Mount & Blade II: Bannerlord
Help us shape the future of the Vortex mod manager by taking our survey
0 of 0

File information

Last updated

Original upload

Created by

gnivler

Uploaded by

gnivler

Virus scan

Safe to use

204 comments

  1. filthface
    filthface
    • member
    • 2 posts
    • 0 kudos
    So I started a new game with e1.5.2 and I have downloaded the e1.5.2 mod file for this mod. I'm getting crashes constantly with bandit groups around 50 or so. I haven't messed with the options for this mod and I have used it with and without harmony. Seems to be the same. And usually crashes towards the end of a battle or in mid battle. I have about 20 troops so it's nothing crazy. Any ideas? I usual run the game max graphics and no issues and I have also turned them down just to see if it will help but still the same outcome.
    1. gnivler
      gnivler
      • member
      • 321 posts
      • 7 kudos
      Better Exception Window mod
  2. paulcjin
    paulcjin
    • member
    • 4 posts
    • 0 kudos
    Getting a crash every time I try to attack a bandit party (with hero).
    Crash happens after I click attack - during the loading screen.
    Bannerlord V.1.5.1
    BM 2.6.3

    Source: System.Core
    Sequence contains no elements

    at System.Linq.Enumerable.Max(IEnumerable`1 source)
    at DMD?8246976::EarlyStart_Patch1>(MissionCombatantsLogic this)
    at TaleWorlds.MountAndBlade.Mission.AfterStart()
    at DMD?29976003::FinishMissionLoading_Patch1>(MissionState this)
    at TaleWorlds.MountAndBlade.MissionState.TickLoading(Single realDt)
    at TaleWorlds.MountAndBlade.MissionState.OnTick(Single realDt)
    at TaleWorlds.Core.GameStateManager.OnTick(Single dt)
    at TaleWorlds.Core.Game.OnTick(Single dt)
    at TaleWorlds.Core.GameManagerBase.OnTick(Single dt)
    at DMD?45359739::OnApplicationTick_Patch2>(Module this, Single dt)

    1. gnivler
      gnivler
      • member
      • 321 posts
      • 7 kudos
      Good example of how to report. Better in bug reports but I'm not complaining!

      The stack looks unrelated to BM though. Has it happened for more than one party? Can you try it in a new game to double-check? If all else fails, can you attack a Bandit Militia with only BM installed? You can use ctrl-alt-shift-F11 to teleport parties to you and get attacked easily.

      What region/language are you using?
      Thanks
    2. paulcjin
      paulcjin
      • member
      • 4 posts
      • 0 kudos
      Thanks for the quick response!

      Oh, next time I'll make sure to post in Bug Reports. Just saw that option now.
      I've had no issues attacking generic bandits, such as looters or steppe bandits.
      This happened not too long after starting a new game (no new mods were added mid-game)

      Where can I find the region/language information?
      The language is English.

      I haven't tried with a different bandit group (with hero), so I'll give that a shot.
      I'll also try the other suggestions you made and get back to you.

      Don't know if this will help, but posting my mod list as well.
      Maybe there's some incompatibility there that you've seen before:

      Spoiler:  
      Show
    3. paulcjin
      paulcjin
      • member
      • 4 posts
      • 0 kudos
      Found the issue.

      I played around with activating and deactivating mods, and found that it was working with some mods not activated.

      Turns out the culprit was "Saving Overhaul."

      It took me awhile to pinpoint because I would never have imagined that would be the problem.
      No idea why it caused a problem when it worked fine for me up until attacking bandit groups with heroes, but maybe there's some interaction there with your code.
    4. paulcjin
      paulcjin
      • member
      • 4 posts
      • 0 kudos
      Just FYI, I did get the game to work and finished the battle with the bandit group w/ hero, but it crashed again in the screen where you transfer prisoners from the battle.

      Found that if I turned off "Useful Companions," I was able to finally complete the battle.
    5. gnivler
      gnivler
      • member
      • 321 posts
      • 7 kudos
      That's great, I'm glad you sorted it out, and I really appreciate you posting your discoveries as it helps everyone out.
  3. gnivler
    gnivler
    • member
    • 321 posts
    • 7 kudos
    @waszka812 looks like an old bug may have come back, but what mods are you running? Anything that works on heroes or prisoners?

    Can't replicate this. Lots of time elapsed, no issues seen. Are you seeing this in more than one settlement?
    1. waszka812
      waszka812
      • member
      • 6 posts
      • 0 kudos
      Mods:
      https://imgur.com/a/KO2cFwJ

      I see them in many castles and towns, even if its not mine.

      My Olek is stuck in city cuz he has been captured after fight and dont want to leave it for some reason :o These banditas are holdin him as prisoner i guess ;D
    2. gnivler
      gnivler
      • member
      • 321 posts
      • 7 kudos
      Party AI Overhaul and Commands is currently incompatible, that's the only thing that stands out. Report said it crashes, though.

      If you want to try this dev build, I restored some old code that does garbage collection on those guys, hopefully. It happens automatically when the map loads. If it works, they will just be gone.

      https://ufile.io/2cbvuqdn

    3. waszka812
      waszka812
      • member
      • 6 posts
      • 0 kudos
      Hmm, strange things are happening.
      I used ur dev build on my save - it loaded perfectly and took out like 8 hideouts out of my city - Lageta got left only 6 of them. My castles lost about 1/2 of hideouts also.

      I saved the game - wanted to load it again and check if it would take another hideouts, but now my save is crashing. Whenever i try to load the save, it crashes. "Debug" is "true" but nothing is created in folder/desktop.

      And yea, i know Party AI Overhaul and Commands is currently incompatible, but im simply not using the crashing option and its workin fine.

    4. gnivler
      gnivler
      • member
      • 321 posts
      • 7 kudos
      Hmm. It should have gotten rid of all of them, but that sounds half-decent. Here's another DLL with more logging, and a crash-catch. Please use Better Exception Window and post the 'stack trace' it will give you, if it crashes again.

      https://ufile.io/l33bo5dk

      Maybe come find me on Discord? It'll be easier to communicate and I can give you test builds more rapidly.

      https://discord.gg/y5Ftw7

      update: I replicated a crash from this Load > Save > Load (using this garbage-collecting dev build that nobody else should be trying)

      Spoiler:  
      Show

  4. BobbyFlincher
    BobbyFlincher
    • member
    • 8 posts
    • 0 kudos
    Mod isnt working now. It was before (on 1.5.1) for a while and flawlessly. I am still on 1.5.1. The mod is installed correctly because i can still clear bandits via ctrl+alt+N, and like i said, worked flawlessly for a while. Now bandits dont group up and create parties. I even started a new game and fast forwarded 150 days, and still nothing. Any reason why? Not getting any crashes or anything. Im using MB version 1.5.1, and mod version 2.6.3.
    1. gnivler
      gnivler
      • member
      • 321 posts
      • 7 kudos
      Try pressing CTRL-ALT-SHIFT-F11 to enable testing mode and all bandits will teleport to you (you can do it in a town). I also run it on fast forward as part of my testing and everything seemed fine, no changes from earlier. Also check in the RGL log in C:\ProgramData, I have BM log critical errors there, like when parties won't form.
    2. BobbyFlincher
      BobbyFlincher
      • member
      • 8 posts
      • 0 kudos
      So, it did work. But, it would only teleport like 1 or 2 bandit militias (like 20 men in size) to me at a time. They would run away from me and then simply disappear after a few seconds and then another group would teleport to me. Also the RGL error log is empty.
    3. gnivler
      gnivler
      • member
      • 321 posts
      • 7 kudos
      Care to try this dev build? I have enabled debug logging in it. Please upload the log (let several days pass) and I'll review it.

      https://ufile.io/n9cefghz
    4. BobbyFlincher
      BobbyFlincher
      • member
      • 8 posts
      • 0 kudos
      Well that version worked like normal. Militias spawning and not de-spawning. within 20-40 ingame days the militias were already 90+ men. Thanks. Heres the log, hope this is the one you are asking for.

      https://ufile.io/vfi6jncs
    5. gnivler
      gnivler
      • member
      • 321 posts
      • 7 kudos
      Hmm... that's bizarre. Same code literally, just with debug as an option. You can set "Debug": false, in the mod.json to turn off logging. Sorry, forgot to mention the log is created on your desktop, "harmony.log.txt", and also in the mod folder as just mod.log. Same contents. If it's working then the log isn't much use. But, if the DLL is working for you, might as well keep using it, and disable debug to save on disk activity.
    6. waszka812
      waszka812
      • member
      • 6 posts
      • 0 kudos
      @gnivler What are these doin in my lords hall? It crashes my game every time im tryin to enter lords hall xD 1.5.2 game.

      https://imgur.com/a/HJ891Xe

      I can't delete them, tried ctrl alt n and ctr alt shift f11 :/
  5. xxxechoxxx
    xxxechoxxx
    • supporter
    • 21 posts
    • 0 kudos
    *edit* Saw someone else experienced this as well and had a fix gonna implement
    Experienced a crash using 2.6.2 while on 1.5.1

    Log:
    Spoiler:  
    Show


    Enjoying the mod for this playthrough so Ill keep troubleshooting from my end to see if I cant fix it or figure out more, thanks for your time!
    1. gnivler
      gnivler
      • member
      • 321 posts
      • 7 kudos
      Thanks for the report (and hiding the stack). I think I can reproduce this one, guessing a refactor made it from e1.5.1 to 1.5.1. Rolling back game version to check and recompile, should have an update soon.
    2. gnivler
      gnivler
      • member
      • 321 posts
      • 7 kudos
      Fixed :)
    3. xxxechoxxx
      xxxechoxxx
      • supporter
      • 21 posts
      • 0 kudos
      Holy cow! That was fast lol. Mod makers like you working on improving a game that breaks with every update are the real MVPs <3
    4. PARTYzanrnd
      PARTYzanrnd
      • member
      • 12 posts
      • 0 kudos
      thank you! Encountered similar bug on 2.6.2 and 1.5.1 stable
    5. gnivler
      gnivler
      • member
      • 321 posts
      • 7 kudos
      Thanks. Please post a stack trace from Better Exception Window (bug reports is best), will identify the cause hopefully. I don't think it'll be the same error with TrySplit as with original post.
  6. metafa
    metafa
    • premium
    • 48 posts
    • 0 kudos
    I discovered that this mod made the whole game stutter like hell during a lengthy siege on CAMPAIGN map.
    1. gnivler
      gnivler
      • member
      • 321 posts
      • 7 kudos
      The mod uses a couple milliseconds of CPU, it's been profiled. Maybe a conflict. Before declaring that my mod is broken how about including any information? Did you isolate it? What other mods are you using? What game version?
  7. Drewdawg1337
    Drewdawg1337
    • member
    • 12 posts
    • 0 kudos
    any chance you could make it compatible with Party AI Overhaul and Commands please
    https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/493?tab=description
    It crashes on selecting troop compositions.
    1. gnivler
      gnivler
      • member
      • 321 posts
      • 7 kudos
      I'll check into it in the coming week, sure. No guarantees but I'll investigate.
    2. Recondor
      Recondor
      • supporter
      • 9 posts
      • 0 kudos
      +1
  8. swagtodd
    swagtodd
    • member
    • 8 posts
    • 0 kudos
    Thank you for this awesome mod.
    Unfortunatly, i get crash from using this mod.
    If u dont mind, Can u check my crash log?

    it goes like this.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Sorry for bothering, Im new to Bannerlord moding, and also english.

    Edit : 1. Did'nt know there is same post right below as mine. :)
    2. Who can not wait for update this mod, Hit Ctrl + Alt + N, it will clear or bandit millitia. and then save, reload. will be fine to play.
    And wait for the update
    1. gnivler
      gnivler
      • member
      • 321 posts
      • 7 kudos
      No problem, thanks for posting a workaround until I get to it. Thanks for the comment!
  9. BobbyFlincher
    BobbyFlincher
    • member
    • 8 posts
    • 0 kudos
    After downloading the 1.5.2 update, (my game is still on 1.5.1). My game started crashing as soon as i take the game off of pause or if i move (if time passes at all). Note that, I have been playing for 40+ hours smoothly with a bunch of mods installed as well as this one until this update.
    heres the crash log.

    https://imgur.com/a/Y23n0Qa

    EDIT: So, I cleared all bandit parties and it seemed to have fixed it. I will play some more to see if when a new party gets big enough to split, if it will crash the game.
    1. gnivler
      gnivler
      • member
      • 321 posts
      • 7 kudos
      I gather 1.5.2 is out, I'll have to update. Maybe tomorrow or day after. Can you post a crash log in bug reports please? Using Better Exception Window, might help narrow it down.
  10. Heilmittel19
    Heilmittel19
    • member
    • 13 posts
    • 0 kudos
    Hi I am using Banditry mod that expand looter troop tree
    Will heros upgrade their looter to new trooper?
    1. gnivler
      gnivler
      • member
      • 321 posts
      • 7 kudos
      Yep. They upgrade troops just like you do.