Skyrim

File information

Last updated

Original upload

Created by

tahirbalci

Uploaded by

tahirbalci

Virus scan

Safe to use

About this mod

All Geared Up Derivative - AllGUD modunun MCM arayüzü için Türkçe tercüme ve orjinal modun kullanımı için kısa bir rehber.

Requirements
Permissions and credits
Genel Açıklama:
All Geared Up Derivative - AllGUD modunun MCM arayüzü için Türkçe tercüme ve orjinal modun kullanımı için kısa bir rehberdir. Modun kullanımı için gerekli olan MCM arayüzünde daha hızlı gezinebilmek için kendime göre yazdığım kısa tercümedir. Aşağıda bu tercümenin nasıl kurulduğuna ve kaldırıldığına dair bilgilendirmenin altında, orjinal modun nasıl kurulup kullanıldığıyla ilgili de kısa bir rehber yazılıdır.

Kurulum:
Otomatik kurulum yapmak isterseniz indirmek için otomatik kurulumu seçmeniz yeterlidir. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey mod sırasını önce orjinal mod, daha sonra tercüme olacak şekilde ayarlamaktır. (Vortex için: Sol panelden Mods, bu ekranda üstten ManageRules, gelen ekranda All Geared Up Derivative - TR yazanın yanındaki ??? kısmını after olarak işaretleyin ve sağ alttan Save butonuna tıklayın.)

Manuel kurulum yapmak isterseniz izlemeniz gereken adımlar:
1. All Geared Up Derivative - TR.rar arşivine sağ tıkla ve Buraya ayıkla seçeneğine tıkla.
2. All Geared Up Derivative - TR > script klasörü içindeki agud_mcm.pex dosyasını kopyala.
3. Oyunun kurulu olduğu klasörü aç. Buradaki Data isimli klasörü aç. Buraya yapıştır. Dosya değişikliği isteğini onayla. (...\The Elder Scrolls V Skyrim\Data)
4. All Geared Up Derivative - TR > interface klasörü içindeki all geared up derivative_english.txt dosyasını kopyala.
5.  Oyunun kurulu olduğu klasörü aç. Buradaki Data isimli klasörü aç. Buradaki Interface isimli klasörü aç. Buradaki translations isimli klasörü aç. Buraya yapıştır. Dosya değişikliği isteğini onayla. (...\The Elder Scrolls V Skyrim\Data\Interface\translations)
6. Kurulum tamamlandı.

Kaldırma:
Adım 1: Kurulum işleminde yaptığınız işlemleri geri alın.
Adım 2: All Geared Up Derivative - AllGUD modunu yeniden yükleyin. (Sadece modu yüklemeniz yeterlidir. Meshes eklerini yeniden yüklemenize gerek yoktur. Ayrıca yeniden yükleme yapmak için hiçbir şeyi kaldırmanıza da gerek yoktur.)



All Geared Up Derivative - AllGUD modu rehberi:
Modun kendi sayfasında nasıl yükleme yapılacağına dair ayrıntılı ve güzel bir video zaten mevcuttur. Benim yapacağım anlatımın da birebir videosu başka biri tarafından hazırlanmış. Onu da buraya bırakıyorum:


Allgud (All Geared Up Derivative) Tutorial (2021) (Xedit/SSE Edit Scripts)


Yine de "bildiğim dilde, adım adım ve basit anlatım istiyorum." diyorsanız kısaca anlatmaya çalışacağım. Yazının uzunluğuna bakıp korkmayın. Çok basit.

Adımlar:
1. (Eğer yükleyecekseniz) Bütün Zırh ve Silah paketlerinizi (modlarınızı) önceden yüklemiş olduğunuza emin ol. (Immersive Weapons, Immersive Armors vs. gibi)

2. Mod için gerekli olan diğer modları yüklediğinizden emin ol. (JContainersModern Brawl Bug FixSkyUI, TES5Edit, XP32 Maximum Skeleton Extended - XPMSE

3. TES5Edit.rar arşivini ayıkla. Oluşan TES5Edit 4.1.5 klasörünü dilediğin yere taşı.

4. All Geared Up Derivative - AllGUD mod sayfasında Files kısmına tıkla.

5. Buradaki All Geared Up Derivative olanı normal bir mod gibi yükle.

6. Yine aynı yerdeki AllGUD xEdit Scripts olanı manuel olarak indir ve arşivi ayıkla.

7. Oluşan AllGUD xEdit Scripts adlı klasör içindeki Edit Scripts klasörünü aç. İçindekilerin hepsini kopyala.

8. Daha önceden indirip taşıdığın TES5Edit 4.1.5 klasörünü aç. İçindeki Edit Scripts klasörünü aç. Kopyaladıklarını buraya yapıştır.

9. Masaüstünde sağ tıkla, Yeni Klasör Oluştur, AllGUD Meshes olarak adlandır. Bu klasöre gir ve sağ tıkla, Yeni Klasör Oluştur, Meshes olarak adlandır. Bu klasörün de içine gir ve Actors adında bir klasör oluştur. Onun da içine gir ve Character adında bir klasör oluştur.

10. TES5Edit.exe dosyasını çalıştır. (TES5EditQuickAutoClean.exe değil) Gelen ekranda OK butonuna tıkla.

11. Tarama bittikten sonra soldaki bölümde yer alan bütün listedekilerin hepsini seç. Hepsi seçiliyken birine sağ tıkla. Apply Script seçeneğini seç.

12. Gelen ekranda Script: yazısının yanındaki menüyü aç. AllGUD Weapon Mesh Generator olanı bul, seç, OK butonuna tıkla. Gelen ekrandaki Output Meshes Folder kısmına yapıştırmak için bir yol kopyalamalısın.

13. Daha önce masaüstünde oluşturmuş olduğun Meshes klasörüne gir ve adres çubuğundan yolu kopyala. Şunun gibi bir şey olacak: C:\Users\tahirbalci\Desktop\AllGUD Meshes\Meshes

14. Kopyaladığın yolu Output Meshes Folder kısmına yapıştır. (Yazmak için tıkladığında pencere açılacaktır. Buradan da seçebilirsin. Veya sırasıyla ESC>Ctrl+V yaparak yapıştırabilirsin.)

15. Start butonuna tıkla. Bu işlem epey uzun sürebilir. Bekle.

16. İşlem bittikten sonra sol kısımda yine sağ tıkla ve Apply Script seçeneğini seç.

17. Bu sefer Script kısmında AllGUD Skeleton Patcher seçeneğini bul. (Diğerinin hemen üstünde olması gerekiyor.) OK butonuna tıkla.

18. Biraz önce kopyaladığın yolu aynen buradaki Output Skeleton Folder kısmına yapıştır ve sonuna şunu ekle: \Actors\Character Neticede Output Skeleton Folder kısmında şunun gibi bir şey yazmalı: C:\Users\tahirbalci\Desktop\AllGUD Meshes\Meshes\Actors\Character

19. Start butonuna tıkla. Bu işlem kısa sürer. Bittikten sonra TES5Edit'i kapatabilirsin.

20. Masaüstündeki AllGUD Meshes olarak oluşturduğun klasörün içi artık dolu. Bu klasöre sağ tıkla ve Arşive ekle "AllGUD Meshes.rar" seçeneğine tıkla. (WinRAR için, başka bir arşivleme programı kullanıyorsanız ona göre bunu bir zip veya rar dosyası haline getirin.)

21. Oluşan bu AllGUD Meshes.rar dosyasını aynen bir mod gibi yükleyin. (Vortex için Mods kısmına gelip alt kısma sürükle bırak yapabilirsiniz.)

22. Oyun içine girdiğinizde bir süre sonra MCM arayüzüne AllGUD gelecektir. Burada silahların ve kalkanın her birine ait numaralar vardır. Bu numaraları karakterin vücudundaki yerlere ait etiketler olarak düşünebilirsiniz. Bu numaraların hepsini birbirinden farklı olacak şekilde değiştirmenizi tavsiye ederim. Diğer türlü düzgün çalışmayabilir.

23. Azure Yıldızı üzerinizde bulunmasa da sürekli görünme hatası vardır. Bunu gidermek için üzerinizde olmadığı durumda görünmesini devredışı bırakabilirsiniz.




---