Skyrim

About this mod

Egy hosszabb küldetéssorozat keretében Helgen városát építheted újjá.

Requirements
Permissions and credits
Changelogs
Eredeti mod: Helgen Reborn by Mike Hancho
Helgen újjászületik
Fordította: ignussen

Leírás: Egy hosszabb küldetéssorozat keretében Helgen városát építheted újjá.
Szükséges kiegészítők: nincs
Eredeti letöltése: Szükséges!!!
Kompatibilitási problémák: lásd alant
Megjegyzés: lásd alant

----------
- Leírás -
----------

Egy hosszabb küldetéssorozat keretében Helgen városát építheted újjá.

Telepítés: Bár elvileg már új játék kezdésekor is felteheted, de azt javaslom, hogy csak azután tedd fel, ha végigvitted a Szabadulás főküldetést, majd elhagytad Helgent.
Ezután játssz, vagy várj valahol legalább 4 napot (ne menj Helgen közelébe), majd menj be Fehércsermely városába (Fontos főkapun, ne gyors utazással!!!)
Ha visszamész Helgenbe és a bejárati  kapu mellett karóba húzott tetemeket látsz, elkezdődhet a játék. Én szívem szerint azt javaslom, ekkor tedd csak fel a játékot.

Ha használod az Alternatív kezdetek kiegészítőt, azzal is kompatibilis, viszont akkor olvasd el az Egyebekben a Helgen újjászületik Kézikönyvet! (lásd alant)!!!

Két opcionális küldetéssel, melyek a Város Helgen befejezése után aktiválható:

- Hazatérés: Frokit és az unokáját Hamminget tudod hazaköltöztetni. Automatán aktiválódik, de egyéb küldetésként.

- Csábíts el, Cienna: Cienna elvehető egy kisebb küldetésen keresztül. Viseld Mara amulettjét, mikor a Kalapács és  Üllőben beszélgetsz vele.

-------------
- Telepítés -
-------------

1) Töltsd le az eredeti modult, majd telepítsd azt!
2) Töltsd le a honosítást, majd csomagold ki a '..\Skyrim\Data' mappápa (FELÜLÍR)!

---------------
- Eltávolítás -
---------------

Hát ezt inkább ne tedd!!! De ha mégis, csak saját felelősségre!!!

1) Dobj el minden olyan tárgyat, mely a kiegészítőhöz kapcsolódik.
2) Menj be egy olyan helyre, mely NEM a kiegészítőhöz tartózik.
3) Mentsd el a játékot (Normál mentés legyen nem gyorsmentés!!!)
4) Lépj ki, majd töröld a következőket:
  > Helgen Reborn.bsa
  > Helgen Reborn.bsl
  > Helgen Reborn.esp
5) Tölts be a legutolsó mentésedet (Felugró ablakban: igen)
6) Mentsd el újra a játékot.
7) Ajánlott egy mentett állás tisztító program futtatása is (pl.: Skyrim SaveGame Cleaner)

------------------
- Kompatibilitás -
------------------

Nem nagyon ismertek, legfeljebb az olyan kiegészítőkkel lehetséges ütközés, melyek helyszín, megegyezik a Helgen újjászületik helyszíneinek valamelyikével.

-----------
- Egyebek -
-----------

Helgen újjászületik Kézikönyv

Üdvözöllek a Helgen újjászületik-ben! Ha a kiegészítő sikeresen betöltődött és készen áll a kezdésre, csak kövesd az instrukciókat, mint a normál küldetések keretében.
Viszont mielőtt még beszélnél Marcusszal a küldetés során, azt ajánlom, ölj meg minden banditát, ki Helgen környékén fellelhető. ők a Szabadulás (Főküldetés) küldetés teljesítését követő 4 nap múlva jelennek meg, viszont csak azután, hogy ha jártál már Fehércsermelyben. Ha le akarod ellenőrizni, hogy megjelentek-e a banditák, akkor azt megteheted, mégpedig a helgeni főajtó mellett égett tetemek lesznek karóba húzva. Ha ezt látod, akkor minden rendben van! Ha nem, akkor javaslom, hogy valahol máshol várj négy napot, majd menj be Fehércsermelybe, a Főkapun keresztül, NE gyorsutazással, majd menj vissza Helgenbe és ellenőrizd, hogy a banditák (karóba húzott tetemek) megjelentek-e. Ha már korábban megöltek őket, akkor a banditák nem fognak újra termelődni és így lesz jó. Ha jelen vannak a karóba húzott tetemek, akkor minden rendben.

Ez a kiegészítő 100%-ban kompatibilis az Alternatív kezdés – Élj másik életet kiegészítővel, viszont meg kell tenned pár dolgot, mielőtt még beszélnél Marcusszal. Hasonlóan, mint az alapjátékos verzióban, először is tedd helyre a banditákat az erődben. Továbbá javaslom, hogy a banditák megölését követően, rohanj végig a teljes erődön, hogy a két beomlás megtörtént-e, ezt mindenképpen ellenőrizd le. Kövesd végig Arthmoor folyamatát (Arthmoors procedures), hogy újraindíthassa az alapjátékos küldetést, majd ellenőrizd, hogy tényleg ott vannak-e a banditák és ellenőrizd, hogy minden rom megjelent-e. Ha így van, akkor kezdhetsz!

Bármely más Alternatív Kezdés kiegészítő esetében, tégy úgy mindent, mint az alapjátékos verzióban, és csak azután kezd el ezt a kiegészítőt, ha Helgen megsemmisül (azaz befejeztet a Szabadulás küldetést). Viszont még egyszer megjegyeznél a banditák meglétének ellenőrzését, mind az alapjáték, mind az Alternatív Kezdet esetében.

Ez a lépés tényleg nagyon fontos, ugyanis a banditák csak is akkor jelennek meg, ha az erőd belsejében a két omlás lezajlott, és a romok is hozzáadódtak a városhoz.

Végül, mint annyi Bethesda játékban, itt is mérhetetlenül fontos, hogy a játék során ments, ments és ments, különösen, ha más kiegészítőket is használsz. Én például 30 percnél sohasem játszottak többet mentés nélkül. Bármikor lehet egy bug, hiszen számos modder készíthet kiegészítőket. Az hogy milyen gyakran mentesz, rád van bízva, hiszen neked kell eldöntened, egy véletlen CTD estében, hány perced vesszen el. Emiatt a moddereket nem is lehet hibáztatni, hisz ez a döntés a Tied. Azt ajánlom, hogy ments, mielőtt beszélnél bármely NJK-val, különösen, ha az küldetés célpont. Ez csak két másodpercet vesz igénybe, és a mentések könnyen törölhetőek, ha sok lenne belőle.

Remélem, tetszeni fog a Helgen újjászületik!

Utóirat: A fenti feltételekkel bármikor elkezdheted a játékot, viszont, NEM vállalok semmi felelősséget, ha nem tartod be a fenti szabályokat. Kérlek, írj, ha bármiféle észrevételed lenne, vagy bármiféle egyéb hibát észlelsz.

Köszönet:
A modul készítőinek és persze Bethesdának a játék megalkotásáért.

--------------------------------

További fordítások: SMHK oldalán
NEXUS-n (A keresőbe írd be: Hungarian)

Kapcsolattartás: Discordon (link a fenti SMHK oldalon)

Special thanks to...
- Bethesda for Skyrim;
- Creator(s) of this mod;
- Epervier 666 for ESP/ESM Translator;
- tesvTranslator by McGuffin;
- and everyone who helps and supports in our work.