Skyrim Special Edition
0 of 0

File information

Last updated

Original upload

Created by

AlecsZ

Uploaded by

AlecsZ

Virus scan

Safe to use

About this mod

AOS – це повна переробка звуку, спрямована на те, щоб зробити звукове супроводження гри більш захоплюючим, чуйним і веселим. Атмосфера, зброя, магія, рух, система реверберації, розповсюдження...

Requirements
Permissions and credits
Перекладач: AlecsZ Автор: David Jegutidse

Audio Overhaul for Skyrim — це масштабна переробка звуку, яка має на меті зробити звуковий супроводження гри Скайрім більш захоплюючим, чітким, чуйним, ефектним і веселим, а також прагне до максимальної сумісності, продуктивності та узгодженості з оригінальною грою. Атмосфера, зброя, магія, рух, система реверберації, розповсюдження звуку, істоти та загальний мікс є ключовими областями змін. Аудіо було налаштовано та часто перероблено з нуля в тисячах прикладів вмісту та виконання, щоб досягти єдиного цілісного бачення звукового ландшафту, яке не покладається на сторонній вміст або код.

Загальний стиль і тон відходять від «ігрового» звукового ландшафту і замість цього використовує більш реальну аудіо поведінку як орієнтир. Інша мета полягала в тому, щоб переконатися, що цей аудіо-ремонт для Скайріму не видаватиме себе як мод. Завдяки тонкості й узгодженості новий і старий вміст повинні зливатися разом, навіть якщо це означає, що більшість змін не буде помічено свідомо.

Жодного вмісту з інших ігор не було вкрадено. Новий аудіо-контент є унікальним для цього проекту та немає нічого, що було просто скопійовано прямо з фонотеки.


Особливості:
- Поширення звуку на відстань. Наприклад, чутний діапазон ударів зброї збільшено приблизно на 200%. Діапазон для НІПів, який кусає яблуко, все ще близький до того, що був раніше. Загальна ймовірність того, що ви почуєте те, що бачите і очікуєте, значно зросла. В результаті світ стає більш живим.

- Розширений ремікс. Гра гучніше приблизно на 10-15% (наскільки дозволяє двигун гри). Налаштовані амплітуди по всьому світу для оптимального балансу між актуальністью ігрового процесу та зануренням, а також більш динамічним і повітряним міксом (різниця між тихим і гучним більш помітною). Змінений частотний вміст багатьох звуків для більш збалансованого та динамічного звукового спектру. Більше деталей у високих діапазонах, менше захаращення низьких середніх, низьких і піддіапазонних частот. Замість просто набору окремих активів звуковий ландшафт тепер функціонує краще як єдине ціле. Система була точно налаштована з моменту її оригінального випуску.

Капітальний ремонт реверберації. Більший акцент, ніж у ванільному Скайрімі. Різні середовища тепер мають набагато більш присутній, реалістичний і різноманітний простір. Не просто збільшена гучність реверберації, а й перероблені реверберації для всіх різних типів середовища для оптимального балансу між якістю звуку реверберації та ядром кожної атмосфери середовища, наскільки це дозволяє двигун гри. Ретельно налаштовано у поєднанні з капітальним ремонтом відстані загасання. Перебування на вулиці не перешкоджає відбиванню звуку від поверхонь. Ефект дуже тонкий, але досить ефективний і додає більш природного відчуття зовнішньому звуковому ландшафту. Вибухи (руни, вогнекулі, вогнекулі дракона) тепер мають спеціальні віддзеркалюючі хвости на відкритому повітрі, як і слід було очікувати від гучного звуку.

Звуки ходьби. Майже повна перебудова всіх гуманоїдів і слідів деяких істот. Більше 1000 нових звуків саме для цього. Типи броні (тканинна, легка, важка) тепер узгоджені та завжди присутні для різних типів поверхні та швидкостей пересування. Важка броня звучить важче, ніж інші типи. Зменшення повторення за рахунок збільшення кількості семплів і створення абсолютно нових звуків і модифікації старих, щоб не було елементів, що «видають», таких як специфічні тони та ритми, намагаючись залишити якомога більшу частину характеру звуків.

Магія. Новий звуковий дизайн з нуля та модифікації заклинань для збільшення різноманітності. Більша чіткість між звуком заряду, снаряду та ударного звуку. Більш агресивний, швидкий, ударний і вибуховий дизайн, який краще проникає в суміш і робить метання снарядів магії у ворогів більш приємним та чуйним. Більше реалізму, підкреслюючи елементи, якими користуються, і роблячи звуки більш лаконічними та динамічними, а не типовим ігровим звуковим дизайном. Кращий зв’язок із візуальними елементами, такими як час, коли бурульки застрягають і вибухають через деякий час, або звуки удару вогняної кулі, які слідують за розширенням і згортанням вогню. Більше варіацій та специфічних звуків для різних заклинань. Звуки руйнування тепер інтенсивніші при подвійному застосуванні чар за рахунок додавання додаткових шарів. Ви можете почути, як магічні снаряди летять біля вашого обличчя, незалежно від того, яку відстань йому довелося подолати. Зміни є вичерпними.

Зброя. Перероблений вплив зброї для кращого розрізнення типів зброї та більшої присутності в суміші. Перероблені звуки натягу луку, доставання зброї, ударів плазом і блоку з тією самою філософією. Звуки кинджалів тепер мають унікальний вміст, більше не використовують повторно активи мечів. Перероблений звук пострілу з луків і ударів стріл, створений із записів справжніх середньовічних луків. Стріли тепер мають звуки снарядів. Зміни, щоб переконатися, що гра використовує правильний вміст, призначений для різних ситуацій, замість того, щоб повертатися до загальних зразків.





Атмосфера. Повністю перероблено всю зовнішню базову атмосферу, щоб дати більше відчуття повітря, вітру, листя, життя. Тонкий і ненав’язливий, але значно яскравіший і різноманітніший, ніж раніше. Перероблені або сильно переміксовані всі базові атмосфери інтер’єру, що призвело до набагато більш динамічної присутності, ніж ванілі. Приблизно 400 нових звуків навколишнього середовища в Скайримі, в інтер’єрі та екстер’єрі, вибрані та розміщені з обережністю з точки зору розташування, але також переконавшись, що не буде занадто багато накладок і безладу. Деякі приклади включають: кажанів, бджолів, орлів, собак, скель, тріщин гілок, різних птахів, надприродні тони підземелль, падіння брухту, міська діяльність, лосей, лисиць, жаб, гейзерів, скрип будинків, гагари, скрип дерев’яних опор, комарів, сов, вовків та інше.

Тундра – це відкриті трав’яні поля з комахами і вітром, що б’є у вуха. Межа - голий і вітряний, з орлами та різними птахами, які відлунюють через гори та скелі, що падають вдалині. Снігові поля й гори холодні, там мало життя, із різкими поривами та снігом, що розноситься вітром. Акцент робиться на різну інтенсивність снігопаду, аж до хуртовини. Звуки болота жахливо мертві, лише з деякими комахами та жабами.

Внутрішній дощ і грім у стереозвуку, чути всередині конструкцій, де зазвичай очікуються ці звуки. Внутрішній вітер виє залежно від погоди на вулиці (переважно всередині дерев’яних конструкцій).
Пастки. Звуки пасток зробили більш швидкими та гучними, щоб, сподіваюся, налякати вас більше. Запалювання масла відбувається набагато інтенсивніше.

Істоти. Новий звуковий дизайн і безліч модифікацій для різних типів істот. Зміни сягають від невеликих модифікацій, як-от лисиці, до повних переробок, як-от обморожених павуків. Особлива увага до великих і епічних речей. Звуки як дракони кусають, приземляються, пролітають, батоги хвостами, тупають мамонти, стогнуть сотники тощо.

Продуктивність і виправлення помилок. Ефективність була врахована з самого початку проекту. Для більшості користувачів не буде зниження продуктивності за допомогою AOS. Багато помилок ванільного звуку Скайріму було виправлено або безпосередньо, або як побічний ефект інших змін. Усі зміни, що стосуються AOS, переслано з USSEP.


Встановлення:
1. Завантажити архів з розділу Main Files и встановити вашим мод-менеджером (MO-Vortex-NMM) або вручну розпакувати в папку гри "Data".
2. Завантажити архів перекладу, встановити з заміною файлів.
3. Вибрати необхідні вам патчі до модів завантажити Їх та встановити.

Видалення:
1. Зберегти гру, видалити мод. Можна зробити чистий файл збереження без цього моду, за допомогою FallrimTools.

Ukrainian Localization SSE
SkyUI - Ukrainian (SSE)
Unofficial Skyrim Special Edition Patch UA
Weapons Armor Clothing and Clutter Fixes - Ukrainian
Relighting Skyrim SE UA
Fantasy Potion Replacer UA
Guards Armor Replacer SE UA

Ukrainian Localization SLE
SkyUI - Ukrainian (SLE)
Unofficial Skyrim Legendary Edition Patch UA