0 of 0

File information

Last updated

Original upload

Created by

papill6n

Uploaded by

papill6n

Virus scan

Safe to use

About this mod

This package should replace the missing files and allow the use of the TES: Construction Set with the Steam version of Morrowind Game of the Year Edition ( v1.6.1820) and the Bethesda.net Launcher version.
Ce mod ajoute les fichiers manquants et permets d'utiliser le TES Construction Set avec la version de Steam et Bethesda.net de Morrowind.

Permissions and credits
Changelogs
***********************************************************************************************
| TES: Construction Set fixed for Morrowind Steam GOTY v1.6.1820 and Bethesda.net Launcher |
***********************************************************************************************

27.03.2019 : Updated the documentation and explaining the compatibility with Bethesda.net Launcher

This version is a fixed one of the version available here: http://morrowind.nexusmods.com/mods/29388. My fixed version/mod doesn't require the original mod. 

This mod now works with the official Bloodmoon extension, and the Tribunal one too.

It contains the latest updated TES: Construction Set version from the english Game Of The Year (v1.6.1820).

A hint for beginners: Don't use Nexus Mod Manager or Vortex to install this mod/fix. Because if you do the files will be placed into the wrong directory (into Data Files instead of the Morrowind folder).
 
They need to be placed in the main Morrowind directory as stated in the .txt file in the archive.


Some points to remember to be able to use MODs:

  1. You need to redate the BSA files. Simply running the  Morrowind Code Patch once will do this for you. Or change the BSA's date with this utility: FileDate Changer, you will need to redate Morrowind.bsa to 2001, and the BSA from the expansions to 2002. 
  2. Then right-click on the .bsa files (located in Morrowind\Data Files\) and mark them as read-only to lock the dates. Once the dates are locked non-.esm/.esp mods should work. (If you don't read-only the files then Steam will overwrite the date causing problems in the future).

  3. If you use MGE - MGE XE: You need to disable the Steam Overlay option. Open Steam, right click on the Morrowind game in your list of games, click on Properties, and then uncheck the Enable the Steam Overlay.

    3. Also, to be able to select the TES3 Files in the window Data Files within the "TES Construction Set" you need to double click on them.        Only when they are marked with a "X" you can go on by clicking "OK".  (thanks 8leshij)

Source: Morrowind Modding the Game - Beginner's Guide


F.A.Q :

1) Whenever I open it, it doesn't matter which data files I ask it to load, but it starts giving me a sea of errors such as "cannot find sound file..." "unable to find Region..." "following string is different for topic...", etc. Any idea what's causing this and how I can fix it?

SOLUTION: This is because Tribunal and Bloodmoon added dilogues over dialogue of Morrowind. This is a common harmless error reporting.
Add the line without quotes "Allowyestoall=1" on [General] section in the Morrowind.ini file (who's located into the Morrowind's game folder).
This allow you to skip all those 'harmless' errors by clicking "Cancel" (thanks hollaajith)


2) When i extracted the files of this fix to the Morrowind ones in the folder SteamApps > Common > Morrowind, nothing happened. Except for the fact that when i tried to install it, it asks me to insert a disc of the game, but i bought it on steam.

SOLUTION: I was able to fix it by launching the game in the future by using the game's shortcut in it's folder, not opening it from Steam. (thanks Phoenix Risen)


3) I'm getting a warning. Texture "textures\_default. tga" count 2"

SOLUTION: Just ignore it, it's nothing to worry about.


4) Where or how can i get the textures and meshes of Morrowind game?

SOLUTION: They are contained in the file Morrowind.bsa (Tribunal.bsa and Bloodmoon.bsa for the extensions game files), which you can think of as similar to a .zip file/compressed folder, except that it requires a special program to take them out.
You can use one of these programs to extract the files: http://www.uesp.net/wiki/Tes3Mod:BSAPack   (thanks Salaa)


5) Every time I edit the Gameplay > Settings > fEncumbrancestrmult . Every statistics in game gets the letter "s" in front of it?

SOLUTION: You need to make sure Morrowind.esm is loaded (to the Data Files selection window, when opening the Construction Set, make sure Morrowind.esm is checked (cross in front of it)). 
Then edit any Gameplay settings you want. (thanks Andrew0001)

=======================================================================================

VERSION FRANÇAISE


27.03.2019 : Mise à jour de la documentation et explication de la compatibilité avec Bethesda.net Launcher

Un package est également inclus pour la VERSION FRANÇAISE du jeu Morrowind GOTY (celle disponible sur Steam et celle de Bethesda.net).

Cette version du mod est la version corrigée de celui-ci : http://morrowind.nexusmods.com/mods/29388 et ne requiert donc pas le mod original.

Ma version fonctionne désormais avec l'extension officielle Bloodmoon, et également celle de Tribunal.

Elle contient donc la dernière version mise à jour du TES: Construction Set, de la version française "Jeu de l'année (GOTY)" (v1.6.1820).

Un conseil pour les nouveaux/nouvelles : N'utilisez pas le Nexus Mod Manager ou Vortex pour installer ce mod. Ou sinon les fichiers seront placés dans le mauvais répertoire (dans Data Files au lieu du dossier Morrowind). 

Les fichiers de ce mod doivent être mis dans le dossier de jeu nommé Morrowind comme décris dans le Lisez-moi inclut dans l'archive.


Plusieurs points à effectuer pour pouvoir utiliser des MODS :

  1. Vous aurez besoin de redater les fichiers BSAs de votre jeu Morrowind. Installer et appliquer les correctifs inclut dans Morrowind Code Patch VF, il redatera automatiquement les BSAs originaux du jeu pour vous. Ou sinon utiliser ce programme-là pour changer la date des BSA : FileDate Changer . Vous devrez changer la date du fichier Morrowind.bsa pour 2001, et celles des BSAs des extensions pour 2002. 
  2. Ensuite aller dans votre dossier Morrowind\Data Files\, et faites un clique droit sur chaque BSA et mettez-les en mode Lecture Seule pour figer en place les dates. Une fois que les dates sont figées les mods sans .esm/.esp devraient fonctionner sans problème. (Si vous ne mettez pas les BSAs en mode Lecture Seule, Steam rechangera les dates, ce qui créera des problèmes dans le future).

  3. Si vous utilisez MGE ou MGE XE : Vous devrez aussi désactiver l'option Overlay Steam. Ouvrez Steam, dans votre liste de jeux faites un clic droit sur le jeu Morrowind, cliquez sur Propriétés et là décochez la case devant Activer Overlay Steam.

    3. Également pour être capable de sélectionner les fichiers du jeu Morrowind (TES3 Files dans la fenêtre Data Files) lorsque vous ouvrez le "TES Construction Set", vous devrez double-cliquer sur eux. C'est seulement lorsqu'ils ont un "X" devant qu'ils sont sélectionnées et alors ensuite vous pouvez cliquer sur "OK".  (thanks 8leshij)

Source: Morrowind Modding the Game - Beginner's Guide


F.A.Q :

1) "Peut importe quel fichier du jeu original j'ouvre avec le TESCS, il m’apparaît pleins de messages d'erreurs, tels que "cannot find sound file..." "unable to find Region..." "following string is different for topic..." ?

SOLUTION: "C'est parce que les extensions officielles Tribunal et Bloodmoon ont ajoutées des dialogues par-dessus ceux de Morrowind. C'est un rapport d'erreurs habituel et inoffensif.
Ajouter la ligne sans les guillemets "Allowyestoall=1" dans la section [General] dans votre fichier Morrowind.ini (qui est dans le dossier de jeu Morrowind)
Cela vous permets de passer toutes ces erreurs inoffensives en cliquant sur "Annuler" (thanks hollaajith)

2) Lors de l'extraction des fichiers de ce correctif dans ceux de Morrowind dans le dossier SteamApps > Common > Morrowind, rien ne s'est passé. Excepté que lorsque l'ai essayé de l'installé, il m'a demandé d'insérer le disque du jeu, mais j'ai acheté le jeu sur Steam.

SOLUTION: j'ai été capable de régler ce problème-là en démarrant désormais le jeu par son raccourci dans le dosssier de jeu Morrowind, et donc en ne le démarrant pas depuis Steam. (thanks Phoenix Risen)


3) "Je reçois un message d'alerte : Texture "textures\_default. tga" count 2"

SOLUTION: Ignorez-le simplement, c'est inoffensif et normal.


4) Où et comment je peux obtenir les textures et meshes du jeu Morrowind ?

SOLUTION: Ils sont contenus dans le fichier Morrowind.bsa (Tribunal.bsa et Bloodmoon.bsa pour les fichiers des extensions du jeu), que vous pouvez comparer à un fichier .zip /dossier compressé, excepté qu'il requiert un programme pour les extraire.
Vous pouvez utiliser ce programme-là pour extraire les fichiers: https://ressources.wiwiland.net/spip.php?article1002  (thanks Salaa)


5) Chaque fois que j'édites Gameplay > Settings > fEncumbrancestrmult . Chaque statistiques en jeu a maintenant une lettre "s" devant leurs noms?

SOLUTION: Vous devez vous assurer que Morrowind.esm est bien chargé (à la fenêtre de sélection 'Data Files' en ouvrant le construction Set, assurez-vous que Morrowind.esm est coché (croix devant)). 
Ensuite allez éditer les paramètres que vous voulez dans Gameplay. (thanks Andrew0001)


Original words from the author of the fixed mod: 
-------------------------------------------------------------------------

Unfortunately the GOTY Edition from Steam does not have files for the TES: CS as a
part of the download package. This is assumed to be an oversight on
Valve's part and one that has yet to be addressed.

This package should replace the missing files and allow the use of the TES: CS with
the Steam version of Morrowind Game of the Year Edition.
Warning: You must have the Steam version of the GOTY Edition installed for these files to work correctly.


To install, simply extract the files into:

Steam\Steamapps\Common\Morrowind\

Usually in the C:\Program Files (x86)\Steam\Steamapps\Common\Morrowind\ folder.
Top