Skyrim Special Edition
0 of 0

File information

Last updated

Original upload

Created by

totya4

Uploaded by

totya4

Virus scan

Safe to use

About this mod

"GIST - Genuinely Intelligent Soul Trap SE" mod Hungarian translation. (Lélekelfogás magas szinten!)

Requirements
Permissions and credits
Changelogs
* Valóban intelligens lélekelfogási rendszer *


- This is only translation, all credits to original author! -
 
 
Figyelem: én 'csak' lefordítottam ezt a modot, nem én készítettem, tehát ha tetszik a mod, és meg szeretnéd köszönni, azt a mod eredeti oldalán tedd meg, angol tudás híján az 'endorse' gombra kattintva. Minden elismerés az eredeti mod szerzőjének jár! Ha elégedett vagy a fordítással, akkor ennél a fordítás-modnál is nyugodtan kattints az 'endorse' gombra, ami nagyjából megfelel annak hogy 'köszönöm'.


Itt következik az eredeti mod oldalán leírtak fordítása. A saját megjegyzéseim zárójelek között csillaggal indítva olvashatóak.
Egyébként a játékban a mod beállításainál is elég szépen le van írva sok minden.

Tehát: régi gond a játékban az alultöltött lélekkövek kérdése, és hát nem igazán volt eddig megfelelő megoldás erre.
Az "Acquisitive Soul Gems" mod eldobja a lélekkőnél kisebb lelkeket, hogy megelőzze a lélekkövek aultöltését. De ezzel tulajdonképpen megfoszt a játék egyik funkciójától ahelyett, hogy megoldaná a problémát!


A megoldás:

 
[Kiszorítás]
A kisebb lelkek beleköltözhetnek egy nagyobb lélekkőbe (alultöltés). De ha később egy nagyobb lélek érkezik, az kiszoríthatja a kisebb lelket! Így a kis és nagy lelek egyaránt hasznosulnak. Ha van hely egy lélek számára, akkor elfogható.

[Áthelyezés]
Választhatóan egy kiszorított lélek áthelyezésre kerülhet egy kisebb szabad lélekkőbe. Példa:

Hatalmas lélekkő (kis lélek)  +  kis lélekkő (üres)  +  új hatalmas lélek
-->     Hatalmas lélekkő (megtöltve)  +  kis lélekkő (megtöltve)



[Zsugorítás]
Választhatóan, ha nincs megfelelő méretű lélekkő a lélek fogadására, a lélek zsugorításra kerül. Példa:

Nagy lélekkő (kis lélek)  + kis lélekkő (üres)  +  új hatalmas lélek
-->     Nagy lélekkő  (megtöltve)  +  kis lélekkő (megtöltve)



[Többszálú feldolgozás]
Ha egyidejűleg több lélek kerül elfogásra, a mod algoritmusa ezt le tudja kezelni. A legnagyobb méretű lélektől haladva a legkisebbig, megkeresi a lelkeknek legmegfelelőbb méretű lélekkövet.

[Szintrendszer]
Mindemellett választhatóan lehetőség van arra, hogy a mod funkciói a játékos által választott képzettség szintjétől függően legyenek aktívak, amit a beállítások második oldalán lehet bekapcsolni és finomhangolni, mint például a képzettségszinttől függő elfogható lélekméret. Alapértelmezetten ki van kapcsolva.


Megjegyzések:
  • Bármilyen lélekkövet, amit a játékos azelőtt töltött meg, mielőtt ezt a modot telepítette volna, a mod üresnek fogja látni. Ez egy kikerülhetetlen limitáció. Még a mod telepítése előtt használd fel, vagy add el ezeket a lélekköveket! (A nem játékos által töltött lélekkövekkel nincs gond, illetve az Azura-, és Fekete Csillagra nincs hatással.)
  • A beállítások a SkyUI mod mod konfigurációs menüjén keresztül végezhetőek el. Ha nem használsz SkyUI-t (* Nooormális...?), akkor még mindig lehetőséged van konzol parancsokkal elvégezni a mod beállítását. (* De ez esetben kérlek fáradj el a mod eredeti oldalára, hogy megnézd hogyan kell ezt megtenni (FAQ), mert én ezt a teljesen felesleges dolgot lefordítani nem fogom!)
  • Az Azura Csillaga csak hatalmas lelket fogadhat, illetve alapértelmezetten a Fekete Csillag csak fekete lelket. Választhatóan a Fekete Csillag tárolhat hatalmas lelket, de ezt aztán egy fekete lélek később nem tudja kiszorítani, ezért alapértelmezetten ez a funkció ki is van kapcsolva.
  • De jó nekem 1.: Azonos lélekkövek egy egységként tárolódnak a leltárban, kivéve a fekete lélekkövek (hatalmas), melyek két csoportra oszlanak, egyik amelyik fehér, a másik pedig fekete lelket tárol.
  • De jó nekem 2.: Ha eldobod a töltött lélekkövet, a benne levő lélek nem vész el. (* Feltételezem hogy át sem alakul...)
  • De jó nekem 3.: A lélekcsapda bűvölésű fegyverrel rendelkező követő által elfogott lélek a játékoshoz kerül. (* Tehát üres lélekkövek ne a követőnél legyenek, hanem a játékosnál!)


Tehát erről szól ez a mod!


Technikai jellegű információk:
Telepítés: (* Először is olvassuk el a megjegyzéseknél felsoroltakból az elsőt, ha még nem tettük volna meg!)
Használj mod menedzser programot, vagy telepítsd manuálisan, aztán engedélyezd! (* A magyarítás a mod összes fájlját tartalmazza, ezért az eredeti modot nem szükséges telepíteni, sőt értelme sincs, mivel a mod menedzser program konfliktust fog jelezni, bár ez utóbbi esetben ki lehet választani azt, hogy a magyarítás a mod után következzen a betöltési sorban, azaz írja felül az eredeti mod fájljait.)

Követelmény: Nincs!

AjánlottSKSE és SkyUI, a mod konfigurációs oldalának eléréséhez.

Kompatibilitás: Automatikusan kompatibilis bármely moddal ami új lélekelfogó varázslatot ad a játékhoz (feltéve hogy a játék eredeti szkriptjét használja), így nincs szükség javításra (patch)! Nem kompatibilis azokkal a modokkal, melyek valamilyen új lélekelfogó eljárást használnak.

Egy javítás (patch) elérhető a 'Multilayer Parallax Soul Gems' mod oldalán (nem itt). (* Azóta lefordítottam a hivatkozott modot a javítással együtt.)

Egy javítás (patch) elérhető a 'Rustic Soul Gems' modhoz a letöltések oldalon. (* Nem elérhető, mivel az említett mod oldalán újabb patch található a GIST-hez a FOMOD verzióban, tehát nem fordítom le és teszem a letöltésekbe teljesen feleslegesen.)

Eltávolítás: Ügyelj arra, hogy a 'magicsoultrapfxscript.pex' fájlt töröld a 'Data/Scripts' könyvtárból. (* Mod menedzser programot használva ilyesmivel nem kell pöcsölni.) Továbbá az összes lélekkő el fog veszni, amit a mod használata alatt töltöttél meg!



--- A többi mod fordításom itt tekinthető meg! ---