Тип істоти: Вендіго
Місцезнаходження: Острів, Захід

У роки відразу після Великої війни перші Вендіго почали рідко з’являтися на постапокаліптичному Середньому Заході. У Співдружності звістка поширилася як лісова пожежа, коли таємничий Вцілілий переміг одного з перших Вендіго у відкритому бою під руїнами Мальдена. Минуть роки, перш ніж помітять більше мутантів такого розміру, що блукають по Пустках. Історія доктора Ернеста Флеммела, прабатька Вендіго Співдружності, згодом стане улюбленою серед поселенців і мешканців Нової Англії. Є навіть деякі, які кажуть, що Ітаква вижив або, точніше, якимось чином відродилася - через деякий час після зустрічі під Мальденом. Згідно з історією розказаною біля багаття, гамма-випромінювання оживило полеглу істоту, повернувши її у світ сильнішою, ніж будь-коли. На Середньому Заході також неодноразово спостерігали великого сяючого Вендіго, що вибухає зсередини зубчастими кристалами ультрациту. Одне з таких спостережень нещодавно було виявлено на острові Маунт-Дезерт групою мешканців гавані, які намагалися викопати сміття з руїн навколо шкіряного заводу Ігл-Коув.

Мисливець за людьми
Тип істоти: Радмолот
Місцезнаходження: Співдружність, Узбережжя

Радмолоти рідко зустрічаються по всій Співдружності, але були задокументовані вздовж більшої частини східного узбережжя - від півдня Флориди до штату Мен. Час від часу поширювалися чутки про гидоти, які з'являлися вздовж узбережжя Співдружності. Подейкують, одна така істота, яку просто називають Мисливцем на людей, заволоділа південним прибережним регіоном Співдружності. Можливо, чутки правдиві, і одне з цих жахливих чудовиськ справді випливло з темних, радіоактивних глибин - так близько від дому. 

Утроба
Тип істоти: Радмолот
Місцезнаходження: Острів, Захід

По всьому Острову поширилася чутка про величезну масу зубів, щупалець, кліщів і очей, яка ховається на узбережжі. Згідно з поширеними переказами, місцевих жителів затягувало під воду, коли вони перетинали басейни, мандрували пляжами, коли блукали узбережжям, і навіть були викинуті з рибальських суден масивним, незрозумілим мисливцем. Жителі гавані почали називати винуватця цих атак "Утробою". Якщо вірити казкам, потрібно бути обережним, блукаючи узбережжям, щоб не наштовхнутися на жах, з яким мало хто може змагатися на острові.

Опівнічна тиша
Тип істоти: Вендіго
Місцезнаходження: Острів, Північ

Десятиліттями батьки на острові розповідали своїм дітям казки про гігантський чорний жах, який блукає лісами Острова. Кажуть, що спритний і безшумний він полює пізно вночі на заблукану людську здобич, особливо під час повного місяця. Не заблукайте вночі або таборіться під повний місяць на острові, інакше Опівнічна тиша захопить вас. Звісно, це була лише історія-застереження, щоб діти не викрадалися вночі в пустки Острова, придумана в роки, коли Туман зійшов, і багато мутантів-амфібій вирішили полювати вночі. Однак насправді останніми місяцями сталася низка жахливих вбивств. У міру того як туман розширювався і тінь огортала більшу частину острова, у лісах Національного парку Акадія було виявлено цілі групи траперів, розтерзаних на шматки. Мешканці Гавані не наважувалися вирушати в ліс, стверджуючи, що Опівнічна тиша полює, оскільки туман продовжує поширюватися.

Обпалений Вендіго
Тип істоти: Вендіго
Місцезнаходження: Співдружність, Променеве море

Поява Вендіго в Співдружності - це рідкість. Однак рідко зустрічаються повідомлення про Випалену чуму - через двісті років після того, як щеплення стало звичним явищем на всьому Східному узбережжі. Тим не менш, мандрівник у Даймонд-Сіті повідомив, що він бачив Вендіго з обпаленим виглядом у Променевому морі. За словами мандрівника, який помітив істоту здалеку, коли намагався знайти та зібрати ядерний матеріал у Променевому морі, істота відповідала давнім описам мутантів, уражених нині неіснуючою Випаленою чумою. Ці звіти не підтверджені - і дуже мало хто зацікавлений у спробі перевірити твердження мандрівника.









Мій дискорд-канал.
Завжди можна внести пропозиції щодо покращення якості перекладів. Завантажити переклади, патчі для горизонту та об'єднання модів.  Канал закритого типу - як підключитесь, відпишіть мені(vwtrotsky#3325), щоб я дав права на перегляд каналу.


Вдалої гри і бережіть себе!