Skyrim

File information

Last updated

Original upload

Created by

predaturk

Uploaded by

predaturk

Virus scan

Safe to use

About this mod

BlackLand Harita ve Görev modunun Türkçe Çevirisidir.

Requirements
Permissions and credits
BlackLand çıkış tarihi oldukça eski. Ama efsaneleşmiş modların içerisindeki yeri bambaşka! Çok zor bulmaca çözümlerinin, gizemli antik mezarlarının ve olmadık yerde olmadık şekilde oluşabilecek Bug'larının çözümlerini keşfettikçe insanın içinde bıraktığı başarma duygusunun tarifi yok.

Ana modu yükledikten sonra buradaki dosyaları oyunun yüklü olduğu ana dizin içerisine kopyalayıp yer değiştirme komutuna evet diyeceksiniz.

BlackLand adasına bir büyü ile ulaşabilirsiniz. Bu büyü sadece Irmakkoru'da bulunan Uyuyan Dev Hanı'nda çalışır.
Scripts dosyaları oyundaki bilgilendirme pencerelerinin ve yazılarının Türkçe çevirileridir. SKSE kullanıcıları açısından sorun teşkil etmez, ancak diğer kullanıcılarda bu komutları Türkçe olarak göremeyebilirsiniz.

Her görev alışınızda Ana Kayıt almanızı tavsiye ederim. Oluşabilecek buglardan kurtulabilmeniz ve uzun soluklu görev aşamalarında mağdur olmamanız için bu önemli. Survival tarzı ''hayatta kalma'' görevi çok sıkıntı yaşatabilir. En sevdiğiniz silahınızı ve zırhınızı yok yere kaybedebilirsiniz. Oynarken Black isimli satıcının ve Keld isimli Khajiit'in vereceği Haydut avlama ile Hayatta Kalma görevlerini kabul etmeyin. Arena dövüşleri esnasında son aşaması olan Karmaşa görevini de (Bug Oluşuyor-görev bitmiyor- bağırma sesleri takılıp kalıyor) kabul etmeyin.

Bunun haricinde tapınak görevinde Sarah'ın Cesedini almak için gireceğin yeraltı mezarı hatalı değil. Her giriş ve çıkışında duvarların ve kapıların yerleri değişir. Öyle ki nereden girip nereden çıkacağını karıştırıp bir mühlet sonra kafayı yedirme noktasına gelebilir. Son aşama olarak kapılarda çaresiz kalacak olursan ve çözüme bir türlü ulaşamazsan - tcl - uçma komutuyla Sarah'ın cesedine ulaşabilirsin. Bu hileyi Su Tapınağı ve Kral Kyros gibi diğer görevlerde de uygulamak zorunda kalabileceğini belirtmeliyim.

Deprem nidası birçok görevin tetikleyicisi ve 3. Nidayı alabilmek başlı başına bir işkence. Her görevin çözümünü burada tek tek anlatmayacağım. Çünkü olayın tüm gizemi kaybolur. Ben bile hilesiz ve sorunsuz bir şekilde tam olarak bitirebilmeyi 8. oyunumdan sonra başarabildim.

Eğer merak eder ve denemeyi düşünürsen takıldığın herhangi bir noktada sormaktan çekinme! Neredeyse her sahnesini ezberledim ve tüm çözümlerinde yardımcı olabilirim. Şimdilik senden yapmanı tavsiye edeceğim en önemli husus kayıt olayı. Her görev başlangıcında Ana Kaydını almalısın. Görevin ilerleyen aşamasında bir Bug'a yakalanırsan ve kayıt almadıysan geri dönüş olanaksız bir hale gelebilir ve modun tüm görevlerine en baştan başlamak gerekebilir.

haa.. bir de şu var. O Golem taş tanrılarının konuşması beni de deli ediyor. Ve sırf o aptal konuşma menüsünün çok uzun süreli olmasından dolayı mod yapımcısının Bu güzelim modu katlettiğini düşünüyorum.