Stardew Valley

File information

Last updated

Original upload

Created by

Undare

Uploaded by

undare

Virus scan

Safe to use

87 comments

  1. undare
    undare
    • supporter
    • 297 posts
    • 121 kudos
    Locked
    Sticky
    Update 02 Jan 2022
    Added compat for Ginger Island and 1.5.0 items

    Update 26 Dic 2020
    My pc broke badly, so i am not currently modding. 
    Updates for 1.5 for my mods are planned. Stay safe and have fun!

    Know problem with "SpriteMaster" By both framework makers.
    Conflict : Flickering images.
    Added a config file as optional download, for anyone having problems generating it.
  2. Tenshii
    Tenshii
    • supporter
    • 50 posts
    • 0 kudos
    Anybody have a pic of how to organize in the museum?
  3. sadc4ctus
    sadc4ctus
    • member
    • 1 posts
    • 0 kudos
    Hi, I love this mod, but I don't know why the animations are static. I tried to fix it un-ticking the boxes in the generic mod config menu but it didn't work for me even with the new update. Is there anything else I can do to fix it?

    Sorry if there are mistakes, I'm not good at english.
    1. undare
      undare
      • supporter
      • 297 posts
      • 121 kudos
      After 1.5.5 errors like that started to happen, so i fear they might be caused with a conflict with the framework-game

      If you want, i can check your log to see if there is no mod conflicts or missing updates
      https://smapi.io/log

      You can also check the DGA conversion of this mod
      https://www.nexusmods.com/stardewvalley/mods/10407


  4. yukarinsyoui
    yukarinsyoui
    • member
    • 7 posts
    • 0 kudos
    Sorry, I'm Japanese, so excuse me for using the translation tool.
    It worked with StardewValley 1.5.5, but ingots, coal, ore, and some excavated items (mudstone, sandstone, etc.) did not reflect their appearance.
    Is this because the "Content Patcher Animations" have not been updated to the current version of the game?

    https://smapi.io/log/c813c18c34934684983a3a2af07af0c3
    1. undare
      undare
      • supporter
      • 297 posts
      • 121 kudos
      Your installation looks good and clean.

      Some users have reported that Going to the generic mod config menu of this mod
      and un-ticking the boxes (save, exit the game and re-launch it) would fix the issue.

      The second common issue would be if the users are using Vortex. Since that mod manager omit Configuration files.
    2. yukarinsyoui
      yukarinsyoui
      • member
      • 7 posts
      • 0 kudos
      Unchecking the box, saving and rebooting did not solve the problem.
      I am not using Vortex.
      The setting from the config file that other users tried (replacing true and false) did not work either.

      It's a real shame that you can't solve this problem, because this appearance changing mod is beautiful and wonderful.
    3. undare
      undare
      • supporter
      • 297 posts
      • 121 kudos
      Just to be on the same page :
      -Ingots, coal and ores don´t have animations, They only have an updated new look more sharp looking
      -Does any other piece works? like topaz, ruby, jade, etc?

      You don´t have Spacecore Installed.
      mmmm... it is not listed as a requirement for CPA neither..
      That used to be an important requirement for CPA. not sure if it has something to do with it.

      You have the same versions of the mods as me. I updated to 1.5.5 and the mod is working as expected.

      The only thing i can think of, something on your pc blocking the generation of Config files. (They appear on their own mod folder once you run the game once).
      That, or something about 1.5.5   (We know some machines are broken at the time this message was written)
    4. yukarinsyoui
      yukarinsyoui
      • member
      • 7 posts
      • 0 kudos
      Oddly enough, the jewelry is working properly.
      Ores and some excavated items are not working.
      By the way, it worked perfectly in version 1.5.4.
      How can I generate a normal config file?

      (See image).
      https://imgur.com/a/GpnBPTq
    5. undare
      undare
      • supporter
      • 297 posts
      • 121 kudos
      "By the way, it worked perfectly in version 1.5.4."
      mmm. then it could be a framework issue,, not supporting something about your OS.
      If that is the case, Our options are :
      -Wait until everything settles
      or
      -go back  to the previous version. (If you are on steam , right click on stardew, Betas, and select the Legacy one on the upper drop-down menu)

      As for the config. It should be generated already on you "[CP-A]AnimatedGemstones" folder.
      Named as config.json

      If you don´t have one... i have one in "Optional Files" in This mod Download page.
      I think it should be compatible with the newest version of the mod.

      But yeah, update 1.5.5 broke things, so expect failure in other unexpected ways until they update the mods/smapi
    6. yukarinsyoui
      yukarinsyoui
      • member
      • 7 posts
      • 0 kudos
      Hmm... I see.
      I'll wait for time to solve the problem.
      Thanks for taking the time to help me out!
    7. yukarinsyoui
      yukarinsyoui
      • member
      • 7 posts
      • 0 kudos
      PS, it's fixed. However, I don't know why.

      (1)Select the saved data.
      (2)If it loads, go back to the title.
      (3)Select the saved data again.
      (4)It will be reflected.

      Bundle names are not displayed correctly due to a bug, but other than the vault bundle, I think it's a minor issue.
    8. undare
      undare
      • supporter
      • 297 posts
      • 121 kudos
      Glad it worked!

      This mod does not change the names or the bundles.
      Its just a cosmetic mod. (So it should be another mod... or the game itself....)

      Be aware, the version 1.5.5 of the game have issues right now. And some frameworks are having issues too.
      Some of them not yet identified/reported.
      So, we may be in a : "wait X weeks/months until we have stable modding support again" -scenario
  5. Akrasia01
    Akrasia01
    • member
    • 3 posts
    • 0 kudos
    Hi, I'm having a issue with the gemstones are appearing as static and not animated. I have all the required mods updated to the latest versions and made sure that the animations were all enabled in the config file. The Animated Furniture and Stuff & Animated Clothes from Gervig91 is working as intended in game, but I'm not sure why this mod isn't working since it was working perfectly last week. https://smapi.io/log/248268d7385d49c4afe49777be747ad0
    1. Akrasia01
      Akrasia01
      • member
      • 3 posts
      • 0 kudos
      Ok, I've managed to get the diamond animation to work by manually disabling the the "diamond" gemstone in the config file. That is very strange, is there anyway to reverse this process so I don't have to manually disable all the gemstones for it to become animated?
    2. undare
      undare
      • supporter
      • 297 posts
      • 121 kudos
      Its strange indeed.
      Disabling an item in the config of this mod should stop it from being animated,, not the other way around.

      If that "somehow" works for you. You can either :
      -Untick all the options on the Generic Config Menu for this mod.
      or
      -Go to this mod folder,
      find the config,
      open it with a text editor
      and Mass replace all the "true" to "false"
      and save.

      When other mods target the same file, problems like that happens, so it depends if you have installed other mods.
      (Your log looks clean, free of errors, so it should be other thing)
    3. Akrasia01
      Akrasia01
      • member
      • 3 posts
      • 0 kudos
      Yeah, I replaced all the values from true to false since I'm not sure how else to reverse this problem (It was fine about a week ago) and everything is now working as intended. Thanks!
  6. CardinalRose
    CardinalRose
    • member
    • 2 posts
    • 0 kudos
    Image

    Hi, some of my gems and minerals are not showing at all. ?It loaded fine under SMAPI, no warnings about it. I do have the pre req's. What can I do to solve this??

    If relevant: [SMAPI]    AnimatedGemstones 1.1.6 by Undare | for Content Patcher | Make Gemstones sharp and shiny 41 in total and the rest of the minerals as static
    1. CardinalRose
      CardinalRose
      • member
      • 2 posts
      • 0 kudos
      Ah nvm just had to reload my save file. Woops, should've tried that first. Thanks for all your mods btw! Great stuff! Love muscles and all the content haha
    2. undare
      undare
      • supporter
      • 297 posts
      • 121 kudos
      Animated Gemstones is one of my most behaved mods,, don´t give me a heart attack! XD 

      Glad you enjoy the content! <3 
  7. EmpressKimi
    EmpressKimi
    • premium
    • 136 posts
    • 13 kudos
    Hello, for some reason the mudstone reskin is not applying in the game. Every other gems/minerals/geodes is working fine.
    1. undare
      undare
      • supporter
      • 297 posts
      • 121 kudos
      Good day or night!.
      I checked on my current version, and it is applied correctly.

      As a note..  the current version of the mod is 1.1.6 (the mod page says its 1.1.5... it is not.)
      One of the suggestions for installing the new version is to delete any previous one.
      (This was a community suggestion for me to organize the sprites on folders and not in the open).

      So, if if that is not much trouble; 
      Can you check wich version do you have?.

      (Also, Mudstone reskin is not animated. is one of the few, but still is a different, sharper sprite matching other ones.)
  8. fluffmastergm
    fluffmastergm
    • member
    • 5 posts
    • 0 kudos
    Some of the gems aren't animated for me. How do I fix this? I don't know how to edit config.json
    1. undare
      undare
      • supporter
      • 297 posts
      • 121 kudos
      Good day! @fluffmastergm 
      (sorry for the delay.. Nexus did a bad job with its notification system.. at least until this month..)

      Some things to consider :
      -you need to have updated versions of :
      -This mod
      -Cp
      -Cp-animations
      -Smapi

      An alternate way to edit the config is to download the mod called "Generic Mod Config Menu" (is here on nexus)
      It allows you to edit the confing inside the game (In the lower left corner in the main menu, a cog icon)

      You don´t need it tho.. as BY default! all the animations are enabled, so your issue is something else

      I would need you to go to this page and follow those simple instructions
      https://smapi.io/log

      Then send me back the resulting link.
      So i can offer more specific help. (I guarantee you!, it has to be something super simple.)
  9. ArsonMurders
    ArsonMurders
    • member
    • 10 posts
    • 0 kudos
    they were animated, but now theyre not..
    [Content Patcher Animations] This mod failed in the GameLoop.UpdateTicked event. Technical details:
    System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
       at ContentPatcherAnimations.Mod.CollectPatches() in C:\Programming\StardewValley\ModSource\ContentPatcherAnimations\Mod.cs:line 201
       at ContentPatcherAnimations.Mod.UpdateAnimations(Object sender, UpdateTickedEventArgs e) in C:\Programming\StardewValley\ModSource\ContentPatcherAnimations\Mod.cs:line 112
       at StardewModdingAPI.Framework.Events.ManagedEvent`1.Raise(TEventArgs args, Func`2 match) in C:\source\_Stardew\SMAPI\src\SMAPI\Framework\Events\ManagedEvent.cs:line 125

    thats the only part of the smapi log in the red. any help would be appreciated
    1. undare
      undare
      • supporter
      • 297 posts
      • 121 kudos
      Good day! 

      I would need you to go to this page and follow those simple instructions
      https://smapi.io/log

      Then send me back the resulting link.

      (Some notes:
      -Android have issues with many mods
      -Content patcher animations and Content patcher MUST be up to day, 
      -Same as Smapi
      -Same as this mod
      )

      I´ll wait the link to see Exactly what the issue is.
  10. NyxMuirinn
    NyxMuirinn
    • member
    • 26 posts
    • 0 kudos
    could prismatic shards be added to this along with 'prismatic bars' for the prismatic tools mod? it would be the only gem/ore item not covered in this mod and i'd love to have it included!
    1. undare
      undare
      • supporter
      • 297 posts
      • 121 kudos
      I wont mind asking the author for permission to do a patch... but..
      In this case the original mod last update was on 2018..   And i know an unofficial update is around.
      That makes things super complicate, As i would need the permission of the original author to do content based on his work.
      (Or maybe permission of the unnoficial version´s maker?)

      Also, i may expose users to some confusion between versions.
      I can do the work,, but i am super carefult with this permission things.
  11. MeiMcKorrmik
    MeiMcKorrmik
    • member
    • 23 posts
    • 1 kudos
    Am I able to add stuff to the config? It changes star shards and celestine, but neither are in the config.
    1. undare
      undare
      • supporter
      • 297 posts
      • 121 kudos
      No, you just edit the values of the ones already in there.
      If they dont appear there, then they are not codded on the content file.
      I think i added Celestine in the last update (I missed that one). Also, sorry for the late reply.