Skyrim
0 of 0

File information

Last updated

Original upload

Created by

predaturk

Uploaded by

predaturk

Virus scan

Safe to use

About this mod

BodySlide and Outfit Studio beden yapısı ve kıyafet olusturma modunun Türkçe Yamasıdır.

Permissions and credits
BodySlide and Outfit Studio belirli bir seviyede Skyrim kullanıcısı olmanızı gerektirir. Eğer herhangi bir bilginiz yoksa oyununuzdaki beden yapısı temelini tamamen bozabilirsiniz. Bu yüzden dikkatli kullanılmalıdır.

Herşeyden önce ana modu indirmelisiniz. Ana mod Oyunun yüklü olduğu yerdeki Data klasörü içerisine CalienteTools isminde bir klasör dizini atayacak. Bu klasörün alt dizini olan BodySlide klasörünü açtığınızda BodySlide exe'sini göreceksiniz. ( BodySlide x64) yazan exe SE kullanıcıları içindir.

XPMSE ya da XP32 iskelet yapılarının da yüklü olması gerekir.

Çeviri dosyasını dizine göre klasörlendirdim. Rar dosyası içerisindeki Data klasörünü oyunun yüklü olduğu dizine kopyalayın. Aynı adlı iki dosya için yer değiştirme komutu gelecek. Tümüne evet deyin. Eğer bu pencere açılmazsa yanlış kopyalama yapmışsınız demektir. Dosya konumu aşağıdaki gibidir..
'' Po ve Mo uzantılı iki dosya tr yazan klasörün içerisinde yer alır''

TSEV Skyrim LE\Data\CalienteTools\BodySlide\lang\tr

Sonra programı çalıştırın ve Options ayarlarından Language menüsünden Turkish seçimini yapın. Programı kapatıp yeniden çalıştırın. Tüm menüler Türkçe olarak karşınıza gelecektir. Aynı şekilde sağ alt köşedeki Outfit Studio programını çalıştırıp aynı işlemi tekrarlayın. Her iki programda Türkçe olacaktır.

Beden kodlamaları olan Breast menüleri kaynak kodu atamaları olduğu için dil çevirisi yapılamaz. Onları ingilizce olarak çözümlemek zorundasınız. Göğüs büyüklüğü-göğüs aralığı-sarkması-bel-kalça-baldır gibi her bir ayarı deneme yanılma taktiğiyle çözümleyebilirsiniz.

---Aşağıda bu programı daha önce hiç kullanmayan arkadaşlara temel bilgi olması açısından, anlatmaya çalışacağım!!

'Oluştur' tuşu oyun dizinine o andaki bedeni ya da kıyafeti kopyalar. Toplu çalışmalarda 'Beden Oluştur' kutucuğu işaretlenir ve ''Toplu Yapılandırma'' ' ya tıklanır. sadece denemek ve gözlemlemek 'Ön İzleme' tuşu ile yapılır. Kıyafet ya da beden tercihlerinin Nexus'tan indireceğiniz hazır komutları üst kısımdaki mercek işaretine tıklanarak atanır.

Bir diğer önemli hususta, Skyrim 2 ANA beden yapısı üzerine çalışır ve siz, sadece birini tercih etmek durumundasınız. Bunlar ya CBBE ya da UNP (UUNP) kodlamasıdır. Eğer tercihiniz CBBE ise sonradan oyuna yerleştireceğiniz tüm kıyafet biçemlerinin de CBBE kodlaması olması gerekmektedir. Aynısı UUNP bedeni için de geçerlidir. Yanlış bir işlem yaptığınızda bayan vücutlarında meme parçalanması - el kesiği - kafa bölgesi kesiği oluşacaktır. Ve yanlış kıyafet vücutta silik gölgelere ve kesiklere yol açacaktır.

Race Menü modu tavsiyemdir. Olmazsa olmaz modlardandır. Eğer Race Menü modunu yüklediyseniz tercih ettiğiniz vücut biçemine göre Race Menü Morps dosyasını da [RaceMenuMorphsUUNP.esp ya da RaceMenuMorphsCBBE.esp] yüklemelisiniz. Bu sayede oyun içerisinde iken Race Menü'de oluşturacağı MORPS menüsünden karakterinizle (Bayan Olması Şartıyla) dilediğiniz tarzda beden yapıları oluşturabilirsiniz.

Bu dil dosyası hem SkyrimLE - hem SkyrimSE - Hemde Fallout 4 üzerinde çalışacaktır.

Eğer sorun yaşarsanız mesaj atın. En geç bir iki gün zarfında cevaplamaya çalışırım.