Nexus Mods
0 of 0

File information

Last updated

Original upload

Created by

VikMorroHun

Uploaded by

Luke2135

Virus scan

Safe to use

About this mod

A Vortex mod manager magyarítása.

Permissions and credits
Ez a Vortex nevű mod manager program magyarítása. A Vortex béta állapotban van, még folyamatban van a fejlesztése, új funkciók hozzáadása, ezért időnként megváltozhatnak benne a korábban lefordított szövegek. Illetve tudni kell, hogy néhány üzenetet sajnos nem lehet lefordítani ebben a programban.

Elder Scrolls játékoknál a modok "bevetéséhez" rögzített hivatkozás ajánlott (hardlink deployment, ismertetőt lásd a programban az i ikonra kattintva), de az erről szóló hibaüzenetet sem lehetett lefordítani. Annyi a teendő, hogy telepítési könyvtárnak olyat adj meg a Beállítások-Modok lapon, ami ugyanazon a partíción van, mint a játék. (Ha pl. a Skyrim a D:\SteamLibrary\common\Skyrim könyvtárban van, akkor a Skyrim modok telepítési útvonala valami ilyesmi legyen: D:\Vortex_mods\Skyrim)

TELEPÍTÉS

A magyarítás telepítése annyiból áll, hogy letöltés után ki kell csomagolni a C:\Users\[felhasználói neved]\AppData\Roaming\Vortex\locales mappába. Használni pedig úgy lehet, hogy a Settings-Interface lapon a Language lenyíló menüben kiválasztod a magyar nyelvet. Vagy rakhatod a C:\Program Files\Black Tree Gaming Ltd\Vortex\resources\locales alapértelmezett könyvtárba is, de így program frissítés után elveszik a magyarítás.

Ha el akarnád távolítani, le kell törölnöd a Vortex\locales\hu vagy Vortex\resources\locales\hu könyvtárat.

IMPORTÁLÁS NMM-BŐL, MO-BÓL

A Vortex egy külön telepített programként kerül a számítógépedre. Nincs hatása a már létező Nexus Mod Manager illetve Mod Organizer telepítésedre. Az egyetlen dolog, amit befolyásolhatsz ezekkel kapcsolatban, a "Download with Manager" gombok működése a Nexusmods oldalon. Ha akarod, beállíthatod, hogy ezekre a gombokra kattintva a Vortex induljon el és töltse le a kiválasztott modot.

A Modok menü tetején található egy "Import From..." ikon, abban pedig "Import from NMM" és "Import from MO" (régebben magyarítható, újabban már nem) menüpontok vannak. Ezekre kattintva, az útmutatót követve lemásolhatod az adott programban (Nexus Mod Manger vagy Mod Organizer) található mod beállításaidat. Ez nem befolyásolja az adott programok működését. Légy türelemmel, amíg tart a folyamat, nagyobb méretű mod csomagok esetén eltarthat egy darabig, amíg végez. Ha sikeres volt az importálás, akkor célszerű bezárni a Vortexet, és Nexus Mod Manager esetén átváltani egy üres profilra/kikapcsolni az összes modot. Erre azért van szükség, mert a NMM elavult módon próbálja nyomon követni, hogy milyen modokat használsz vele, ami összeakadhat a Vortex dolgaival. Ha később vissza akarnál térni a NMM-hez, akkor egyszerűen ki kell kapcsolnod a modokat a Vortexben/üres profilra kell váltanod, majd a Nexus Mod Managerben vissza kell váltanod az eredeti profilodra.

VÉGÜL NÉHÁNY JÓ TANÁCS

Ha mondjuk a Skyrim indításánál azonnal összeomlik a játék még a főmenü előtt, és magyarítást használsz, nézz utána, hogy megvannak-e még a Skyrim\Data\Strings mappában a szükséges dolgok. Nálam előfordult, hogy bizonyos modok kikapcsolása miatt törölte őket a Vortex (hiszen ezek hozzá tartoznak), nélkülük viszont nem működik a magyarítással a játék. De olyan eset is előfordult, hogy meg kellett szüntetni az internet kapcsolatot a Skyrim indítása előtt, csak úgy indult el.

Ez úgy tűnik, hogy már elavult, de egyelőre itt hagyom.
A Vortex nem támogatja a beépülő fordításokat. Vagyis, ha bekapcsolsz egy modot, majd a magyarítását, akkor ugyan figyelmeztetést kapsz, hogy ezek ütköznek egymással, de hiába adod meg a helyes sorrendet, a magyarítást tartalmazó .esp nem fog működni, meg sem jelenik a Skyrim\Data könyvtárban. Jelentettem a hibát, állítólag így működik jól. Több megoldása is van ennek a helyzetnek.

a)
1. kikapcsolod az eredeti beépülőt még a magyarítás bevetése előtt (a modot nem, csak a hozzá tartozó .esp-t a beépülőknél)
2. a magyarítást tartalmazó mod bevetése után bekapcsolod a magyar szövegeket tartalmazó .esp-t

b)
1. újra csomagolod a modot tartalmazó archívumot, és kicseréled benne az eredeti .esp-t a magyarításra
2. bekapcsolod a magyarítást tartalmazó teljes modot

c)
Csak olyan magyarítást használsz, ami tartalmazza a teljes modot (ugyanaz, mint a b) pont, csak ilyenkor a magyarítás készítője végzi el az újra csomagolást)

d)
Átnevezed a magyarítást tartalmazó .esp-t, és úgy aktiválod a Vortexben. Elvileg így is jó lesz, de ezt még nem teszteltem.