Skyrim Special Edition
0 of 0

File information

Last updated

Original upload

Created by

BokuHaru

Uploaded by

BokuHaru

Virus scan

Safe to use

About this mod

Переклад модифікації Wintersun - Faiths of Skyrim. Wintersun додає релігію. Моліться, поклоняйтеся храмам і дотримуйтесь догматів вашого божества, щоб зміцнити свій зв'язок з ним.

Requirements
Permissions and credits
Обов'язково не забудьте поставити Endorse на оригінальні сторінки модифікацій.


В перекладі можливі помилки, які з часом будуть виправлені. Не забувайте також про них повідомляти.

Доступний переклад деяких патчі



  •     Ви можете вибрати божество, якому хочете поклонятися. Це може бути божество, яке є покровителем вашої раси; божество, у святилищі якого ви помолилися; божество, про яке ви прочитали.
  •     Моліться, поклоняйтеся біля їхніх вівтарів, дотримуйтесь їхніх догматів і уникайте їхніх заборон, щоб домогтися прихильності свого божества.
  •     Отримайте базову здатність за поклоніння божеству і більш потужну здатність прихильника, якщо ваша прихильність досить висока.
  •     Кастомні вівтарі з новими благословеннями.
  •     Усього 50 божеств.
  •     Легкі скрипти, без зайвого обсягу для збереження.
  •     Може бути встановлений під час проходження гри.



ПОКЛОНІННЯ БОЖЕСТВУ

Щоразу, коли ви використовуєте чиєсь святилище, з'являється діалогове вікно, яке дає змогу вам стати послідовником цього божества. Послідовники отримують невеликий дар, здатність для молитви і список релігійних догматів. Деяким божествам можуть поклонятися тільки певні раси або ж вони вимагають виконання квесту.

Дотримання догматів, молитви і поклоніння біля їхнього святилища підвищать вашу прихильність до божества. Досягнувши 100%, ви стаєте Прихильником і отримуєте другий дар, який є драматичним проявом сили божества на Тамріелі. Ігнорування релігійних обов'язків або порушення заборон призведе до того, що ваша прихильність до божества буде поступово зменшуватися. Якщо прихильність впаде до 0%, божество відмовиться від вас.

Одночасно можна поклонятися тільки одному божеству.

МОЛИТВА ТА ПОКЛОНІННЯ

Використовуйте здатність для молитви, щоб стати на коліна і почати медитацію, підвищуючи свою прихильність з відображенням поточного рівня прихильності. Хоча ви можете молитися так часто, як забажаєте, достатньо молитися хоча б раз на день, щоб підвищити свою прихильність якнайшвидше; немає жодної додаткової користі від повторення молитов у швидкій послідовності або від тривалих молитов. Деякі божества можуть обмежити молитву певним часом або місцем.

Ви також можете поклонятися у святилищі свого божества. Поклоніння еквівалентне молитві, але підвищує прихильність на більшу величину.

ВАША ПЕРША РЕЛІГІЯ

На початку проходження гри (після початкового епізоду або після досягнення другого рівня) з'являється діалогове вікно, яке дає змогу вибрати божество, притаманне вашій расі. Це є представленням релігії, якої дотримувався ваш персонаж до прибуття в Скайрим/Небокрай.

СПОКУСИ

Хоча відвідування їхнього святилища - найпоширеніший спосіб стати послідовником божества, існують й інші способи. Зокрема, коли ви спілкуєтеся з даедровим владарем під час квесту або читаєте про його подвиги, він може запропонувати вам негайно стати його послідовником, незалежно від вашої раси чи інших вимог.

Якщо ви відмовитеся від спокуси, даедровий владарь більше не проситиме вас про це, тому обирайте з розумом. (Якщо ви відмовитеся, ви все одно можете стати послідовником даєдрового владаря, відвідавши його святилище).

СВЯТІ РЕЛІКВІЇ

Існують рідкісні загублені артефакти святої або нечестивої сили, які поліпшать ваші стосунки з божеством...

ДЕВ'ЯТЬ БОЖЕСТВ

Божества вітають усіх, хто поклоняється їм, незалежно від їхньої раси або попередніх божеств. Божественна прихильність зростає повільно, але божества милосердні, і їхні вірні навряд чи втратять прихильність, якщо тільки вони не вчинять явних злочинів або не ігноруватимуть свої релігійні обов'язки протягом тривалого періоду часу.

Акатош

Хто може поклонятися: усі
Схильність до рас: Бретонці / Імперці / Хаджити / Норди

"Виконай своє призначення, рятуючи Тамріель. Підвищуй свій рівень. Поглинай душі драконів. Ніколи відкрито не порушуй закони Скарима/Небокрая."

  •     Благословення святилища - Збільшення досвіду: Вивчайте всі навички на 10% швидше.
  •     Послідовник - Батько драконів: Атаки, заклинання, сувої, Крики і зачарування на X% ефективніші проти драконів (залежить від прихильності Акатоша).
  •     Прихильник - Переворот пісочного годинника: Молитва Акатошу скидає час відновлення вашого останнього використаного Крику і таланту.


Аркей

Хто може поклонятися: усі
Схильність до рас: Бретонці / Імперці / Норди / Лісові ельфи

"Знищуй нежить та їхніх закликачів. Виконуй обряди Аркея. Ніколи відкрито не порушуй закони Скайрима/Небокрая. Ніколи не закликай нежить і не приєднуйся до неї."

  •     Благословення святилища - Підвищення здоров'я: Збільшує здоров'я на 25 одиниць.
  •     Послідовник - Чаша життя: Відновлює до 5% вашого максимального здоров'я на секунду залежно від відсутнього здоров'я. Ви можете виконувати обряди Аркея.
  •     Прихильник - Цикл Аркея: Дозволяє відродитися з повним здоров'ям після отримання смертельної шкоди. Моліться, щоб знову використовувати цю здатність. Витрачає 15% прихильності.


Дибела

Хто може поклонятися: усі
Схильність до рас: Бретонці / Імперці / Норди

"Переконуй інших. Отримай благословення Обійми любові. Знайди нову пророчицю для мого храму. Молися тільки в оголеному вигляді. Ніколи відкрито не порушуй закони Скайрима/Небокрая."

  •     Благословення святилища - Підвищення красномовства: Ціни вигідніші на 10%.
  •     Послідовник - Осяяння: Коханчина підтримка (ефект від сну з другою половинкою) також підвищують усі навички на 5%.
  •     Прихильник - Мистецтва Дибели: Ви можете активувати супротивника в бою, щоб він зняв свої речі і слідував за вами протягом 90 секунд. Витрачає 5% прихильності.


Юліанос

Хто може поклонятися: усі
Схильність до рас: Імперці

"Опануй навички чарівника. Підвищуй свої чари. Ніколи відкрито не порушуй закони Скайрима/Небокрая."

  •     Благословення святилища - Підвищення чарів: Збільшує чари на 25 од.
  •     Послідовник - Божественний учений: Заклинання витрачають на X% менше чарів (залежить від прихильності Юліаноса).
  •     Прихильник - Храм логіки: Заклинання і сувої на X% ефективніші (залежить від прихильності Юліаноса).


Кинарет

Хто може поклонятися: усі
Схильність до рас: Імперці / Хаджити / Норди

"Досліджуй нові місця. Підвищуй свою наснагу. Отримай Небесний голос. Молись тільки під відкритим небом. Ніколи відкрито не порушуй закони Скайрима/Небокрая."

  •     Благословення святилища - Підвищення наснаги: Збільшує наснагу на 25 одиниць.
  •     Послідовник - Мова вітру: Лютий дух Кін збільшує швидкість пересування в бою на 10%.
  •     Прихильник - Емісар Кинарет: Ви можете помолитися Кинарет, щоб закликати їздового священного шаблезуба.


Мара

Хто може поклонятися: усі
Схильність до рас: Бретонці / Імперці / Норди / Лісові ельфи

"Вступи в шлюб. Володій одним або кількома домами. Проявляй щедрість до жебраків і дітей. Отримай благословення Коханчина підтримка. Ніколи відкрито не порушуй закони Скайрима/Небокрая."

  •     Благословення святилища - Підвищення навички: відновлення: Заклинання відновлення витрачають на 10% менше чарів.
  •     Послідовник - Очищення: Ви можете помолитися Марі, щоб вилікувати всі хвороби, підхоплені вами або вашими союзниками в межах 40 футів.
  •     Прихильник - Аура миру: Живі союзники в межах 40 футів зцілюються на X одиниць на секунду (залежить від прихильності Мари).


Стендар

Хто може поклонятися: усі
Схильність до рас: Бретонці / Високі ельфи / Імперці / Норди / Лісові ельфи

"Очисти підземелля від зла. Знищуй даедра та нежить. Виконуй побічні завдання. Ніколи відкрито не порушуй закони Скайрима/Небокрая. Ніколи не практикуй жахливе мистецтво виклику."

  •     Благословення святилища - Підвищення навички: блокування: Ви блокуєте на 10% більше шкоди.
  •     Послідовник - Священна рішучість: Ви одержуєте на X% менше шкоди від атак даедра і нежиті (залежить від прихильності Стендара).
  •     Відданий - Божественний дотик: Під час молитви ви можете витратити 10% прихильності, щоб поліпшити атаку, захист і зцілення на X% (залежить від прихильності Стендара) на 5 хвилин або 3 битви.

Талос

Хто може поклонятися: усі
Схильність до рас: Імперці / Норди

"Доведи громадянську війну до кінця. Вивчи мову драконів. Поглинай душі драконів. Знищуй ельфів і Талмор. Ніколи відкрито не порушуй закони Скайрима/Небокрая."

  •     Благословення святилища - Підвищення мистецтва Крику: Час між Криками знижено на 20%.
  •     Послідовник - Повелитель бур: Атаки, критичні удари і Крики на X% ефективніші проти ельфів (залежить від прихильності Талоса).
  •     Відданий - Дракон півночі: Ваш час відновлення Крику, що залишився, зменшується вдвічі щоразу, коли ворог у межах 40 футів помирає.


Зенітар

Хто може поклонятися: усі
Схильність до рас: Бретонці / Імперці / Норди

"Інвестуй у магазини та торговців. Навчайся навичкам. Створюй зброю та обладунки. Ніколи відкрито не порушуй закони Скайрима/Небокрая."

  •     Благословення святилища - Підвищення навички: ковальство: Можливість покращувати предмети на 10% краще.
  •     Послідовник - Трудова етика: Ви вивчаєте ковальство, алхімію і зачарування на X% швидше і вони на X% ефективніші (залежить від прихильності Зенітара).
  •     Прихильник - Невидима рука: Моліться Зенітару, щоб купувати і продавати предмети безпосередньо.

ДАЕДРОВІ ВЛАДАРІ

Більшість даедрових владарів приймають поклоніння тільки тих, кого вони вважають гідними їхньої уваги. Домогтися прихильності не так уже й складно, якщо тільки людина готова здійснювати непорядні вчинки, але прихильність також швидко зменшується. Однієї молитви недостатньо, щоб досягти статусу прихильника, і шанувальники даедра повинні активно дотримуватися їхніх догматів, щоб домогтися прихильності. Тут не існує такого поняття як марнослів'я стосовно даедрового владаря!

Азура

Хто може поклонятися: Темні ельфи / Хаджити / Усі, хто завершив квест "Чорна зірка"
Схильність до рас: Темні ельфи / Хаджити

"Захоплюй душі від мого імені. Досліджуй нові місця. Молися тільки в сутінках, бажано під відкритим небом. Темні ельфи й ті, хто вправний в оманюванні, найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Опір чарам: Надає 10% опірність чарам.
  •     Послідовник - Сутінковий покрив: Противники в межах 40 футів страждають від X% зниження опору чарам(залежить від прихильності Азури) і не можуть поглинати заклинання.
  •     Відданий - Аромат місячної тіні: Активуйте в бою противника зі здоров'ям нижче X% (залежить від прихильності Азури), щоб паралізувати його і залишити 1 од. здоров'я. Витрачає 5% прихильності.


Боетія

Хто може поклонятися: Темні ельфи / Усі, хто завершив квест "Поклик Боетії"
Схильність до рас: Темні ельфи

"Вбивай невинних. Вбивай людей, що стоять на твоєму шляху. Нанось приховані удари. Темні ельфи найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Підвищення навички: одноручна зброя: Ви на 10% краще справляєтеся з одноручною зброєю.
  •     Послідовник - Кривавий трон: Ваші атаки наносять на X% більше шкоди, коли ви б'єтеся тільки з одним супротивником (залежить від прихильності Боетії).
  •     Прихильник - Вбивство: Під час молитви ви можете скористатися вищою даедровою невидимістю протягом 90 секунд. Якщо її перервати прихованою атакою, то ви завдасте на 50% більше шкоди. Витрачає 10% прихильності.


Клавікус Вайл

Хто може поклонятися: Темні ельфи / Усі, хто завершив квест "Найкращий друг даедра"
Схильність до рас: ні

"Молися, щоб укласти угоду і завершити її строго у відведений час. Ніколи не порушуй мої угоди і не ігноруй їх."

  •     Благословення святилища - Підвищення навички: чаклування: Заклинання чаклування витрачають на 10% менше чарів.
  •     Послідовник - Договірник: Заклинання й ефекти чаклування діють на 10% довше. Помоліться, щоб укласти угоду, щоб отримати прихильність Клавікуса Вайла.
  •     Відданий - Виконавець бажань: Помоліться, щоб загадати бажання, назавжди отримавши додаткове очко здібностей. Витрачає 30% прихильності.


Гермеус Мора

Хто може поклонятися: Лісові ельфи / Усі, хто завершив квест "Осягнути неосяжне"
Схильність до рас: ні

"Читай зловісні сторінки й об'єднуй їх у зловісні книги. Читай книжки, які навчають нових навичок. Стань моїм чемпіоном на Вершині Апокрифа."

  •     Благословення святилища - Підвищення стійкості: Заклинання й ефекти, які ви застосовуєте на собі, діють на 15% довше.
  •     Послідовник - Демон знань: Ви знаходите зловісні сторінки на трупах. Подібні зловісні сторінки можна об'єднати на дубильному верстаті, щоб створити зловісні книги, що покращують чари і Крики.
  •     Відданий - Всезнання: Моліться, щоб назавжди підвищити навичку за вашим вибором на один рівень. Витрачає 5% прихильності.


Гірцин

Хто може поклонятися: Бретонці / Лісові ельфи / Перевертні / Усі, хто завершив квест "Прикра зустріч місячної ночі"
Схильність до рас: Лісові ельфи

"Знищуй живих у відкритому бою, особливо тих, хто сильніший за тебе. Живи як перевертень. Молися в дикій природі. Ті, хто володіє легкими обладунками, найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Регенерація наснаги: Відновлює 2% вашого максимального запасу наснаги на секунду.
  •     Послідовник - Гірка милість: Дар Гірцина подвоює шкоду від атаки по живих цілях з рівнем здоров'я X% або менше (залежить від прихильності Гірцина).
  •     Відданий - Оголошення полювання: Під час молитви оголосіть полювання на живих у межах 500 футів, виявляючи їх і піддаючи впливу Гіркої милості. Витрачає 10% прихильності.

Джиґалаґ

Можуть слідувати за цим божеством: всі
Расове стартове божество для: немає

"Активуйте мої обеліски порядку. Очистіть підземелля від зла. Вбийте даедра. Ніколи не служити Шеоґорату. Ті, хто володіє важкими обладунками, найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Вбивця Даедри: Наносить на 15% більше шкоди від атаки та критичної шкоди по даедра.
  •     Послідовник - Обеліски порядку: Створює 8 обелісків порядку в Скайримі Небокраї. Активація одного з них дає 15 очок здоров'я, чарів та наснаги.
  •     Відданий - Стазис: Активує супротивника в бою, щоб затримати його в інертному, але невразливому стані на 15 секунд. Коштує 5% прихильності.


Малакат

Може слідувати за цим божеством: Темний ельф / орк / всі, хто завершив "Прокляте плем'я"
Расове стартове божество для: Темний ельф / Орк

"Перемагайте епічних ворогів. Покращуйте зброю і броню. Ніколи не скоюйте злочинів проти твердинь. Орки та ті, хто володіє ковальством, найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святині - посилює силові атаки: Ваші силові атаки коштують на 15% менше наснаги.
  •     Послідовник - Смертоносець: ваші силові атаки завдають на X% більше шкоди (залежно від прихильності Малаката).
  •     Відданий - Кривавий тріумф: коли ворог помирає в радіусі 40 футів, його вбивця зцілюється на X% від кількості завданої шкоди (залежить від прихильності Малакату).


Мерунес Даґон

Може слідувати за цим божеством: Темний Ельф / Хаджит / всі, хто завершив "Шматочки минулого"
Расове стартове божество для: Темний ельф / Хаджит

"Вбивайте людей, які стоять на вашому шляху. Оскверняйте святині моїх ворогів. Ті, хто вправний у руйнуванні, найбільше заслуговують на мою прихильність".

  •     Благословення святині - посилює руйнування: Заклинання руйнування стають на 10% ефективнішими.
  •     Послідовник - Самоспалення: Даедричний вогонь спалює ваш дух під час молитви, виснажуючи чари. Припиніть молитися, коли залишилося 20% або менше, щоб отримати більше прихильності та активацій Палаючого Шляху.
  •     Відданий - Палаючий шлях: Вороги поблизу згорають на X пошкоджень і вибухають після смерті на X пошкоджень (залежно від прихильності Меруна Даґона). Моліться, щоб перезарядитися.


Мефала

Може слідувати за цим божеством: Темний ельф / Хаджит / всі, хто завершив "Шепотливі двері"
Расове стартове божество для: Темний ельф / Хаджит

"Отруй свою зброю. Наносьте удари непомітно, атакуючи зненацька. Залякуйте слабких. Темні ельфи найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святині - Посилення отрут: Змішані вами отрути стають на 15% ефективнішими.
  •     Послідовник - Таємне вбивство: Підступні атаки ззаду завдають на X% більше шкоди (залежно від прихильності Мефали).
  •     Відданий - Шепіт зради: Під час молитви візьміть під контроль найближчу людину в радіусі 75 футів, щоб вона билася за вас. Коштує 5% прихильності.


Меридія

Можуть слідувати за цим божеством: вищий ельф / кожен, хто завершив "Світанковий проблиск"
Расове стартове божество для: жодного

"Вбивайте нежить. Ніколи не викликайте нежить і не ставайте одним із них. Найвищі ельфи та ті, хто вміє відновлювати, найбільше заслуговують на мою прихильність".

  •     Благословення святині - посилює відновлення: Заклинання відновлення стають на 10% ефективнішими.
  •     Послідовник - Очищення: Атаки, заклинання, сувої, крики та чари на X% ефективніші проти нежиті (за умови прихильності Меридія).
  •     Відданий - Вище світло: Активувати в бою нежить, щоб викликати сонячний удар, який завдає Х шкоди (залежно від прихильності до Меридія) і половину шкоди нежиті, що знаходиться поруч. Коштує 10% прихильності.


Молаґ Бал

Може слідувати за цим божеством: Темний ельф / вампір / кожен, хто пройшов "Будинок жахіть"
Расове стартове божество для: Темний ельф

"Вбивайте людей, які стоять на вашому шляху. Лови душі в пастку в моє ім'я. Живи як вампір і ніколи не шукай зцілення. Ті, хто вправний у руйнуванні, найбільше заслуговують на мою прихильність".

  •     Благословення святині - Посилити руйнування: Заклинання руйнування коштують на 10% дешевше.
  •     Послідовник - Око Бурі: Поглинає X чарів та наснаги в секунду (залежно від прихильності Молаг Бала) від ворогів, що знаходяться поблизу в бою.
  •     Відданий - Затягнутий у забуття: Активуйте людину в бою, щоб заслати її до Холодного Пристанища. Помоліться, щоб попросити предмети. Коштує 15% прихильності.


Наміра

Може слідувати за цим божеством: Темний ельф / всі, хто пройшов "Присмак смерті"
Расове стартове божество для: немає

"Вбивайте невинних. Отруюй свою зброю. Їж трупи мертвих разом з моїм Перснем. Будь щедрим до жебраків ".

  •     Благословення святині - Стійкість до отрути: Збільшує стійкість до отрути на 50%.
  •     Послідовник - Повзучий розпад: Зменшує опір отруті всіх істот в радіусі 40 футів на X% (залежно від прихильності Наміри).
  •     Відданий - Некрофаги: Отруєння людини або покладання в інвентар людського серця чи плоті приваблює комах, зменшуючи броню на X% і наносячи X шкоди від хвороб (залежно від прихильності Наміри).

Ноктюрнал

Хто може поклонятися: Темні ельфи / Усі, хто завершив квест "Темрява повертається"
Схильність до рас: ні

"Кради таємничі гаманці. Успішно зламуй замки. Молися тільки вночі, бажано в темряві. Ті, хто вправний у скритності, найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Підвищення навички: скрадання: Вас на 10% важче виявити.
  •     Послідовник - Нічне зникнення: Молитва знімає штрафи за ненасильницькі злочини аж до X зол. (залежить від прихильності Ноктюрнал).
  •     Прихильник - Воронячий дозор: Під час молитви ви можете астрально спостерігати за найближчими персонажами в межах 300 футів.


Перайт

Хто може поклонятися: Хворі / Усі, хто завершив квест "Єдині ліки"
Схильність до рас: ні

"Заразися якомога більшою кількістю хвороб. Прийми мої чумні дари. Молися тільки під час хвороби. Ніколи не приймай ліки від своїх недуг."

  •     Благословення святилища - Опір хворобам: Збільшує опір хворобам на 25%. (Не лікує хвороби, якщо ви послідовник Перайта)
  •     Послідовник - Наглядач: Ви вивчаєте всі навички на X% швидше (залежить від прихильності Перайта). Моліться і приймайте дари Перайта, щоб отримати прихильність.
  •     Прихильник - Дихання зеленого дракона: Активуйте живого супротивника в бою, щоб передати йому всі наявні у вас дари Перайта, а також 5 од. хвороботворної шкоди на секунду за кожен дар. Моліться, щоб відновити здатність.


Санґвін

Хто може поклонятися: Темні ельфи / Всі, хто завершив квест "Незабутня ніч"
Схильність до рас: ні

"Жартуй і здійснюй проступки і злочини, гідні нагороди. Побалуй себе медовухою, вином і елем. Знайди свій власний вихід із в'язниці."

    Благословення святилища - Підвищення ефективності зілля: Використання корисних зілля і алхімічних інгредієнтів на 15% краще.
    Послідовник - Щасливе існування: Здоров'я, чарів і наснаги відновлюються на 50% швидше, поки діє зілля, їжа або інгредієнт.
    Прихильник - Пандемоніум: Ви можете молитися в бою, змушуючи 5 найближчих супротивників танцювати протягом 20 секунд. Витрачає 10% прихильності.


Шеоґорат

Хто може поклонятися: Темні ельфи / Хаджити / Усі, хто завершив квест "Розум божевільного"
Схильність до рас: Темні ельфи / Хаджити

"Часто молись і отримай Дотик божевілля Шеоґората. Ніколи не нехтуй сиром."

  •     Благословення святилища - ????: Отримай випадкове благословення!
  •     Послідовник - Дотик божевілля: Молитва дає випадковий Дотик божевілля. Висока прихильність Шеоґората дає більше корисних ефектів.
  •     Прихильник - Спалах божевілля: Ви отримуєте Дотик божевілля щоразу, коли ви вступаєте в бій.


Верміна

Хто може поклонятися: Темні ельфи / Всі, хто завершив квест "Нічне жахіття наяву"
Схильність до рас: ні

"Стань свідком смерті тих, хто був під контролем твого розуму. Вбивай людей уві сні. Спи, щоб молитися. Ті, хто вправний в ілюзії, найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Підвищення навички: оманювання: Заклинання оманювання витрачають на 10% менше чарів.
  •     Послідовник - Нічні кошмари: Заклинання оманювання, що впливають на розум, працюють на цілях вище X рівня (залежить від прихильності Верміни).
  •     Прихильник - Фантасмагорія: Активуйте сплячу людину, щоб викликати ілюзію, яка буде супроводжувати вас протягом години. Витрачає 10% прихильності.


ПРЕДКИ ЕЛЬФІВ

Як і божества, священні предки ельфійських рас заохочують довгострокові стосунки. Ельфійська доктрина вимагає досконалості в усьому, але допомога іншим зазвичай не є пріоритетом для предків. Як наслідок, вони не карають вас за вчинення злочинів.

Авріель

Хто може поклонятися: Бретонці / Високі ельфи / Лісові ельфи
Схильність до рас: Високі ельфи / Лісові ельфи

"Виконай своє призначення, рятуючи Тамріель. Опануй усі навички. Стань моїм чемпіоном у моїй священній каплиці. Високі ельфи найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Підвищення навички: лучництво: Ви на 10% краще справляєтеся зі зброєю дистанційного бою.
  •     Послідовник - Батько мерів: Ви вивчаєте всі навички на X% швидше (залежить від прихильності Авріеля).
  •     Прихильник - Шлях до Алаксону: Досягнення 100 рівня в навичці покращує цю навичку на X% (залежить від прихильності Авріеля).


Єфре

Хто може поклонятися: усі
Схильність до рас: Високі ельфи / Лісові ельфи

"Досліджуй нові місця. Читай історії інших. Полюй на тварин. Лісові ельфи найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Підвищення переносимої ваги: Переносима вага збільшується на 25 од.
  •     Послідовник - Лісовий крок: Неприборканий дух Єфре збільшує швидкість пересування поза боєм на 10%.
  •     Прихильник - Вічна пісня: Наснага стрімко відновлюється поза боєм. Молитва Єфре дає ясну погоду.


Маґнус

Хто може поклонятися: усі
Схильність до рас: Бретонці / Високі ельфи / Лісові ельфи

"Успішно практикуй чари під час молитви. Захисти Око Магнуса. Створюй зачаровані предмети."

  •     Благословення святилища - Поглинання заклинань: 10% ймовірність поглинути вороже заклинання і відновити ваши чари.
  •     Послідовник - Зір, просвітлення і розуміння: Чари не відновлюється, але молитва швидко заповнює її. Заклинання витрачають на 75% менше чарів.
  •     Прихильник - Дар архітектора: Молитва автоматично застосовує заклинання (корисні й ті, що застосовуються на себе) у ваших руках без витрати чарів, і вони діють на X% довше (залежить від прихильності Магнуса).


Финастер

Кому може поклонятися: Бретонці / Високі ельфи / Лісові ельфи
Схильність до рас: Бретонці / Високі ельфи / Лісові ельфи

"Досліджуй нові місця. Знайди вартісні камені Скайрима/Небокрая. Збирай плоди природи. Бретонці найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Підвищення навички: алхімія: Зілля і отрути вашого виготовлення на 10% сильніші.
  •     Послідовник - Короткі кроки: Здоров'я, чари і наснага відновлюються на 100% коли ви спокійно стоїте, але на 50% повільніше під час руху.
  •     Прихильник - Шлях ельфів: Під час молитви ви можете переміщуватися назад у те місце, де ви молилися востаннє. Витрачає 2% прихильності.


Сирабейн

Хто може поклонятися: Бретонці / Високі ельфи / Лісові ельфи
Схильність до рас: Високі ельфи

"Читай книжки, які навчають нових навичок. Вивчай різноманітні заклинання. Високі ельфи найбільше заслуговують на мою прихильність."

    Благословення святилища - Регенерація чарів: Відновлює 2% вашої максимальної кількості чарів на секунду.
    Послідовник - Шукач знань: Ви можете знайти томи заклинань і сувої на трупах убитих вами ворогів.
    Прихильник - Прагнення до зірок: Ви вивчаєте всі навички чарівника на X% швидше (залежить від прихильності Сирабейна).


Тринімак

Хто може поклонятися: Високі ельфи / Орки / Лісові ельфи
Схильність до рас: Високі ельфи / Орки

"Вбивай людей. Перемагай гідних супротивників. Ніколи не приймай благословення Боетії і не служи їй. Ті, хто володіє дворучною зброєю, найбільше заслуговують на мою прихильність."

    Благословення святилища - Підвищення навички: дворучна зброя: Ви на 10% краще справляєтеся з дворучною зброєю.
    Послідовник - Сльози людини: Атаки наносять на X% більше шкоди і критичної шкоди людям (залежить від прихильності Тринімака).
    Прихильник - Прояв божественності: Під час молитви ви можете стати безтілесними і невразливими до вашої наступної атаки. Витрачає 5% прихильності.


Ксарксес

Хто може поклонятися: Бретонці / Високі ельфи / Лісові ельфи
Схильність до рас: Бретонці / Високі ельфи / Лісові ельфи

"Досліджуй нові місця. Читай історії інших. Вивчай різноманітні заклинання. Бретонці найбільше заслуговують на мою прихильність."

    Благословення святилища - Підвищення ефективності сувоїв: Сувої на 25% ефективніші.
    Послідовник - Проникливість переписувача: За читання книг, що підвищують навички, під час молитви Ксарксес дає вам додаткове очко навичок.
    Прихильник - Паноптикум: Під час молитви ви можете впасти в транс, виявляючи всіх персонажів у дуже великому радіусі.

З'ен

Кому може поклонятися: Лісові ельфи
Схильність до рас: Лісові ельфи

"Підкуповуй людей у міру необхідності. Збирай плоди природи. Їж стільки їжі, скільки хочеш. Ті, хто вправний у Красномовстві, найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Підвищення навички: змінювання: Заклинання змінювання витрачають на 10% менше чарів.
  •     Послідовник - Перерва мандрівника: Корисні зілля, їжа та інгредієнти діють удвічі довше і на X% краще (залежить від прихильності З'ена), якщо використовувати їх під час молитви.
  •     Прихильник - Рюкзак торговця: Моліться, щоб відкрити необмежене міжпросторове сховище.

ЙОКУДАН ПАНТЕОН

Боги редґардів допомагають своїм послідовникам простими й ефективними способами. Хоча багато божеств редґардів є дзеркальним відображенням Імперського пантеону, у редґардів є і свої власні унікальні божества, яким не поклоняються більше ніде на Нирні. Пантеон Йокудан не карає тих, хто їм поклоняється, за вчинення злочинів.

Лекі

Хто може поклонятися: Редґарди
Схильність до рас: Редґарди

"Доведи громадянську війну до кінця. Створюй і покращуй зброю. Опануй навички воїна."

  •     Благословення святилища - Підвищення навички: легкі обладунки: Клас легкої броні збільшено на 10%.
  •     Послідовник - Духовний меч: Силові атаки ігнорують X% броні противника (залежить від прихильності Лекі).
  •     Прихильник - Бойова медитація: Під час молитви ви можете витратити 5% прихильності, щоб наносити на X% більше шкоди в ближньому бою (залежить від прихильності Лекі) протягом 10 хвилин або 5 боїв. Витрачає 5% прихильності.


Морва

Хто може поклонятися: Редґарди
Схильність до рас: Редґарди

"Вступи в шлюб. Отримай благословення Обійми любові. Збирай плоди природи. Їж стільки їжі, скільки хочеш."

  •     Благословення святилища - Підвищення зцілення: Лікувальні заклинання відновлюють на 15% більше здоров'я.
  •     Послідовник - Цілитель пісків: Молитва відновлює X од. здоров'я на секунду для вас і союзників поблизу (залежить від прихильності Морви).
  •     Прихильник - Родюче зростання: Молитва Морві благословляє вас зачарованим фруктом, який відновлює або підвищує атрибут.


Сатакал

Хто може поклонятися: Редґарди
Схильність до рас: Редґарди

"Виконай своє призначення, рятуючи Тамріель. Підвищуй своє здоров'я. Поглинай душі драконів."

  •     Благословення святилища - Регенерація здоров'я: Відновлює 2% вашого максимального здоров'я за секунду.
  •     Послідовник - Світове яйце: Благословення святилищ інших богів на X% ефективніше і діють на X% довше (залежить від прихильності Сатакала).
  •     Прихильник - Уроборос: Моліться, щоб переродитися іншою людиною і перерозподілити значення своїх атрибутів. Витрачає 15% прихильності.


Високий Тато

Хто може поклонятися: Редґарди
Схильність до рас: Редґарди

"Доторкнися до розломів, поширених по Скайриму Небокраю. Створюй зачаровані предмети. Ті, хто вправний у зачаруванні, найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Підвищення навички: зачарування: Зачарування предметів на 10% сильніше.
  •     Послідовник - Метафізична проникливість: Чари для зброї витрачають на X% менше заряду (залежить від прихильності Високого Папи).
  •     Прихильник - Заглянути на береги: Ви входите в безтілесний стан після смерті. Якщо бій закінчиться протягом X сек., здатність поверне вас до життя (залежить від прихильності Високого Папи) за 10% прихильності. Моліться, щоб відновити її.


Гун-Динґ

Хто може поклонятися: Редгарди
Схильність до рас: Редгарди

"Вбивай ворогів у відкритому бою, особливо тих, хто сильніший за тебе. Ті, хто володіє одноручною зброєю, найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Підвищення ефективності приголомшення: Приголомшення від атак і ударів плазом на 50% ефективніше.
  •     Послідовник - Пробиття дороги: Приголомшення знижує клас броні противника на X одиниць на 5 секунд (залежить від прихильності Гун-Динґа).
  •     Прихильник - Завзятість: X% ймовірність уникнути приголомшення від атак і ударів плазом (залежить від прихильності Гун-Динґа).

ХАДЖИТ ПАНТЕОН

Хаджити поклоняються багатьом божествам, більшість з яких є різними аспектами Дев'яти Божеств і Даедрових Владарів, але в них також є кілька божеств, які представляють їх власні випробування і унікальну роль у світі. Виживання в чужих землях Скайрима Небокрая нелегке, тому їхні божества не карають їх за вчинення злочинів, а навпаки, можуть винагородити їх.

Раджин

Хто може поклонятися: Хаджити
Схильність до рас: Хаджити

"Досліджуй нові місця. Підкуповуй людей у міру необхідності. Успішно зламуй замки. Ті, хто вправний у зломі, найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Підвищення навички: зламування: Злом полегшується на 10%.
  •     Послідовник - Розповіді Раджина: Ви знаходите додаткове золото в багатьох контейнерах з імовірністю знайти більшу його кількість.
  •     Прихильник - Благання про злом: Помоліться Раджину, щоб зламати замок у межах 20 футів. Витрачає 5% прихильності. Не діє на замки, які неможливо зламати.


Ридл'Тар

Кому може поклонятися: Хаджити
Схильність до рас: Хаджити

"Опануй навички воїна, злодія і чарівника. Підвищуй здоров'я, чари і наснагу. Кожен із них так само важливий, як і інші. Молися тільки вночі."

  •     Благословення святилища - Підвищення шкоди без зброї: Удари без зброї завдають 10 од. додаткової шкоди.
  •     Послідовник - Шлях до Ельсвейра: Усі навички поліпшуються на X% (залежить від прихильності Ридл'Тара).
  •     Прихильник - Молитва до Грив: Під час молитви стародавні Гриви дарують благословення, яке, на їхню думку, підходить для випробувань, з якими вам доведеться зіткнутися.

ІНШІ БОЖЕСТВА

На додаток до встановлених пантеонів, звичайні жителі Тамріеля поклоняються багатьом місцевим або менш могутнім божествам. Хоча могутність Дев'яти Божеств і Даедрових Владарів безсумнівна, швидка молитва до другорядного божества може також принести успіх у торгівлі, подорожах або крадіжці.

Бан Дар

Хто може поклонятися: Хаджити / Лісові ельфи
Схильність до рас: ні

"Успішно зламуй замки і кради з кишень. Хаджити і ті, хто вправний у лучництві, найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Підвищення навички: обкрадання кишень: Кишенькові крадіжки полегшуються на 10%.
  •     Послідовник - Ізгой: Купівля предметів у інших рас на X% дорожча, але кишенькові крадіжки полегшуються на X% (залежить від прихильності Бан Дара).
  •     Прихильник - Трюк зі скумою: Помістіть пляшки зі скумою в інвентар людей, потім помоліться Бан Дару, щоб підпалити їх у межах 200 і завдати X од. шкоди (залежить від прихильності Бан Дару). Витрачає 5% прихильності.


Ебонарм

Хто може поклонятися: усі
Схильність до рас: ні

"Вбивай даедра. Перемагай гідних супротивників. Виконуй різноманітні завдання для жителів Скайрима Небокрая. Ті, хто вправний у блокуванні, найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Підвищення навички: важка броня: Клас важкої броні збільшено на 10%.
  •     Послідовник - Ворог даедра: Атаки і критичні удари на X% ефективніші проти даедра і тих, хто їх закликає (залежить від прихильності Ебонарма).
  •     Прихильник - Воронячий урожай: Знижує клас броні ворогів у межах 40 футів на X одиниць (залежить від прихильності Ебонарма) і ви отримуєте загальну кількість зниженого. Подвоюється проти даедра.


Манімарко

Хто може поклонятися: усі
Схильність до рас: ні

"Захоплюй душі від мого імені. Молися тільки вночі. Ніколи не приймай благословення Аркея. Ті, хто вправний у чаклунстві, найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Посилення навички: чаклування: Заклинання чаклування на 10% ефективніше.
  •     Послідовник - Темний місяць: Покликана вночі нежить існує на X% довше (залежить від прихильності Манімарко).
  •     Прихильник - Ноктюрн: Покликана союзна нежить завдає на X% більше шкоди від атаки і відновлює здоров'я (залежить від прихильності Манімарко).


Шор

Кому може поклонятися: Бретонці / Імперці / Норди / Редґарди
Схильність до рас: Норди

"Виконай своє призначення, рятуючи Тамріель. Опануй навички воїна. Вбивай ельфів. Перемагай гідних супротивників."

  •     Благословення святилища - Вбивця ельфів: Ви наносите на 15% більше шкоди від атаки і критичної шкоди ельфам.
  •     Послідовник - Інше ім'я свободи: Ви отримуєте на X% менше шкоди від атак і приголомшення від ельфів (залежить від прихильності Шора).
  •     Прихильник - Призначення: Коли ви вступаєте в бій з могутнім противником, Шор посилає вам на допомогу тана-стража. Моліться, щоб відновити здатність.


Ситис

Хто може поклонятися: Аргоніани / Усі, хто завершив квест "Втрачена невинність"
Схильність до рас: Аргоніани

"Убивай невинних. Молися, приносячи в жертву людське серце або людську плоть. Посилай своїх жертв у Порожнечу. Аргоніани найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Підвищення шкоди прихованих атак: Приховані атаки завдають на 15% більше шкоди.
  •     Послідовник - Первісна темрява: Вас на 25% важче виявити тим, хто перебуває в межах 30 футів. Ви можете знайти людські серця на трупах убитих вами людей.
  •     Прихильник - Поклик порожнечі: Ви можете активувати двері, коли крадетеся, щоб ненадовго перетворити їх на портал Порожнечі. Цілі, що не виявили вас, в межах 60 футів притягуються і вмирають. Витрачає 5% прихильності.

Свята Алесія

Хто може поклонятися: Бретонці / Імперці / Норди / Редґарди
Схильність до рас: ні

"Візьми із собою супутника. Вбивай ельфів. Отримай благословення Божеств."

  •     Благословення святилища - Підвищення ефективності супутників: Супутники в межах 20 футів отримують 50 одиниць броні і 10% опору магії.
  •     Послідовник - Заповіт людини: Ви можете помолитися й отримати потрібне вам благословення Божеств. Благословення Божеств на X% кращі (залежить від прихильності святої Алесії).
  •     Прихильник - Імператриця драконячої крові: Перебуваючи під дією благословення Божеств, ви можете поговорити з більшістю неворожих людей, щоб зробити їх друзями й потенційними супутниками. Витрачає 10% прихильності.


Все-Творець

Кому може поклонятися: Бретонці / Імперці / Норди / Редґарди
Схильність до рас: немає

"Очисти камені Все-Творця. Полюй на тварин. Досліджуй нові місця. Молися тільки просто неба. Норди найбільше заслуговують на мою прихильність."

  •     Благословення святилища - Мисливець на тварин: Ви наносите на 15% більше шкоди від атаки і критичної шкоди тваринам.
  •     Послідовник - Джерело життя: Лікувальні заклинання відновлюють на X% більше здоров'я (залежить від прихильності Вс-Творця).
  •     Прихильник - Світовий шаман: Після використання сили каменю Все-Творця ви можете помолитися йому, щоб відновити її.


Гіст

Хто може поклонятися: Аргоніани
Схильність до рас: Аргоніани

"Досліджуй нові місця. Убивай даедра. Молися тільки просто неба. Ніколи не закликай даедра."

  •     Благословення святилища - Підвищення броні: Міцна луска збільшує броню на 50 одиниць.
  •     Послідовник - Симбіоз: Помоліться, щоб отримати додаткові X одиниць до всіх атрибутів на X секунд (залежить від прихильності Гіста).
  •     Прихильник - Глибоке коріння: Поглинає X% чарів і наснаги мертвих істот і людей в межах 60 футів (залежить від прихильності Гіста).


Магна-Ге

Хто може поклонятися: усі
Схильність до рас: ні

"Створюй зачаровані предмети. Досліджуй нові місця. Молися тільки вночі просто неба. Високі ельфи й ті, хто вправний у зміні, найбільше заслуговують на нашу прихильність."

  •     Благословення святилища - Посилення навички: змінювання: Заклинання змінювання на 10% ефективніше.
  •     Послідовник - Мерехтливе світло: Дає 5 одиниць заряду зброї щосекунди аж до того рівня заряду, який був під час останнього перезарядження або коли ви його екіпірували.
  •     Прихильник - Зоряна стежка: Під час молитви ви можете дозволити Магна-Ге перенести вас у точку в межах поля зору. Витрачає 4% прихильності.


Старі шляхи

Хто може поклонятися: Бретонці / Норди
Схильність до рас: ні

"Вбивай людей, що стоять на твоєму шляху. Поглинай душі драконів. Прийми наші сили через молитву. Норди найбільше заслуговують на нашу прихильність."

  •     Благословення святилища - Вбивця тварин: Ви завдаєте на 15% більше шкоди від атаки і критичної шкоди тваринам.
  •     Послідовник - Поклоніння тотему: Моліться, жертвуючи дорогоцінне каміння вартістю 100 золотих, щоб прийняти сили тварини-бога.
  •     Прихильник - Культ драконів: Можливість прийняти сили дракона. Витрачає 2% прихильності на годину.




Список (не)сумісних модів дивіться тут.

Ювілейне видання (Anniversary Edition)

Щоб інтегрувати нові святині, додані з контенту Creation Club, у Skyrim Anniversary Edition, скористайтеся цим модом (дякуючи NovaCoru) + переклад на цій сторінці.


FAQ

    Діалог для слідування за божеством не відображається, коли я активую святилище: У вас є ще один мод, який змінює благословення святилищ і завантажується після Wintersun.
    Моя прихильність продовжує падати: Переконайтеся, що ви молитеся хоча б раз на 24 години. Нагадування з'являється через 24 години після останнього сеансу молитви. Зверніть увагу, що прихильність виснажується набагато швидше у версіях Wintersun до 3.0.0, особливо в даедрових владарях.
    Я спамлю молитвами, але прихильність не зростає: Молитися хоча б раз на 24 години достатньо, щоб отримати максимальну прихильність від молитви. Молитва частіше за цей термін не приносить більше прихильності.
    Я чув(ла), що божеству можна поклонятися тільки один раз / Мене кинули, чи втратив(ла) я божество назавжди: Невірно. Ви можете слідувати за божеством у його святилище необмежену кількість разів, навіть якщо божество покине вас. Іноді Даедрові Владарі пропонують вам піти за ними відразу ж, щойно ви прочитаєте про них, і це може статися тільки один раз, але якщо ви відмовитеся, ви завжди зможете піти за ними до їхнього святилища в пізніший час.
    Здібності надмірно сильні / я завдаю занадто багато шкоди / цей мод - ОП: Цей мод використовує "VoicePoints" і "VoiceRate" для реалізації прогресії прихильності, і наявність іншого мода, що використовує ці значення у вашому порядку завантаження призведе до конфлікту. Результатом такого конфлікту буде те, що здібності послідовників і/або благословення святилищ будуть потужнішими, ніж заявлено в описі здатності.
    Як використовувати здібності "під час молитви", такі як "Божественний дотик" Стендара: Під час молитви перед вами з'являється світіння. Активуйте його кнопкою, як при відкритті скрині.
    Як використовувати здібності "активувати ціль у бою", такі як "Вище світло Меридії": У зоні ближнього бою активуйте ціль кнопкою, як при відкритті скрині.
    Чи можу я поклонятися кільком божествам: Ні. Реалізація цього вимагатиме видалення більшості форм прихильності, а якщо ви зможете поклонятися кільком божествам, то кожному з них знадобиться серйозне ослаблення, що зробить безглуздим поклоніння лише одному (чи будь-кому, менш ніж 50). З погляду лора, тоді як простолюдини можуть поклонятися "дев'яти", священнослужителі зазвичай поклоняються тільки одному божеству.
    Моя прихильність застрягла на 0%: Якщо ви використовуєте MCM для вимкнення залишення божествами, ваша прихильність може стати негативною, що відображається як 0%, бо багато здібностей прихильників залежать від прихильності і при негативній прихильності стають недоліками. Вам потрібно або набрати достатньо прихильності, щоб повернути значення вище 0%, або вимкнути опцію MCM, щоб бути залишеними і повернутися в їхнє святилище, щоб слідувати за ними знову зі свіжими 15% прихильності.