The Witcher 2
0 of 0

File information

Last updated

Original upload

Created by

VikMorroHun

Uploaded by

VikMorroHun

Virus scan

Safe to use

About this mod

The Witcher 2 unofficial Hungarian translation. Contains approx. 1872 corrections compared to the official version. If you are not familiar with the Hungarian language there is no point downloading it.

Permissions and credits
Ismertető
Kijavítottam néhány (kb. 1872 db) kisebb-nagyobb hibát a Witcher 2 magyarításában. Helyesírási hibákat, tárgy elnevezéseket, menü leírásokat, félrefordításokat, magyartalan szövegeket, ilyesmiket. (Az eredeti magyarítás sok helyen erősen finomította némely szereplő trágár beszédét. Tekintetbe véve, hogy egyébként is 18 éven felülieknek készült a játék, nem láttam értelmét fenntartani ezt az elvet.) Ez a javítás a gog.com-ról letölthető 3.4.0-s változathoz készült, nem próbáltam ki régebbivel. Igyekeztem a küldetéseket többféleképpen megoldani, hogy minél több szöveget átnézhessek a játékban, de ez nem mindig sikerült. Illetve nem tudtam javítani a programban levő hibák miatti szöveghibákat sem (pl. amikor Geralt anabolikus szteroidot szed, és elsőre legyőzi Rettentő Numát - ilyenkor a naplóban megjelenő szöveg köszönő viszonyban sincs a játék történéseivel). Egyébként angolul a királyok végig egyes szám első személyben beszélnek, királyi többes csak a magyarításban van. Kicsit utánanézve a dolgoknak - nomeg azért is, mert csak a hibákat akartam javítani, ami jó, de máshogy is lehetne fogalmazni, azt inkább nem írtam át - megindokolható ennek a használata, úgyhogy ezeket békén hagytam. Még úgy is, hogy láttam egy I. Világháború idején kiadott magyar királyi rendeletet, ami szintén egyes szám első személyben íródott. (A legvégén pedig rájöttem, hogy a magyarítás keveri a kormányzó (John Natalis) és a parancsnok (Loredo) rangokat. 5 hónap után már túl sok lett volna ezt is végigcserélgetni.)

Telepítés
A telepítés nagyon egyszerű: készíts biztonsági mentést a The Witcher 2 Enhanced Edition\CookedPC\hu0.w2strings állományról, majd írd felül ezzel.

Eltávolítás
Eltávolításához csak helyre kell állítanod a biztonsági mentésből ezt az állományt.

Mellékelek egy beállítási csomagot, amit ultra++ beállításnak neveztem el (forrás: http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=28106991&postcount=2825). A [Rendering] részt kell átmásolnod a Dokumentumok\Witcher 2\Config\User.ini állományodba, ha használni akarod. A legjobb mintavételt nem kapcsoltam be, mert ahhoz kb. GTX Titan kellene, hogy elfogadható sebességgel fusson, viszont a többi beállítás lényegesen szebbé teszi a játékot, mint amit egyébként el lehet érni. Persze ehhez azért kell egy komolyabb grafikus kártya, 1 GB videomemóriával. GTX 660 Ti kártyán jól fut így a játék (helyszíntől függően 30-80 FPS között). Fontos, hogy ha ezt akarod használni, akkor először állítsd be a játék indító menüjében található "Beállítások" pontban, amit akarsz, lépj ki, majd másold be egy szövegszerkesztővel a fenti user.ini-be, amit mellékeltem, utána állítsd át írásvédettre, mert különben a játék konfiguráló része bármikor felülírhatja ezeket az értékeket. Ez egyúttal megoldást jelent arra a problémára is, amitől rendszeresen összeomlott a játék (az 1.35-ös frissítésig biztosan), illetve időnként eltűnt a háttér.

További jó játékot,
Vik