Modding Tools
0 of 0

File information

Last updated

Original upload

Created by

VikMorroHun

Uploaded by

VikMorroHun

Virus scan

Safe to use

About this mod

A Vortex mod manager magyarítása.

Permissions and credits
Ez a Vortex nevű mod manager program magyarítása. A Vortex fejlesztése még folyamatban van, rendszeres az új funkciók hozzáadása, ezért időnként megváltozhatnak benne a korábban lefordított szövegek. Illetve tudni kell, hogy néhány üzenetet sajnos nem lehet lefordítani ebben a programban. (De az 1.23-as változatban elég sokat sikerült, amit eddig nem lehetett.)

Elder Scrolls játékoknál a modok "bevetéséhez" rögzített hivatkozás ajánlott (hardlink deployment, ismertetőt lásd a programban az i ikonra kattintva), de az erről szóló hibaüzenetet sem lehetett lefordítani. Annyi a teendő, hogy telepítési könyvtárnak olyat adj meg a Beállítások-Modok lapon, ami ugyanazon a partíción van, mint a játék. (Ha pl. a Skyrim a D:\SteamLibrary\SteamApps\common\Skyrim könyvtárban van, akkor a Skyrim modok telepítési útvonala valami ilyesmi legyen: D:\Vortex_mods\Skyrim)

TELEPÍTÉS

A magyarítás telepítését a Vortex magától elvégzi. Használni pedig úgy lehet, hogy a Settings-Interface lapon a Language lenyíló menüben kiválasztod a magyar nyelvet. Ha el akarnád távolítani, a Kiterjesztések között ki lehet kapcsolni.

IMPORTÁLÁS NMM-BŐL, MO-BÓL

A Vortex egy külön telepített programként kerül a számítógépedre. Nincs hatása a már létező Nexus Mod Manager illetve Mod Organizer telepítésedre. Az egyetlen dolog, amit befolyásolhatsz ezekkel kapcsolatban, a "Download with Manager" gombok működése a Nexusmods oldalon. Ha akarod, beállíthatod, hogy ezekre a gombokra kattintva a Vortex induljon el és töltse le a kiválasztott modot.

A Modok menü tetején található egy "Importálás..." ikon, abban pedig "Importálás NMM-ből" és "Importálás MO-ból" menüpontok vannak. Ezekre kattintva, az útmutatót követve lemásolhatod az adott programban (Nexus Mod Manger vagy Mod Organizer) található mod beállításaidat. Ez nem befolyásolja az adott programok működését. Légy türelemmel, amíg tart a folyamat, nagyobb méretű mod csomagok esetén eltarthat egy darabig, amíg végez. Ha sikeres volt az importálás, akkor célszerű bezárni a Vortexet, és Nexus Mod Manager esetén átváltani egy üres profilra/kikapcsolni az összes modot. Erre azért van szükség, mert a NMM elavult módon próbálja nyomon követni, hogy milyen modokat használsz vele, ami összeakadhat a Vortex dolgaival. Ha később vissza akarnál térni a NMM-hez, akkor egyszerűen ki kell kapcsolnod a modokat a Vortexben/üres profilra kell váltanod, majd a Nexus Mod Managerben vissza kell váltanod az eredeti profilodra.

VÉGÜL NÉHÁNY JÓ TANÁCS

Ha mondjuk a Skyrim indításánál azonnal összeomlik a játék még a főmenü előtt, és magyarítást használsz, nézz utána, hogy megvannak-e még a Skyrim\Data\Strings mappában a szükséges dolgok. Nálam előfordult, hogy bizonyos modok kikapcsolása miatt törölte őket a Vortex (hiszen ezek hozzá tartoznak), nélkülük viszont nem működik a magyarítással a játék. De olyan eset is előfordult, hogy meg kellett szüntetni az internet kapcsolatot a Skyrim indítása előtt, csak úgy indult el. (Ez a Skyrim Különleges Kiadásnál jellemző, ha nem használsz Engine Fixes modot.)