Skyrim
0 of 0

File information

Last updated

Original upload

Created by

VikMorroHun

Uploaded by

VikMorroHun

Virus scan

Safe to use

About this mod

A Skyrim teljes magyarítása.

Permissions and credits
Ez a Skyrim magyarítás úgy készült, ahogy szerintem egy jó minőségű fordításnak ki kell néznie. Ebben a változatban nincsenek jarlok, thane-ek, vérfarkasok, harc közben a kiáltások között pihegni kell, nem pedig pihenni :), nincs Sodrás és Sodrásd, viszont van Fehércsermely (Whiterun még távolról sem -vágta), és rendben vannak a varázslat, gyógyital, méreg és bűvölt tárgy elnevezések. Immár a hivatalos kiegészítők is magyarul játszhatóak. Aztán ezt a magyarítást frissítettem a Skyrim Különleges Kiadásához, ami itt található.

Jó szórakozást hozzá!

Vik

Telepítés

Csomagolj ki mindent egy átmeneti könyvtárba, majd másold át a kicsomagolt állományokat a Skyrim\Data könyvtárba. Ha valaminek a felülírása miatt sikít a rendszered, mondd neki azt, hogy igen. Használhatod a Nexus Mod Managert is. (Mods lapon Add mods from file, nyisd meg a letöltött állományt/kattints a Download with manager gombra, majd kattints az "Activates the selected mod" feliratú ikonra.) (Az Old versions részben levő dolgok elavultak, nem kell őket letölteni, hacsak nem pont azokra van szükséged.)

Eltávolítás

Steam használata esetén egyszerű a dolgod, a könyvtáradban jobb kattintás a The Elder Scrolls V: Skyrimen, Tulajdonságok-Helyi fájlok-Játékfájlok épségének ellenőrzése. A maradék dolgokat, ha nem kellenek (pl. ékezetes betűk, töltőképernyő idő), töröld a SkyrimData könyvtárból. Kalóz példány esetén rád bízom, hogyan távolítod el. Nexus Mod Manager esetén pedig csak a "Deactivates the selected mod" ikonra kell kattintani, ezzel kikapcsolod, majd pedig ha teljesen el akarod távolítani, akkor a piros kereszttel törölheted.

Végigjátszás

Szoktunk részletes végigjátszást is mellékelni a fordításainkhoz. Ezt most is (hála az egyik fórumozónak) megteszem:
Kövesd a nyilat! :)
Ha pedig elakadsz, nézd meg a küldetések lapot a naplódban. (Egyéb küldetések nyomon követéséhez még az Egyebek feliratot is ki kell választani, nem elég magát a küldetést.)

Ez alól kivétel a Láthatatlan leleplezése cimű Télvári Akadémia küldetés, aminek a végén van egy rész, amit szerintem lehetetlen teljesíteni pontos végigjátszás nélkül, úgyhogy íme:
Miután Mzulft dwemer romban eljutottál az "Okulóriumba", és beleraktad a fókusz kristályt a gépezetbe, készítsd elő a fagymarás varázslatot (ha még nem ismered, az emelvényen van ilyen varázskönyv), és használd háromszor egymás után a kristályon. Ha pont ott állsz alatta, akkor mindhárom esetben megváltozik a fénysugarak szöge. Másik fagy varázslat nem jó. Ezután menj fel a vezérlőpulthoz, és használd a bal oldali gombot egyszer, a középső gombot hatszor (amíg forog a gyűrű, addig nem tudod újra használni), a jobb oldali gombot pedig ötször. Innen már egyértelmű lesz, hogyan kell tovább haladni a küldetésben.

Ismert hibák

Ne akarj ékezetes nevet adni a karakterednek, mert a játék nem fogja engedni. Bűvölésnél ugyan átnevezheted a tárgyakat, de ott sem használhatsz ékezetes betűket. Ha teljesen egyforma bűvölést raksz két különböző tárgyba, és felveszed őket, a Mágia - aktív hatások részben csak az egyik tárgyat fogja listázni, de azt duplán.

További magyarítások
SkyUI magyarul
"Gömbölyded fenekű" Róza
Utazókocsik
Villámlás mennydörgés idején
Nem Hivatalos Skyrim Legendás Kiadás Folt
Nedves és hideg
kellNekem - étel, ital, alvás
Serana szerkesztett párbeszéd
Teleportálás, Megjelölés, Visszahívás
Vortex Mod Manager
Fejlesztett fények (ELFX)

Elavult magyarítások
Nem Hivatalos Skyrim Folt
Nem Hivatalos Hajnalőrség Folt
Nem Hivatalos Hearthfire Folt
Nem Hivatalos Dragonborn Folt


STEP - Skyrim Total Enhancement Project


Létezik egy olyan kezdeményezés, aminek a célja sokkal jobbá változtatni a Skyrimet, részben megfelelően összeállított beépülőkkel, részben .ini bütykölésekkel. Az utóbbiból válogattam össze néhány dolgot, mivel a teljes dokumentum lefordítása sokáig tartana.

Kezdésnek (ha a géped bírja) kattints az indító menü Ultra gombjára, az Antialiasing beállítást vedd le 4 samples-re, mivel a 4* és 8* élsimítás között alig van látható különbség, viszont teljesítménybeli különbség észrevehető. Anisotropic Filtering-nél 16 samples beállítás javasolt. (Teljesítmény növeléséhez 8 samples.)

Advanced gombra kattintva győződj meg róla, hogy az FXAA ki legyen kapcsolva, mert csökkenti az anizotropikus szűrést, és általánosságban a textúrák részletességét. 1,5 GB videomemóránál kevesebb esetén célszerű a High beállítások használata Ultra helyett. (High: jobb teljesítmény, élesebb árnyékok, csökkentett árnyék távolság. Ultra: gyengébb teljesítmény, pixelesebb árnyékok, de a messzebb levők jobban néznek ki, mint High esetén.)

View distance fülön az Object Detail Fade kapcsolónál vedd ki a pipát, a grass 100% legyen, a többi pedig 50% körüli. (Érdekes, hogy Ultra beállítást javasoltak az előbb, mert az mindent 100%-ra rak.) Indítsd el a játékot, így létre jönnek a szükséges beállító állományok.

Keresd meg a Dokumentumok (vagy my documents)/My Games/Skyrim mappában található Skyrim.ini és SkyrimPrefs.ini állományokat, majd készíts róluk biztonsági mentést. Győződj meg róla, hogy nem írásvédettek. Nyisd meg a Skyrim.ini-t egy szövegszerkesztőben, és a [Display] rész alá írd be a következőket:

fSunShadowUpdateTime=0
fSunUpdateThreshold=2.0

Ezek a beállítások megszüntetik a vibráló árnyékokat a távolban, amik a nap által vetett árnyékok frissítésekor keletkeznek.

fDecalLifetime=750.0
Ettől tovább maradnak láthatóak a vérfoltok. (Az "Enhanced Blood Textures" beépülőből.)

A [General] rész alá írd be a következőket:

sIntroSequence=
Ezzel kikapcsolod a zavaró bevezető filmet (ami mindössze a Bethesda embléma, ha jól emlékszem).

iLargeIntRefCount=999999
Ezzel megelőzhetőek az összeomlások, ha nagy beltérbe kerülsz.

fFlickeringLightDistance=8192
Ezzel megelőzhetőek a fény "előugró" hatások, mert kitolja a pislákolás/pulzálás animáció határát.

A [Combat] rész alá írd be a következőket:

fMagnetismStrafeHeadingMult=0.0
fMagnetismLookingMult=0.0
f1PArrowTiltUpAngle=0.7
f3PArrowTiltUpAngle=0.7
f1PBoltTiltUpAngle=0.7
f3PBoltTiltUpAngle=0.7
Ezekkel a célzási pont a célkereszt közepére kerül íjak és számszeríjak használatakor, így oda fogsz lőni, ahova célzol.

A [Camera] rész alá írd be a következőket:

fOverShoulderAddY=0.0
fOverShoulderPosZ=10.0
fOverShoulderPosX=0.0
fOverShoulderCombatAddY=0.0
fOverShoulderCombatPosZ=10.0
fOverShoulderCombatPosX=0.0
Ezekkel a beállításokkal a kamera épp a karaktered feje fölé kerül külső nézet használatakor (A "Centered Third Person Camera" beépülőből.)

fOverShoulderHorseAddY=-72.0
fOverShoulderHorsePosZ=50.0
fOverShoulderHorsePosX=35.0
fActorFadeOutLimit=-100
Ez helyrehozza a kamera látószögét külső nézet esetén, lovaglás közben. (A "Third Person Horse Camera" beépülőből.)

fMouseWheelZoomSpeed=60.0
f1st3rdSwitchDelay=0.95
iHorseTransitionMillis=001
Ezzel azonnali kamera látószög váltás történik, ha külső/belső nézet között váltasz, vagy leszállsz a lóról/felszállsz a lóra. (Az "Instant Camera POV Switching" beépülőből. Amióta ezt használom, azóta nem fordult elő olyan sem, hogy leszállás után a lovam hirtelen több száz méterre elrepült, leesett és meghalt volna. De lehet, hogy ezt a hibát is javították a játékban.)

Mentsd el a változtatásokat, majd lépj ki. Egyébként célszerű erről is biztonsági mentést készíteni, mert egy Skyrim frissítés felül szokta írni a módosított .ini-ket. Ha valamelyik [rész] nem szerepel nálad, fűzd hozzá a végéhez.

Nyisd meg a SkyrimPrefs.ini-t egy szövegszerkesztőben, és módosítsd a következő értékeket:

iBlurDeferredShadowMask=2
Alacsonyabb értékek (0, 1, 2) élesebb árnyékokat eredményeznek, ettől a növényzet "élénkebb" lesz. Magasabb értékek (4, 5) lágyabb, elmosódottabb árnyékokat eredményeznek. Ha bármit megváltoztatsz a Skyrim indító menüben, visszaáll az alapértelmezett 3-as érték.

iMaxAnisotropy=1
Csak NVidia felhasználóknak, és csak akkor, ha a kártya beállításaival felülbírálják az anizotropikus szűrés beállítást! Ellenkező esetekben meg kell hagyni az alapértelmezett 16-ot (vagy ami a Skyrim indító menüben volt, de javasolt a 16-szoros anizotropikus szűrés).

bTreesReceiveShadows=1
A fák "hamis" árnyékokat kapnak. Jól néz ki.

bDrawLandShadows=1
Csak ENB használóknak. Aki nem tudja, mi az az ENB, ne kapcsolja be. :)

iShadowMapResolution=4096
Teljesítmény csökkenés árán jelentősen növeli az árnyékok felbontásának minőségét. Ultra beállításnak felel meg.

iMaxDecalsPerFrame=350
Fejleszti a vér "matricák" számát jelenetenként. (Az "Enhanced Blood Textures" beépülőből).

iWaterReflectHeight=1024
iWaterReflectWidth=1024
Finoman fejleszti a víz tükröződés minőségét.

bEnableFileSelection=1
Ha ez nincs jelen a [Launcher] résznél, akkor írd oda. Ezzel lehetővé válik a beépülők kiválasztása, és ami még fontosabb, megakadályozza, hogy a Skyrim indító kikapcsolja az összes beépülőt, amit korábban bekapcsoltál.

bMouseAcceleration=0
Ha ez nincs jelen, írd a [Controls] rész alá, ez kikapcsolja az egér gyorsítást. Mentsd el a változtatásokat, és lépj ki.