Skyrim

File information

Last updated

Original upload

Created by

Negatrm

Uploaded by

Negatrm

Virus scan

Safe to use

About this mod

Bu sayfa artık güncelleme almayacaktır. Skyrim Special Edition ile devam etmekteyim. nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/33900

Requirements
Permissions and credits
TÜM AÇIKLAMALARIN, ÖNEMLİ BİLGİLERİN YER ALDIĞI SAYFA İÇİN BURAYA TIKLA
Artık bu konu güncelleme almayacaktır. Üstteki bağlantıyı kullanabilirsin veya Negatrm'ın Çevirileri ve Mod Listesi sayfamı kontrol edebilirsin. İyi oyunlar.




YALNIZCA SLE İÇİN OLAN ÇEVİRİLER 

AND THE REALMS OF DAEDRA 
Daedraların şampiyonu olabilirsin ama bunun bir bedeli vardır. Savaş lordu Ornarol'un keskin zekası ve sonrasında gelişenler...

NO MERCY! 
Her vampiri aynı kefeye koymamak gerek. Stendarr Şapeli'nde yaşanan olay ve bir vampirin acıklı hikayesi.

PIT FIGHTER 
Skyrim'de arenaya inmeye hazır mısın? Çukur Dövüşçüleri loncası olması gerektiği gibi Miğferyeli'nde beliriyor ve her türlü mücadeleye girmek için bekliyorlar. Loncaya katıl ve dövüşerek namını duyur.

PIT FIGHTER TRAVELS ADD-ON 
Çukur Dövüşçüleri Skyrim ile yetinmeyip eyaletler arası mücadelelere dahil oluyorlar. Bir üstteki modun eklentisi olduğu için tek başına çalışamaz, ana mod tamamlandıktan sonra yüklenmelidir.

SEA OF GHOSTS 
Skyrim toprakları sana yetmiyorsa Hayaletler Denizi'ne yelken açmalısın! Issızkent'ten kiralayacağın gemi ve tayfası belirlediğin rotalara yelken açmak için emrini bekliyor olacak. Aynı zamanda tayfa ile tanışmayı ihmal etme.

SORCERY 
Sahir savaştan kaçmanın bir yolunu ararken bir hata yapıyor ve savaştan daha da kötüsü daedra prensi ile anlaşıyor...

THE BIGGER THEY ARE 
Zamanında Yoldaşlar loncasının bir üyesi olan namını dev katlederek salan yoldaşın hikayesi. Yarım kalan işi tamamlanmalı.

GIFTS OF THE OUTSIDER 
Bethesda'nın fevkalade oyunu Dishonored'ı bilmeyen yoktur. Corvo'nun yeteneklerini Skyrim'e görev yoluyla aktaran harika bir mod. Sıçan istilası, ışınlanma, bünye kontrol...

THE IRON LASS 
Vadikent'teki yeni demirci hatunun fevkalade bir görev senaryosu. Düşmanlarına kadar seslendirilmiş, yeni yerler, ekipmanlar ekleyen harika bir mod.

BREEZEHOME FULLY UPGRADABLE 
Meltemevi'ni baştan sona yenileyen bir eklenti. Kahya ile gereken yükseltmeleri yaptıktan sonra asıl geliştirmeleri ve yükseltmeleri Sancaklı Kısrak'taki Garath ile yapıyoruz. (Not Yapmış olduğun yükseltmeler vesaire ile Garath odalara not bırakıyor, gözle görülür, elle tutulur şeyleri anlatıyor, bu yüzden notları çevirmedim. )

WHITERUN MANSION 
Akçay mevkisinde muhteşem bir görünüme sahip konak. Akıllı ev sistemi mevcut.

SKAAL YOU NEED 
Skaal Köyü'nün sana ihtiyacı var ama karda kışta yatak dahi vermiyorlar. İşte bu mod ile köyün içerisinden harika bir ev alabilir ve yanında hoş bir takipçi bayanı da hediyesi. 

RIVERSIDE LODGE REDUX - BUILDABLE EDITION 
Nehir manzaralı Irmakkoru ve Akçay arasında yer alan bir eve sahip olmak istiyorsan istediğin mod bu olmalı. Asıl modun elden geçirilmiş ve inşa edilebilir bu versiyonu ile evini tepeden tırnağa inşa edebilirsin. Akıllı ev sistemi mevcut.

PIRATES OF THE NORTH 
Skyrim üzerindeki acayip boş olan kısımlardan bazılarını örneğin Akçay ve Rorik Köyü arası, deniz kenarları gibi, yeni yerleşkeler kuran bu modun olayı patates soğan eken çiftçiler değil. Bunun yerine kaçakçılar ve korsanların nüfus ettiği yerleşkeler söz konusu. Ufak tefek ama bolca görevler ve diyaloglar sunarken gezgin rolü oynayanlar için de birkaç hoş ada ekliyor. Gemiler ile ulaşıma da değinmiş ve Issızkent, Miğferyeli gibi liman şehirler arasında yolculuk yapmanı sağlıyor.

"Shumer and the Fall of Allagard" modunun bir parçası bu arada. Bu mod ile yukarıdaki yazdıklarımın çok çok daha fazlası geliyor oyuna. Lakin bu modu çevirmeyi daha doğrusu henüz çevirmeyi düşünmüyorum. Lakin kullanıyorsan ya da kullanmak istersen içinde gelen Pirates of the North modu için çeviriyi uyarladım, bunun dışında söz konusu modun çeviri ile bir alakası yoktur.

LC BECOME LORD OF UTGARD 
Utgard adında yeni bir yerleşke. İster kalenin soylusu ister kasabanın köylüsü ol. Aynı zamanda işletmeleri satın alıp gelirini toplayabilirsin. Ayrıca baskın düzenlenebilir, komuta sende!

LAINTAR DALE (HF) 
Akdiyar mevkisinde sessiz sakin ufak bir yerleşke. 

OAKWOOD (HF) 
Falkreath mevkisine bağlı göl manzaralı ufak bir yerleşke. 

GRANITEHALL 
Granit Köşk'ün üzerine çöken lanet ve kasvetli kaderini anlatıyor.

AMBER GUARD
Haydutlarla dolu bir mekan.

ULTIMATE NPC OVERHAUL II 
Skyrim'in basit yüz tasarımlarından sıkıldıysan bunu mutlaka denemelisin. Neredeyse tüm karakterleri sil baştan tasarlayan bu mod ile Skyrim daha harika olacak. Eğer Bijin Warmaidens/Wives/NPC's gibi yüz tasarımı modlarını kullanıyorsan mod sıralamasında UNOII'den sonra gelmelidir, aksi halde UNOII yüz tasarımları geçerli olacaktır. Modun kendi sayfasından gereksinimleri karşılamayı unutma ve mod listesinde en alt kısma yerleştirmeye özen göster. 

AUTO UNEQUIP AMMO 
Yayı kullanmıyorsun ama ok kılıfı halen sırtında gözüküyor. Bu sıkıntıyı çözmekle beraber birçok seçenek sunan eklenti. 

STONES OF BARENZIAH DROPPABLE PLUS QUEST MARKERS 
Her Taşın Altına Bak-ma. Artık gerek yok, bu eklenti ile Barenziah taşlarının yerleri işaretleniyor ve istediğin yere de taşları bırakabiliyorsun.

IMMERSIVE PATROLS 
Skyrim'de iç savaş var ama oyunda dolanırken "hani ulan savaş" diyebilirsin. Bu eklenti ile birçok noktada Fırtınapelerin ve İmparatorluk arasındaki çarpışmalara tanık ol veya sende dahil ol. 

SIMPLY KNOCK 
Chesko imzalı harika bir eklenti. Kapılar kilitli ise direkt maymuncuğa davranmak yerine artık kapının tokmağını vurabilirsin. Kapıyı çal, içeride biri varsa cevap veriyor, içeri girmek için izin iste, hayır derse tehdit edebilir veya ikna edebilirsin, tabi hitabet yeteneğin önemli etken. Daha fazla detay var elbette. 

MARRIAGE MOD - TO HAVE AND TO HOLD 
Evlilik üzerine işlenmiş bir mod. Eşin öldüyse yeniden evlen ya da şiddetli geçimsizlik mi var, ayrıl. Skyrim'in Kuzeyli güzellerine hastasın ve sadece birisiyle mi evlenmek zorundasın? Dokuzlar'ın hakkı artık 11 tane! Ve birkaç özellik daha. 

MONSTER MOD V13 
Yeni yüzlerce yaratık, canavar... DİKKAT, çeviriyi Nexus sayfasındaki modun üzerine kaydettim fakat o sürüm eski ve kullanmayın. Skyrim Monster Mod v13 verdiğim linkten veya Steam üzerinden abone ol. http//www.moddb.com/mods/skymomod-v13 

DIVERSE DRAGONS COLLECTION 3
Yeni ejderhalar, ejderhaların kendine has yetenekleri ve tarzları. Hem Mod Ayarları hem büyü menüsünden mod ayarları yapılabilir. SE versiyonu için Frostpale çevirisini yapmıştır, çevirimi test ettiği için teşekkür ediyorum.

RUN FOR YOUR LIVES 
Canın pahasına kaç! Ejderdoğan varken taşla sopayla ejderha ve vampirlere meydan okuyan milletten sıkıldıysan bunu denemelisin. 

NO SHOUT RELOAD TIMES 
Nidalar Ejderdoğan'ın temel gücüyse beklemeden kullanma vakti!

YENİ EKİPMANLAR

**Öncelikle zırh ve ekipmanlar konusunda belirtmem gereken birkaç şey var;
Birincisi, bazı modların yapımcıları tasarladıkları zırh seti veya ekipmanlar için özel isim vermemişler. Örneğin "Görkemli Çelik Balta" yerine sadece "Çelik Balta" gibi. Bundan ötürü oyunun orijinal ekipmanları ya da yüklediğin modlar ile isim karmaşası olacağı için kendim anlamından uzaklaşmadan sıfatlar ekledim. Örneğin ESO Kısa Filmindeki elfin zırh seti için "Eşsiz Yüce Elf Zırhı" gibi. Ayrıca direkt örnek vereyim, Ashara Princess of the Woods modu ekipmanlarında "Potw armor" ismindeki potw kısaltması yerine "Koru Soylusu" sıfatını kullandım. Kısacası envanterin ya da üretirken daha düzenli bir görünüme sahip olacak.  
İkincisi, bayanlar için CBBE vücut tasarımını kullanıyorum, yani modu indirirken hep bu versiyonunu tercih ederim. Eğer farklı vücut tasarımı kullanıyorsan (UNP, UUNP gibi) çeviri dosyasını etkilediğini sanmıyorum ama yine de bilmende fayda var. Linklerin başlıklarındaki ibarelere takılmayın, konusunda CBBE versiyonu vardır, yoksa Google'dan ya da Nexus'tan aratabilirsin. Yine yoksa sunulan seçeneği indirebilirsin göze batacak sıkıntı çıkmaz sanırım. 
Üçüncüsü, tüm çevirileri ayrı ayrı yükledim. Yani indirme kısmından kullandığın modun çevirisini bulup indirmen yeterli olacaktır. 
Dördüncüsü, mutlaka modların ana sayfasındaki talimatları vesaire yerine getir. Zırhlar hakkında açıklama yapmadım ama eğer istenirse buna göre kısa sürede gerekeni yaparım.

Ashara Princes of the Woods
Imperial Investigator Armor
Contractor Armor
Mavari Armor
Daedric Reaper Armor
Dragon Carved Armor Set
DragonLord Armor
DreamBurrows Regal Huntsman Armor
DreamBurrows Regal Assassin Armor
Duelists Longcoat
Steel Dragon Longcoat
ESO Altmer Armor
ESO Nord Armor
ESO Daedric Armor
Evil MasterMind Armor
Field Mage Outfit
JackoOs Knightly Armory
Masters of Death - Rise of Brotherhood
Monster Hunter Armor
Nights Watch Armor
Northgirl Armor
Rise of the Legend - Ysgramor
Seraphine Armor
Skaal Heavy Armor
SPOA Silver Knight Armor (STANDALONE 2K Medium II)
The Hermit
Leather Mashup Collection
Grandmaster Ursine Armour
Yet Another Guard Armor
Wolf Bikini Armor