Cyberpunk 2077
0 of 0

File information

Last updated

Original upload

Created by

Starfis

Uploaded by

starfis

Virus scan

Safe to use

About this mod

Český překlad modu "Enhanced Vehicle System"
Tento mod dává plnou kontrolu nad vozidlem: světlomety, napájením, motorem, vnitřními světly, CrystalDomem™, dveřmi, okny, kapotou, kufrem a spojlerem.
Zachovává také stav těchto funkcí, když hráč vystoupí z vozidla.+ Přizpůsobení.

Czech translation of the m

Requirements
Permissions and credits
Changelogs
Czech translation of the mod "Enhanced Vehicle System" from hgyi56

Český překlad modu "Enhanced Vehicle System"

Překlad původního popisu ze stránky modu:


Vylepšené systémy vozidla
Popis:
Tento mod vám dá plnou kontrolu nad vozidlem: světlomety, napájením, motorem, vnitřními světly, CrystalDomem™, dveřmi, okny, kapotou, kufrem a spojlerem. Také umožňuje zachování stavu těchto prvků i po vystoupení hráče z vozidla. Plně nastavitelná barva a intenzita světel i možnost nechat je blikat, třístupňové policejní majáky a mnoho dalšího!

Tento mod není kompatibilní s Enhanced Police Lights System, protože je plně integrován.

Video demo 

Nastavení modifikace:
Tento mod nabízí spoustu nastavení, která změní váš zážitek v závislosti na vašich předvolbách. Otevřete hlavní menu, klikněte na "Mod Settings" a "Enhanced Vehicle System", poté můžete změnit nastavení podle svých představ. Nastavení je uloženo v savu a přetrvá i po restartu hry.

Můžete synchronizovat světlomety/pomocná světla s denní dobou a přizpůsobit hodinu jejich automatického rozsvícení a zhasínání.

Můžete také přizpůsobit přední světlomety, koncová světla, couvací světla, blinkry, pomocná světla a vnitřní osvětlení pomocí široké škály nastavení: vlastní barvu, sekvenci, zpoždění, intenzitu a to i pro jednotlivé typy vozidel.

Zadní spojler je možné synchronizovat s režimem napájení a lze také nastavit rychlosti při kterých se vysouvá a zasouvá nebo ho zcela zakázat či nechat vysunutý pořád.

Můžete nastavit, která světla budou ovlivněna barvami  CrystalCoatu™ a také můžou zůstat rozsvícená i po vystoupení z vozidla.

Mod zpřístupňuje ovládání majáků u policejních motocyklů. Také můžete nastavit, že siréna zůstane zapnutá i po sesednutí jak hráče, tak NPC policistů.

Výchozí nastavení ovládání:


Vypnutí napájení vyvolá dočasné vypnutí světlometů.
Opětovné zapnutí napájení / nastartování motoru dočasné vypnutí světlometů deaktivuje.

U některých vozidel s posuvnými dveřmi nelze manipulovat s okny, když jsou dveře otevřené.
Jedná se o vozidla: Quadra Type-66 (všechny varianty), Herrera Riptide GT2.

Během příběhových misí, kdy jste spolujezdcem ve vozidle, můžete kdykoli ovládat vlastní okénko.
Pokud jste spolujezdcem ve vozidle s posuvnými dveřmi, můžete také ovládat vlastní dveře.


Jak změnit ovládání:
Klávesy jsou definované v: "\\Cyberpunk 2077\r6\input\Enhanced Vehicle System.xml".
Ve spodní části můžete v "<mapping>" nastavit klávesy na klávesnici / kombinace tlačítek na ovladači.

Můžete si nastavit, co chcete. Měli byste ale zvolit klávesy nebo kombinace, které se při řízení vozidla ještě nepoužívají.
Také můžete odstranit některé klávesy/kombinace tak, že je jednoduše smažete z "<mapping>" v souboru.

Pokud chcete nahradit některé z výchozích ovládacích prvků seznam podporovaných jmen naleznete zde.

Některé chyby, které jsem našel ve hře verze 2.1 a které jsem opravil:
- Policisté, kteří vystoupí z auta, aby zatkli V, od teď vždy nechají rozsvícená světla. Maják může zůstat zapnutý nebo se vypnout v závislosti na zvoleném nastavení.
- Na policejním autě ze kterého vystoupí NPC, aby zatkli V, od teď vždy svítí boční nápis v červené barvě. Totéž platí i pro V.
- Když V vystoupí z policejního auta, světla bočního nápisu nyní udržují stejnou barvu, aniž by se bezdůvodně cyklicky měnila.
- Když se úroveň hledanosti sníží na nulu a V jede v policejním autě se zapnutými světly/sirénami, světla auta si zachovávají svůj aktuální stav, místo aby je hra vypnula.
- Všechna vozidla ovládaná NPC mají nyní na palubních deskách vždy zapnuté obrazovky.

Známé problémy:
- Když V vystoupí z vozidla se zapnutými světlomety, světla se rychle vypnou a znovu zapnou.
- Když V vystoupí z vozidla se zapnutými světlomety, zmizí vizuální efekt paprsků na stěnách. Zobrazují se pouze světlomety a potkávací světla na zemi. S výjimkou některých vozidel, jako je Chevillon Emperor 720 NCPD Ironclad nebo Mizutani Shion Nomad. V současné době se mi nepodařilo najít způsob, jak toto chování potlačit, protože se zdá, že je pevně zakódováno v nativním kódu hry. Stále hledám řešení.
- Zvukové efekty vozidel při nastoupení/vystoupení stále hrají jako obvykle bez ohledu na to, co uděláte.
- Kvůli technickým omezením mod používá k aktualizaci světlometů kamerové eventy. Když V nastoupí do vozidla a motor se spustí, můžete si všimnout blikání dálkových světel. Pokud nebudete mít kameru v naprostém klidu, nemělo by vás to nijak zvlášť obtěžovat.
- Když uložíte hru ve vozidle a ukončíte ji. Poté hru načtete a uvidíte, že EVS je nefunkční stačí pro vyřešení tohoto problému vystoupit a znovu nastoupit do vozidla.
- Vlastní intenzita bývá často přepsána jinými událostmi jako je zrychlení nebo brzdění. Vlastní intenzita je spíše určena k použití pro statické záběry (mimo vozidlo za účelem pořízení screenshotů nebo videí) než pro hraní.
- Při nastavení vlastní barvy pro koncová světla se může stát, že se model světel plně aktualizuje na novou barvu až při dalším brzdění.
- Při použití vlastní barvy koncových světel nebo blinkrů nemusí RGB přesně definovat požadovanou barvu, protože výchozí barva je kombinována s vlastní barvou. Například nastavení azurové barvy může vést k zelené barvě, protože výchozí barva blinkrů je oranžová.


Kompatibilita:
Verze Legacy / REDmod
Tento mod je vysoce kompatibilní s většinou jiných modifikací.
Ovlivněné soubory: inputContexts.xml, vehicle_ui.curveset. 


Požadavky:
Hra aktualizovaná na poslední verzi 2.12a (ve chvíli vydání tohoto překladu)
redscriptRED4extMod SettingsInput Loader a ArchiveXL vše aktualizované na poslední verze
Celkem nepřekvapivě čeština vyžaduje původní mod.

Pokud hra padá nebo mod nedělá co by měl, zkuste nejprve jestli se tak děje i pouze s originálními soubory modu bez českého překladu.


Big thanks to hgyi56 for making Cyberpunk 2077 better!