Fallout 4

File information

Last updated

Original upload

Created by

VWTrotsky

Uploaded by

vwtrotsky

Virus scan

Safe to use

About this mod

Злочин і Покарання - це широка ігрова система, що включає в себе систему карми і злочинів, що повністю настроюється і яка рясна наслідками і ігровими механіками.

Requirements
Permissions and credits
Donations
This is the Ukrainian translation of the mod Flashy(JoeR) - Crime And Punishment.
З письмового дозволу автора мод перекладено та розміщено. Оригінал мода дивіться на цій сторинці.
Далі переклад оригінального опису автора мода.







Teaser Trailer created and released by Thuggysmurf

Питання: Ви колись оберталися, а Престон стояв там, з непроникним обличчям і починав розповідати про те, як черговому поселенню потрібна ваша допомога, а потім вішав квест на вас, навіть не даючи змоги сказати "ні"? Ви коли-небудь ловили себе на тому, що стогнали або розмовляли з монітором, говорячи йому просто "так заткни ти своє... хлібало" і не давай мені більше проклятих радіантних (повторюваних) квестів? Хіба ви не хочете, щоб він дійсно чув, як ви лаєте його і що б він насправді заткнувся цього разу? Вгадайте, що? З ЗіП ви можете зробити саме це. І якщо це не спонукає вас до завантаження та встановлення мода, то почитайте відгуки друзів. Дозволь мені допомогти вам передумати. 

Занадто довге; Не читав(TL;DR)

Коли справа доходить до цього мода, такого поняття, як ЗД; НЧ, не існує, якщо ви не хочете, щоб він не використовувався в повній мірі - без проблем. Будьте розумнішими. RTFM(читайте the fucking мануал). Все, що вам потрібно знати написано для вас на цій сторінці. Я(автор мода) як витратив свій особистий час створення мода, а й документував їх у міру своїх можливостей. Найменше, що ви можете зробити, - це витратити час, щоб як мінімум прочитати цю сторінку опису, перш ніж використовувати моди або писати питання, відповіді на які вже дано тут. Control-F твій друг! Будь ласка, використовуйте його! 

Примітка: Злочин та Покарання - це ВЕЛИКИЙ мод на основі скриптів F4SE. Я знаю, що цей момент хвилює деяких людей, тому я викладу це з самого початку. 



Що таке Злочин і Покарання? Ви можете дати мені високо-рівневий огляд?

Перш за все, Злочин і Покарання (ЗіП) - це система карми і злочинів, що налаштовується, рясна незліченними потенційними наслідками для ваших дій. 

ЗіП - це мод функцій і систем, який додає нові функціональні можливості в гру, і все це досягається без зміни будь-яких ванільних ігрових шаблонів, що вводить нову бойову механіку, таку як система здачі себе та ваших ворогів, нові системи заселення поселень, такі як природні репродукція, взяття бранців та розпитування випадкових неігрових персонажів, чи хочуть вони працювати на вас. Він також включає такі механізми, як захоплення, де ви можете затримувати величезну кількість персонажів у грі, віднімати у них кришки, хімію або весь інвентар, а також систему маскування - ви можете одягати маскування і ходити серед певних типів ворогів без запуску бою. Він також має систему приставання, завдяки якій ви можете відігравати роль повії, щоб заробити додаткові кришки (використовуються затемнення або система AAF, якщо вона у вас встановлена). ЗіП також включає оновлену версію одного з моїх модів - Stealthy Takedowns, спочатку включеного в ЗіП, де ви можете підкрадатися до ворогів і потайки вбивати їх одним рухом. ЗіП так багато робить для вашої гри, що потрібно керівництво, щоб пояснити все це (згадане керівництво знаходиться в СТАТТЯХ цього мода). 

Найголовніше, і це ДУЖЕ ВАЖЛИВО, Злочин і Покарання покладає зобов'язання на вас. Це НЕ мод, який ви можете просто прибрати з поточної гри, не зруйнувавши повністю збережену вами гру. Зверніть увагу, що цей мод виконує багато речей, не змінюючи основні ігрові ресурси. Це робиться за допомогою скриптів, і це не ті речі, які можна просто взяти та повернути. Встановлення та активація ЗіП за будь-якого збереження - це зобов'язання підтримувати його в цій грі від початку і до кінця.


Огляд функцій від Juicehead! 


Так що робить ЗіП? 

По суті, ЗіП відстежує все, що ви робите в грі, і, ґрунтуючись на ваших налаштуваннях, буде підвищувати чи знижувати вашу карму на основі цих дій та ваших налаштувань у MCM. Він також відслідковуватиме злочинну діяльність, і, якщо ваш рівень злочинності виправдовує її, мисливці за головами будуть вислані, щоб вистежити вас і змусити вас платити за ваші злочини, різними способами, включаючи, крім іншого, виплату штрафів, отримання вашого важливого обладнання конфіскованого до Поки ви не заплатите штрафи, відбудете тюремне ув'язнення, отримаєте публічне приниження, виконайте громадські роботи і, можливо, заслужите страту, якщо ваші злочини будуть досить серйозними.

Крім цього, ЗіП - це системний мод, справжнє покращення ігрового процесу, яке можна порівняти з іншими такими далекосяжними модами, як Горизонт або Сім-Поселення. Це не одиночний квест, зброя, броня чи інший подібний мод. Він діє буквально з хвилини, коли ви активуєте його, до тієї хвилини, коли ви припиняєте грати своїм персонажем. Як і в базовій грі, він технічно ніколи не закінчується, оскільки жодних квестів немає, крім випадкових непрямих квестів, що виникають в результаті дій, які ви виконували через системи в ПІН. Прикладом може бути викрадення в результаті здачі ворогам у бою - певні вороги захоплять вас у заручники, і це змусить вас втекти від них будь-яким доступним для вас способом.

ЗіП, як системний мод, дає вам більше свободи у вашій пісочниці для рольового відіграшу вашого персонажа так, як ви хочете, чи то моралістичний стиль Мінітменів, чи аморальний стиль Рейдера, який дбає лише про себе. Ви можете бути вбивцею, розбійником на дорозі, артистом-ошуканцем, ви можете володіти поселеннями, повними полонених персонажів (я ненавиджу слово "раб", тому не використовуватиму його в цьому контексті, хоча це, по суті, і є "рабство") . Ви навіть можете виконувати завдання Мисливців за головами і відстежувати босів Рейдерів, щоб убити їх або захопити їх і доставити в Даймонд-Сіті, щоб вони потрапили на страту.

І всі системи ЗіП переплетені, так що ви можете використовувати кожну систему з будь-якої іншої! Наприклад, скажімо, ви здалися рейдерам у бою, і вони викрали вашого компаньйона (так, це може статися!). Замість того, щоб стріляти зі зброї та вбивати всіх, ви можете використовувати будь-яку з інших систем ЗіП (або зовнішні системи модів) для досягнення мети порятунку вашого компаньйона. Наприклад, використання маскування - дозволить вам просто увійти до табору рейдерів і вступити в діалог з босом області, пропонуючи заплатити викуп за звільнення вашого друга. 


Відео створено та опубліковано Thuggysmurf 


Отже, як працює система карми та злочинів ЗіП? 

Перш за все, вам потрібно включити будь-яку з певних метрик до MCM, щоб ЗіП міг перехоплювати будь-які оновлення своєї системи карми. Будь-яке налаштування, яке має значення 0, не відстежується системою карми, і тому ви не отримаєте карму за цю дію, незалежно від того, яка дія чи мода викликає її. У MCM є три варіанти налаштування: користувальницький, в якому ви визначаєте кожну з 50 метрик, що відстежуються, або два повністю заповнених шаблони, які ви можете налаштувати пізніше і які засновані на різних типах хлопців. Добрий шаблон - "Мінітмена" або злодійський шаблон - "Рейдера".

ЗіП отримує стрибки карми на основі моніторингу статистики гри, скриптових дій, квестів та їх етапів, а також подій впливу та компаньйонів (чи є у вас компаньйони чи ні, події впливу все ще перехоплюються ЗіП). Він використовує все, що пропонує гра для моніторингу дій гравця, за допомогою скриптів, які я зробив для нього у своєму API. 

MCM є досить конкретним щодо того, що покриває кожна метрика, тому я хочу розглянути всі 50 з них тут. Але ви можете прочитати їх як вам подобається. Правда в тому, що налаштування ЗіП у будь-якому випадку займе у вас близько 5-10 хвилин в MCM, так що ви можете витратити кілька додаткових секунд на кожну метрику, щоб зрозуміти, що вона відстежує і що у вас викликає труднощі.

Перш ніж продовжити, вам необхідно зрозуміти, що мається на увазі під системою карми - це уявлення вашої репутації в ігровому світі. Ваше соціальне становище, ваше ім'я, цінність, все, що ви хочете переглянути. Система карми ЗіП працює на трьох рівнях. 

Перший шар - це соціальний шар - "карма", до якої ви звикли в минулих іграх Fallout. Дайте комусь Ядер-Колу, врятуйте викраденого поселенця, захопіть контрольоване ворогом поселення, це репутація чи соціальні дії карми. Жодна із соціальних дій не впливає на ваш рівень злочинів і не може призвести до того, що ви зіткнетеся з мисливцями за головами.

Другий рівень - це кримінальний рівень, який повністю відокремлений від соціального рівня, хоч і впливає на соціальний рівень. Такі речі, як крадіжка, напад, вторгнення можуть призвести до підвищення вашого кримінального статусу, що впливає на мисливців за головами, які переслідують вас, але також впливає і на вашу соціальну карму.

На відміну від інших ігор, ЗіП має "полярність" карми, тобто ще й третій рівень, в якому ви можете дізнатися, чи є якась дія позитивною чи негативною дією карми. Ця полярність впливає лише на соціальний шар - як ваші компаньйони дивляться на ваші дії. Злочинний шар незмінний - суспільство має погляди те що, що є злочином, і ви можете це змінити. Але, скажімо, ви грали в рейдерський тип - ваші компаньйони можуть розглядати вбивство не як погану річ. Таким чином, ви просто змінили б полярність вбивства з поганої дії карми на гарну дію карми.

Як уже згадувалось, кармічна (соціальна) система ЗіП повністю налаштовується, тому ви можете адаптувати те, як вона повідомляє та впливає на вашу гру саме так, як ви цього хочете! 

Цей мод звучить амбітно та складно - чи безпечно його встановлювати?

ЗіП перебував у стадії розробки протягом останніх 8 місяців, але, чесно кажучи, його коріння засноване на моїй серії мод RSE, які знаходяться в процесі розробки більше двох років. Хоча я не знайомий з людьми, що заходять на Nexus, і ви не впевнені в тому, що я вам тут пропоную, будьте впевнені, я займався цим довгий час, і я маю досвід, щоб впоратися з усім цим, точно так, як рекламується.

Тим не менш, цей мод був попередньо випущений у різних станах завершеності, як альфа для тестування. Будь-яка проблема, яка виникла (а їх було дуже мало, і, як правило, пов'язана з витоком у функціях зовнішнього мода), було розглянуто та повторно перевірено, щоб переконатися, що зазначені проблеми були виправлені. Я особисто використовую ПІН весь час, з початку його розробки. Інші, хто тестував альфу, можуть говорити за себе в постах, я впевнений, можуть лише повідомити про деякі дивовижні покращення ігрового процесу. Так, ЗіП складний. Так, ЗіП - це скриптовий мод. Але це, ймовірно, один із найновіших капітальних ремонтів без помилок, особливо такого розміру та масштабу, який ви коли-небудь встановлювали. Він був запрограмований, щоб бути в курсі різних зовнішніх модів, і враховує їхню функціональність, коли і де можливі конфлікти в роботі. Користувачі мого моди, Advanced Needs 2, розкажуть вам про те, як я намагаюся, щоб складність моїх модів була поєднана з обережністю до самої гри і з зовнішніми модами, коли це можливо.
 

ПРИМІТКА: Ви можете встановити "Злочин і Покарання" у незавершених іграх. Ви просто пропустите деякі з тригерів карми, що базуються на ванільних квестах. 



Зовнішні моди? Як ЗіП використовує зовнішні моди? Які з них?

Гарне питання! ЗіП має нульові залежності від зовнішніх модів, крім базової гри, всіх офіційних DLC, F4SE та Mod Configuration Manager. Тим не менш, завдяки диву клонування парку Юрського періоду техно... вибачте. Не той фільм. Використовуючи м'які перевірки залежностей, ЗіП може розпізнати, коли встановлені певні моди, і на основі цього або імпортувати те, що йому потрібно, щоб використовувати ту чи іншу функцію, або завершити роботу деяких зі своїх систем, щоб зовнішній мод мав контроль над аспектом, який він закриває. Нижче наведено список модів, які ЗіП розпізнаватиме і за необхідності діятиме на них: 

  • Heather Casdin - A Unique Companion Experience by llamaRCA (*)
  • Insane Ivy (*)
  • Fusion City Rising (*)
  • Outcasts And Remnants (*)
  • Project Valkyrie (*)
  • Depravity (*)
  • Fallout 4-76
  • Knockout Framework
  • Hookers of the Commonwealth (всі три варіанти)
  • CWSS Redux (через патч-мод)
  • Advanced Needs 2
  • Better Locational Damage
  • Real Handcuffs
  • Magno Cum Gaudio (через патч-мод)
  • AAF Family Planning Enhanced
  • AAF SEU
  • AAF Violate

Як примітка про перші шість записів, позначених зірочкою - ЗіП імпортує ВСІХ компаньйонів, що містяться в цих модах, безпосередньо у свої власні системи, це перший мод, який ЯКОСЬ збирає компаньйонів, зовнішніх по відношенню до себе таким чином, щоб вони могли говорити (навіть друг другові, якби я цього хотів, щоб вони так і робили) і діяли в ЗІП, ніколи не змінюючи свої власні домашні моди. Це було зроблено для того, щоб ЗіП міг легко ідентифікувати їх, коли це необхідно, і відхилити їх належним чином, відповідно до їхніх функцій, у їх вихідних модах. Дозвольте величезності цього накрити вас на мить... і знайте, що я поділився цими знаннями з багатьма іншими, так що ви почнете бачити моди-компаньйони, що імпортують інших супутників для сцен разом. Більше не буде додано мод-компаньйонів, які ігнорують одне одного. Будь ласка. :)

Також слід зазначити, що для Depravity потрібен невеликий патч-мод, щоб гарантувати одночасно роботу як змін у в'язниці Даймонд-Сіті, так і модифікацій ЗіП. Цей патч доступний зараз у розділі завантажень для цього мода. 

Наведений вище список - це ті моди, які були застосовані мною безпосередньо в ЗіП або для яких були встановлені функціональні виклики карми їх відповідними авторами модів. Але це не той ступінь, в якому система карми може торкнутися зовнішніх мод! ЗіП використовує ігрову статистику та супутні події, пов'язані з прив'язкою, тому якщо якийсь мод викликає інший "мирний", "щедрий", "середній" або "насильницький" тип подібності, ЗіП перехопить його. Це не повний список, але він служить для того, щоб дати вам уявлення про те, що ЗіП вже налаштований на перехоплення дій базової гри, незалежно від їхнього вихідного джерела, для збільшення карми. 

Зрозуміло, що ЗіП має дуже надійний API, так що будь-який існуючий мод може бути налаштований так, щоб впливати на систему карми і злочинності! На жаль, це не моє оновлення цих модів, тому якщо ви думаєте, що мод, який все ще підтримується його автором, може виграти від додавання виклику з нульовою залежністю в мою систему карми, ви, безумовно, можете запитати їх. Повний ресурсний документ модера доступний для завантаження та використання.

Чи є якісь несумісності чи відомі проблеми з іншими модами? 

Крім системи вагітності, яка матиме прямий конфлікт із Enhanced Planning Family, та системою капітуляції, що є клоном RSEII:CSA, нині немає відомих конфліктів. Все, що привернуло мою увагу, вже розглядалося. Якщо FPE знайдено встановленим, це призводить до відключення системи вагітності Пін, і ви не можете перезапустити його. Якщо у вас встановлена ​​покращена шкода, вона в більшості випадків запобігає кровопролиттю у ворогів, що здалися, гарантуючи, що ви зможете розмовляти з ними. Тим не менш, іноді вони помирають до того, як їхній вплив на рану видаляється. Якщо є інші моди, які представляють такий конфлікт чи зниження продуктивності систем ЗіП, я з радістю візьму необхідну інформацію для її усунення чи виправлення. Багато людей використовують альтернативні системи капітуляції, такі як RSEII: CSA, поряд з ЗіП без проблем. Так як кожен з них визначив гарячі клавіші у своїх MCM, функціональне перемикання неможливе. 

Для інших модів, які можуть конфліктувати з функціями ЗіП, будуть доступні виправлення, які можна знайти в розділі завантаження, в розділі "Різні файли", або вони будуть додані до списку нижче, з описом несумісності (або зміни).

Я можу переконатися, що деякі моди, які покращують Даймонд-сіті, будь то The Bleachers (A Diamond City Story), DC Expansion, DCEdit від Femshepping або будь-який з мод Thuggyverse, жоден з них не конфліктує з ЗіП (і де доступні такі ж комірки, як для Depravity та Outcasts & Remnants, є файли патчів). Однак це не було перевірено на Great Green Jewel на даний момент, хоча я, звичайно, розберу його і подивлюся, що можна зробити, якщо щось буде потрібно.

Raider Gangs Extended - Іноді іменовані рейдери з цього мода перетворюються на радтарганів, коли клонуються під час захоплення бранців. Виправлення не знайдено. 
Ruddy88's Simple Sorted - конструйовані елементи ЗіП переміщаються з хімлабораторії до верстату Armorsmith Extended при сортуванні через скрипт цього мода для xEdit.

Як щодо інших систем, які ви цитуєте у цьому моді - як вони працюють? 

Існують окремі статті для кожного аспекту ЗіП, про який ви хотіли б дізнатися. Набагато краще перетворити їх на невеликі статті, присвячені конкретним функціям, ніж перераховувати їх усі тут, на цій головній сторінці. Обов'язково перегляньте вкладку СТАТТІ на сторінці цього мода. 

Чесна відповідь на це питання - просто увійти в гру з модом та почати грати. Багато автоматизовано, засноване на налаштуваннях MCM. Деякі речі вимагають, щоб ви щось зробили, наприклад оснастили конкретний предмет або натиснули гарячу клавішу. Але здебільшого кожен елемент ЗіП вплетений у гру таким чином, що здається, що він є природним продовженням гри, якби він був там увесь час, а ви просто не знали про це.

Слухай, а не міг би ти принаймні скласти список основних функцій мода, так що б мені не довелося читати кожну статтю прямо зараз? 

Звісно. Нижче наведено список з коротким оглядом основних компонентів Злочину і Покарання: 

  • Ключовий момент - ЗіП повністю озвучений, згори до низу. Більше 6600+ рядків! Так. Шість. Тисяч. та Шість. сотень. Плюс. ще рядки.
  • Система карми - повністю налаштовується та впливає на багато речей у грі.
  • Система злочинів - впливає те що, як до вас ставляться не ігрові персонажі, і чи полюють за вами мисливці за головами.
  • Покарання - активуються Мисливцями за головами, коли вас спіймають на "гарячому", а далі - починаючи від штрафів та тюремного ув'язнення, аж до страти.
  • Квести - не так багато, як ви думаєте, але ви можете виконувати завдання для Мисливців за головами, щоб вбивати чи захоплювати рейдерських босів.
  • Бойова капітуляція - ви та ваші вороги можете здатися у бою. Будуть наслідки, якщо це ви здалися.
  • Результати капітуляції - варіюються від побиття, грабежів та викрадень вас самих та/або компаньона.
  • Система маскування - дозволяє вільно переміщатися територією противника, якщо ви не робите дурниць і не нападаєте на когось.
  • Приховані вбивства - прямий та покращений імпорт мого мода Stealthy Takedowns у ЗіП, що дозволяє потайки вбивати ворогів.
  • Система поселенців - тепер ви можете збільшувати чисельність поселенців під час вагітності, пропонувати персонажам приєднатися до вас чи змушувати ворогів здаватися в полон.
  • Діалог поселенців - загальний діалог поселенців був перероблений у новому квесті, у якому ваші коментарі відбивають вашу поточну кармічну репутацію.
  • Система приставання - ви можете зіграти роль повії та заробити кілька кришок. І можливо хвороба. І небажану вагітність. Просто ще один день у Співдружності.
  • Система поселенців-в'язнів - спеціальна система, яка використовується для вимірювання ймовірності повстання ув'язнених, нападів та втрат у поселеннях. Тепер ви можете побудувати в'язниці!
  • Випадкові зустрічі - є кілька нещодавно доданих подій ВЗ, які ви можете побачити або взяти участь у них, пов'язаних із Мисливцями за головами та/або Рейдерами.
  • Срібний плащ - розширення! Тепер ви можете бути Плащем, розкидуючи карти і вимовляючи свої діалоги. Стережіться злодії!
  • Система затримання - тепер ви можете активно тримати людей під прицілом, щоб пограбувати їх наосліп.
  • Образи і глузування - ви можете показати палець своїм ворогам, щоб роздратувати їх до божевілля або просто вдарити людей, тому що вам так хочеться.
  • Система Спокути - дає Пастору Клементсу реальне призначення для зниження вашої негативної карми від злочинних дій.
  • Це найважливіші моменти, які спадають на думку прямо зараз. Там, мабуть, є й більше. Але 6 ранку і я втомився. 


Ти згадав керівництво? 

Так, є "керівництво" щодо Злочину і Покарання. Це дуже великий мод, у якому, як ви тепер знаєте, є багато основних функцій. Ви можете або клацнути вкладку статей у верхній частині цієї сторінки, або скористатись наведеними нижче посиланнями, щоб швидко отримати необхідну інформацію. 


Чи можу я налаштувати деякі аспекти моди? 

Абсолютно! Я подбав про те, щоб гра з ЗіП була не тільки без помилок, але я також зробив її, як уже говорилося, розширюваною для зовнішніх модів. Тобто, якщо ви хочете зробити це, ви можете налаштувати одяг мисливців за головами, змінивши їхнє базове вбрання. Те саме стосується їхньої зброї. Хочете зробити це ще випадковішим? Зробіть патч-мод, який пов'язує ЗіП та ваші улюблені моди зброї та обладунків, та створіть свої власні рівневі списки для вставки у списки форм ЗіП. Я особисто перевірив це за допомогою таких модів, як Mojave Manhunter, Private Military Company та Merc Outfit Pack для списків броні, а також додав Doombased зброю до свого списку зброї. Так, це вимагає невеликої роботи з вашого боку, але той факт, що ви легко можете це зробити, не намагаючись зламати мод, повинен показати вам витрати, на які я пішов, щоб ви могли адаптувати кожен аспект мода до вашого проходження. Більше того, до розділу завантаження включено деякі приклади модів-патчів, які пов'язують ЗіП з такими модами, як Private Military Company або DoomBased Merged Weapons, так що ви можете побачити, як створювати свої власні патчі для одягу та зброї. Якщо ви хочете випустити такі патч-моди, ви можете зробити це, якщо ви не змінюєте сам ЗіП і не вмикаєте будь-яку частину ЗіП у ваш патч-мод (у мене є обмеження).

У день релізу додано кілька модів-доповнень та патчів у розділі "Різні файли" у розділі завантаження. Ці патч-моди дозволяють додавати чи замінювати одяг та зброю на Мисливцях за головами, а також розширювати функції для зовнішніх модів, а також вносити зміни до інших.

ПРИМІТКА: Як примітка про надані (приклад) моди на патчі для одягу та зброї - вони замінюють стандартний одяг/зброю та зброю, яку носять Мисливці за головами. Ви можете мати лише один патч для одягу та один патч для зброї. Якщо ви зробите більше, то буде використовуватися останній, завантажений у порядку завантаження. Звичайно, немає жодних причин, через які ви не можете взяти їх і зробити з них мега-патч, якщо ви хочете розширити різноманітність. Вони були просто надані як швидке і просте рішення для людей і показати, як зробити свій власний, виділивши форми, які вам потрібно буде перевизначити, щоб зробити це. 

Як я можу повірити у все це? Є якісь відгуки? 

Ну, якщо ви не знаєте мою роботу (і за загальним визнанням більшість користувачів Nexus не знають), ви не знаєте мою проникливість і кмітливість. Отже, пам'ятаючи про це, я попросив альфа-тестерів висловити своїми словами, яким був їхній досвід боротьби зі злочинністю та покаранням, незалежно від того, що вони заявили, щоб ви могли отримати якомога об'єктивнішу думку про моду. 

"Якщо вам сподобався Advanced Needs 2 та його опції та розширення елементів режиму Виживання, які не були включені до Bethesda, ви полюбите Злочин і Покарання. Це мод робить для основних елементів рольової гри та геймплею те ж, що і Advanced Needs 2 для режиму Виживання, навіть повертає маскування з Нью-Вегаса (зі своїм власним поворотом), і, як завжди, з роботою Flashy, практично все працює, як вказано на вивісці. Як альфа-тестер, я практично не зустрічав нічого, що стало б проблемою Злочину і Покарання, і я кинув його в список завантаження мод пристойного розміру. Крім того, майже все реалізовано таким чином, що створюється враження, що воно завжди було частиною гри, а не дратує вас чи не є явно модом". - Azworai 

"У цьому моді так багато можливостей, що я міг би написати буквально сторінки, щоб описати дуже багато способів, якими він дає змогу налаштовувати вашу гру. Це мод, який поєднує в собі параметри та налаштування, які можуть бути адаптовані під ваше уявлення про те, ким би ви хотіли, щоб ваш персонаж став. Я знаю, що багато хто з вас не знають про моди Flashy, і це ганьба. Ви буквально не знаєте, що ви упускаєте. Я вважаю, що функції, додані Advanced Needs 2 і Злочином і Покаранням, повинні були бути включені в базову гру. Це моди, які ви ніколи не використовуєте за змістом через велику кількість налаштувань, які він допускає. Натомість вони стануть модами, які мають бути з точки зору того, наскільки сильно вони збагачують ваш Fallout 4 в ігровому досвіді і будуть такими ж актуальними у вашій 999 грі, як і в 1. Advanced Needs 2 і Злочин і Покарання не старіють і завжди займатимуть слоти у моєму списку завантаження." - Olmech
 
"Деякі з вас не читатимуть це, тому що кількість персонажів перевищує 140, і це нормально. Натомість витратите кілька секунд і подивіться на картинки. Вони не були зроблені за допомогою модів поз і консольних команд - це реальна картина ЗіП включає кілька революційних функцій, які ви завжди хотіли мати в Fallout 4, але раніше ніхто не придумав, як їх реалізувати, тому що ці сценарії складні, і Flashy - один із єдиних модоробів, які можуть їх реалізувати. Мод не скасовуватиме ванільних записів або не зіпсує вашу гру. Якщо вас зацікавило те, що ви бачите на картинках, поставте мод. Тонна роботи пішла на створення цього шедевра, тому не забудьте залишити відгук, якщо вам сподобалося і ви хочете заохочувати подібний контент у майбутньому." - Thuggysmurf 



Ваша робота показує цей мод оцінений як M для дорослих. Це "Дорослий Мод"? 

Ні, якщо ти не хочеш, щоби це було. ЗіП запускається зі своїм дорослим вмістом у відключеному стані. Це включає систему приставання і систему вагітності. Цей мод сам по собі не відображає анімацій на екрані! У заходах щодо притягнення до відповідальності використовується система поступового затемнення, дуже схожа на систему Hookers of the Commonwealth або Immersive Lover's Embrace. Тим не менш, якщо ви є користувачем AAF, ЗіП скористається тим, що написано для цього, наприклад, у Системі приставань. Система вагітності робить усю цю вуду за лаштунками - ви ніколи не побачите, як ваші поселенці зайняті створенням дітей, незалежно від того, встановлена ​​AAF чи ні.

Але ЗіП має справу з дорослим контентом, так. Він не менш кривавий, ніж базова гра, і, оскільки він використовує голосові файли базової гри, використання мови нічим не відрізняється від базової гри, хоча, за загальним визнанням, я схильний використовувати багато лайок, дуже багато. Це також стосується моралі та предметів, про які Беседка уникає згадувати у грі, хоч і згадує про це або в рамках FO4, або в минулих ітераціях у рамках франшизи. Тим не менш, були зроблені великі зусилля, щоб не допустити, щоб ці нещодавно додані ігрові системи були безкоштовними за своєю природою самі по собі. Насправді, мод мало чим відрізняється від базової гри, де ви бачите понівечених трупів, підвішених на зачеплених гачках. Просто ви не бачите та не чуєте, як це робиться. 

Ще одна річ, на яку ДУЖЕ важливо звернути увагу: цей мод не містить і не допускає використання незгодних або дітей у своєму Дорослому контенті зображення подій, а також не дозволяє для системи вагітності вплинути на будь-кого, крім дорослих жінок-поселенців, у ваших власних поселеннях. Він активно блокує все, крім дорослих жінок-поселенців, і робить це в різних місцях, використовуючи магічні ефекти та численні скрипти  все це робиться для того, щоб втручання не було легким завданням, і єдине, що потрібно - це початкові наміри вагітних жінок персонажів.

Однак, оскільки ЗіП підтримує контент для дорослих, я помітив його як мод для контенту для дорослих, хоча включення контенту для дорослих повністю на розсуд користувача і вимагає юридичного визнання відповідальності перед вами за те, що ви його включили відповідно до законів регіону світу, якому ви живете. 


Встановлення мода

1. Завантажте та встановіть оригінал мода.
2. Завантажте та встановіть переклад мода поверх оригіналу.
3. Завантажте та встановіть патчі для модів у списку завантаження. Тут тільки патчі, які вимагають перекладу. Частина патчів на сторінці автора не потребує перекладу. В принципі можна обійтися і без патчів, але для кращого поєднання інших мод з ЗіП краще поставити патчі.

Видалення мода

Не робіть цього у запущеній грі. Ніколи. Жарти в сторону. Хоча загальновідомо, що ви ніколи не повинні видаляти моди в середині проходження гри, це ще більш справедливо для таких модів, як "Злочин і покарання", оскільки це впливає на ігровий світ за допомогою скриптів, які не можна скасувати. Чесно кажучи, якщо ви не шанувальник мода, або переконайтеся, що у вас є резервна гра до встановлення ЗіП, до якої ви можете повернутися, або почніть нову гру з вимкненим або віддаленим ЗіП.

Повторюю: НЕ видаляйте "Злочин і Покарання" з гри, що триває! Якщо ви це зробите, це порушить ваше збереження, навіть я не зможу вам допомогти. 

FAQs

FAQ 01: Гаразд. Я спробував ваш мод, але він зовсім не запускається – ви можете допомогти? 

У 99% випадків люди, які зазначають, що скрипти не працюють, оскільки нічого не реєструється, неправильно встановили F4SE. Більшість людей припускають, що вони встановлені правильно, коли працюють їх віджети моди або інші моди на основі DLL. Але, на жаль, більшість людей забувають встановити СКРИПТИ, які поставляються з F4SE, що я знаходжу спантеличуючим, тому що "SE" у F4SE означає SCRIPT EXTENDER (Розширювач скриптів). ЗіП використовує переваги багатьох розширених функцій скриптів F4SE, і, як результат, якщо у вас не встановлені скрипти F4SE, скрипт ЗіП не зможе працювати через те, що мод не працює. Якщо ви потрапляєте в групу людей, які, здається, не можуть ініціювати події в ЗіП, спробуйте переглянути це відео (до якого я завжди направляю людей) і переконайтеся, що ви робите все відповідно до інструкцій. 

Чи не впевнені, що все працює? Ви можете легко перевірити це, зайшовши в MCM ЗіП, на панелі "Інструменти налагодження" і вибравши опцію "Перевірити установку F4SE". Ви отримаєте негайний відгук про те, чи правильно ви його встановили. Якщо вам повідомили, що він не встановлений належним чином, я закликаю вас переглянути відео нижче, яке допоможе вам вирішити проблему. Переконайтеся, що ви натискаєте на цю опцію лише один раз і виходите з MCM. 

Єдиний відсоток, коли мод, мабуть, не працює, пов'язаний з використанням альтернативних стартових модів, які не використовують MQ102, етап 10 (вихід зі Сховища) у своїх функціях альт-старту. Цей мод призначений для виходу з Притулку, однак у меню DEBUG є функція MCM, щоб спробувати примусово запустити мод, який використовується спеціально для користувачів мод альт-старту. Після того, як ви натиснете цю опцію примусового запуску, вийдіть з MCM і поверніться в гру - мод скаже вам, чи він успішно запущений, або ви взагалі нічого не побачите, що означає, що ЗіП вже знаходиться в робочому стані. Переконайтеся, що ви натискаєте на цю опцію лише один раз і виходите з MCM. 




FAQ 02: Все працює добре, але коли я здаюся, все здається завмерлим - Допомога? 

Мод закодований так, щоб дозволити вам скинути всю систему бойової здачі, коли ви відчуваєте, що вона зависла - коли ви не можете обертати камерою, або здається, що до вас не наближаються персонажі. Зверніть увагу, що іноді гра може вибрати персонажа, який буде з вами розмовляти, але у них може не бути реального шляху до вас - наприклад, якщо вони знаходяться на пожежних сходах другого поверху, які не мають сходів на землю. У таких випадках мод чекатиме 30 секунд, щоб вони вступили в діалог із вами. Якщо вони цього не зробили, мод змусить їх переміститися у ваше місце, щоб розпочати діалог. Але що якщо персонаж там і ніхто не каже? Чи камера не дозволяє обертатися? Просто. Утримуйте кнопку (або кнопку джойстика), яку ви призначили як ACTIVATE протягом п'яти секунд, а потім відпустіть її. На екрані з'явиться спливаюче повідомлення про те, що система капітуляції скинута і що почнеться бій, як тільки ви закриєте це вікно.

FAQ 03: Речі часто мляво реагують або працюють повільніше, ніж я очікував. 

Я не брехатиму, ЗіП - це великий мод - великий мод на основі скриптів. Цілком можливо, що якби ви працювали з важкими модами скриптів, то ви зіткнулися б із потенційним уповільненням або іншими проблемами з продуктивністю; можливо навіть вильотами. Не збираюся прикрашати це. Єдина рекомендація, яку я маю, - це оцінити ваш порядок завантаження і переконатися, що у вас немає модів на основі скриптів, які ви більше не використовуєте, або моди, які застаріли через ЗіП (приклад RSEII) або, можливо, моди, які ви використовуєте. Більше не хочу використати та можу жити без них. Крім цього, я не можу запропонувати нічого іншого.

FAQ 04: Використовується мод альтернативної смерті/відродження - Як це вплине на ЗіП? 

У випадках смерті гравця за сценарієм, переважно кримінальні покарання, все ваше спорядження, кришки, навіть піп-бой знімаються як частина процесу перетворення вас на бранця. Так що в тих випадках, коли у вас є мода альтернативної смерті, коли ви відроджуєтеся, швидше за все, ви зробите це без будь-яких речей, грошей і, можливо, вашого піп-бою. У ЗіП немає функції альтернативної смерті, тому тепер є можливість повернути вам ці предмети. Єдина пропозиція - знати про можливість цього. 

FAQ 05: Частина мого спорядження не крадеться під час здачі чи викрадення. Чому? 

Функції крадіжки ЗіП покладаються на стандартизоване ключове слово Ваніль, щоб знати, що воно може і не може видалити від вас. Якщо під час цього процесу спорядження, таке як одяг, обладунки чи зброю, не видаляється, це функція вихідного мода тих предметів, які мають відповідного ключового слова у своїх предметах. Ви можете або попросити автора моди виправити це, або зробити це самостійно в xEdit. Для одягу та броні додайте ключове слово "Armor_NoFirstTimeLoot", а для зброї додайте ключове слово "ObjectTypeWeapon".

FAQ 06: Я використовую XDI, а ваш вибір мода діалогів не зрозумілий. 

Я думаю, що одним із недоліків використання XDI є те, що його підтримують не всі - особисто я вважаю, що додавання дужок до рядків діалогу має бути непривабливим, особливо для тих, хто не використовує такі моди. Тим не менш, точка-точка-точка є патч для XDI, який ви можете встановити, який додає відповіді до доступних варіантів і не вимагає від мене додаткової (і непривабливої) роботи. Якщо ви зайдете до посад XDI, ви знайдете його. На жаль, він не має власної сторінки завантаження, на яку можна було б направити вас. 

FAQ 07: Чи потрібна мені нова гра щоразу, коли ви випускаєте оновлення? 

Ні. Як і всі мої моди, вони включають визначення версії і будуть автоматично оновлюватися при запуску гри після установки оновлення. 

FAQ 08: Я не бачу версію ESL - будь ласка, випустіть її? 

Ні. Просто ні. Я маю на увазі... життя часто настільки хрінова, лол. Я не маю бажання охоче додавати його. І в будь-якому випадку, це не хороший кандидат на ESL через його розмір, кількість активних форм і API, розкиданого за модою, який явно шукає ЗіП як ESP. Якщо ви спробуєте змінити його на ESL, ви зламаєте мод. Жарти в сторону. 

FAQ 09: Чи можете ви перенести мод на Xbox? 

Вибачте, ні. Цей мод вимагає F4SE, який не можна використовувати на консолях. 

FAQ 10: Ви коли-небудь збираєтеся випустити свій мод-компаньйон? 

О так! Тепер, коли мій партнер був звільнений від попередніх зобов'язань, я можу підтвердити, що ми працюємо над випуском мода-компаньйона, який відрізняється від того, що ви бачили раніше. Більше подробиць, ніж це, не може бути передано в даний час, однак, ви можете очікувати на щось нове! 

FAQ 10: Додаткова підтримка? 

Цей мод має вкладку повідомлень, а також вкладку помилок. Або ви можете приєднатися до Project Valkyrie Discord Server за допомогою у реальному часі. 

FAQ 11: Спливаючі вікна з питаннями при старті мода - для чого вони потрібні? 

Є три питання, які ставляться при старті. Вони не мають нічого спільного з налаштуванням будь-яких конкретних сцен або сценаріїв, за якими вам потрібно стежити. Їх просто запитують, щоб Мисливці за головами знали, що вони можуть зробити з вами, коли вас упіймають за злочинну діяльність. 

Якщо це так, то ці питання існують виключно для цілей мисливців за головами, щоб вони знали, які покарання можуть безпечно призначити вам. 

1) Ви вже були в Даймонд-Сіті? Необхідно не порушувати послідовність входу та першої зустрічі з Пайпер. Якщо ви ніколи не були там, Мисливці за головами ніколи не відправлять вас до в'язниці, поки ви вперше не опинитеся в Даймонд-сіті. 

2) Ви бачили сцену "брат проти брата"? У відповідь на це запитання Мисливці знатимуть, чи можете ви отримати покарання у вигляді ганьби, яка відбувається в тому самому місці. Отже, якщо ви цього не бачили, не хочете, щоб ви опинилися там у той же час, коли відтворюється сцена. 

3) Ви бачили промову мера? У відповідь на це запитання Мисливці знатимуть, чи можна тебе повісити на сцені. 

Якщо ви відповідаєте "ні" на будь-яке з цих питань, мода прислухається до того, коли це відбувається, і автоматично оновлюється, тому мисливці за головами можуть використовувати ці частини Даймонд-сіті для ваших покарань. Найкраще чесно відповісти на ці запитання, щоб ви не застрягли, поки мер вимовляє свою промову одночасно з виступом Арбітра мисливців за головами. 

Подяки

Автору мода - joerqc 

Крім перерахованих нижче авторів активів, вся робота в цьому моді була зроблена виключно мною (автором мода). 

Вокальні таланти:

Caleb Mills - Abbot, Male Diamond City Arbiter
Chintsy - Female Diamond City Arbiter (CastingCallClub Profile) (Personal Website) (Ko-Fi Page)
Cuddlemonster - Diamond City Bounty Hunter Agent
Dea Simone - Female Bounty Hunter Leader (CastingCallClub Profile)
Entitled Quest Mod Author - Male Bounty Hunter Leader
Tyler Carr - Diamond City Security Guards

Дякую наступним людям (якщо я пропустив когось, просто підштовхніть мене, і я додам вас): 

Project Valkyrie Admins for giving Crime And Punishment a home on the Project Valkyrie Discord Server.
Thuggysmurf for backend assistance with voice actors, Thuggyverse mod interoperability functionality, the awesome preview trailer and more than I can possibly list.
Reginald001 for being a sounding board and support mechanism, when it was needed and for confirming Ivy import functions in CAP.
LlamaRCA for assisting with ensuring Heather imports and functions correctly within CAP.
Kinggath for providing insight about Sim Settlements and WorkshopParent related items.
Juicehead for previewing CAP in one of his Fallout 4 Videos.
Azworai, Olmech, Moparmutt, Nosimo, Hs0j, Rathkori and Thuggysmurf for testing CAP so rigorously during it's alpha phase.
Vinfamy for releasing the source to Family Planning for anyone to use, which I gutted and rewrote for CAP.
Chosen Clue for releasing the source to Family Planning Enhanced for anyone to use, where baby placement in a crib math calculations come from.
SAC for pointing me towards Vadar's custom animations documentation and his no-collision noose object.
GreyUser for allowing me to include his hanging and hogtied animation files within CAP.
MonkSS for allowing anyone to use his middle finger animation, with due credit given.
Fesliyan Studios for providing royalty free sound effects used during Silver Shroud kills.
Ethreon for releasing documentation on how to add workshop connect points to settlement build objects.
Damanding for her assistance in constructing the prisoner cages in Nifskope.
Whisper for pointing me in the right direction on properly creating origin pivots for SCOLs.
EgoBallistic for providing insight into LChar-based radroach issues that crop up sometimes during NPC cloning events.
Every single RSE user, who over the last two years helped me to hone my skills to what they are today and in essence, made CAP possible.

І особливо кожній людині, яка скачує та підтримує та/або голосує за Злочин І Покарання! Вам щиро дякую!

Якщо вам подобається Злочин та Покарання, з'єднайте його з Advanced Needs 2, щоб підняти свою гру на новий рівень! І не забудьте схвалити ПІН, якщо він вам подобається! Дякую!

Feature Overview Review by Juicehead - thanks for this Juicehead!


Мій дискорд-канал.
Завжди можна внести пропозиції щодо покращення якості перекладів. Завантажити переклади, патчі для горизонту та об'єднання модів.  Канал закритого типу - як підключитесь, відпишіть мені(vwtrotsky#3325), щоб я дав права на перегляд каналу.



Вдалої гри і бережіть себе!