File information

Last updated

Original upload

Created by

CreeperLava

Uploaded by

CreeperLava

Virus scan

Some files not scanned

239 comments

  1. CreeperLava
    CreeperLava
    • supporter
    • 2,361 posts
    • 64 kudos
    Locked
    Sticky
    I'm tired of answering questions that are already in the FAQ. Or helping people that didn't follow the instructions. RTFM before posting anything !
    If your post is removed, you know why.


    If you have a legitimate issue not answered in the FAQ :
    - Make sure it's not answered in the FAQ (see description)
    - Make sure it's not answered in the tutorial
    If both the above don't cover your issue, please open a bug report in the Nexus bug section :
    - Send screenshots and the installer's debug log, if applicable. See how to upload a log and make a diagnostic.
    - If the issue is texture-related, send a save game where it can easily be seen.
    - Give a precise description of the issue you are having by answering the following questions :


    Join us on Discord to discuss your issue. We're more active there than on Nexus. Link !

    0.- Base game source (DVD / Origin / Steam)
    1.- Base game in vanilla state (unmodded) (y/n)
    2.- BW DLCs installed (y/n and, if so, how many?)
    3.- Other mod(s) installed (y/n and, if so, which one(s)?)
    If yes, were these other mods installed before or after A.L.O.T ?
    4- SweetFX, ENB, ReShade installed (y/n and, if so, which one?)
  2. stygianeidolon
    stygianeidolon
    • member
    • 1 posts
    • 0 kudos
    Just wanted to thank everyone involved in this mod for their time and effort, Awesome work!
  3. ngboss708
    ngboss708
    • member
    • 1 posts
    • 0 kudos
    The installer seems to run only if executed from anywhere in "C:" drive. If you try to execute it in another drive (using "D:" here):

    1. Trying to execute the installer - Instantly gives the message 'Could not create folder ".". Access Denied.'
    2. Trying to extract it with any program, then run ALOTInstaller.exe, even after unblocking it on file properties and UAC disabled - nothing happens and a file named "FATAL_STARTUP_CRASH.txt" is created on the same folder with the contents below (the error strings use OS locale, so I swapped them to English for better understanding):

    a lot Installer has encountered a serious fatal startup crash: Could not load file or assembly 'CommandLine, Version=2.2.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=de6f01bd326f8c32' or one of its dependencies. Operation is not supported. (Exception from HRESULT: 0x80131515)
    at AlotAddOnGUI.App..ctor()
    at AlotAddOnGUI.App.Main() in E:\Documents\Visual Studio 2015\Projects\AlotAddOnGUI\AlotAddOnGUI\App.xaml.cs:line 35
    An attempt was made to load an assembly from a network location which would have caused the assembly to be sandboxed in previous versions of the .NET Framework. This release of the .NET Framework does not enable CAS policy by default, so this load may be dangerous. If this load is not intended to sandbox the assembly, please enable the loadFromRemoteSources switch. See http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=155569 for more information.
    at System.Reflection.RuntimeAssembly.nLoadFile(String path, Evidence evidence)
    at System.Reflection.Assembly.LoadFile(String path)
    at System.AppDomain.OnAssemblyResolveEvent(RuntimeAssembly assembly, String assemblyFullName)
    1. CreeperLava
      CreeperLava
      • supporter
      • 2,361 posts
      • 64 kudos
      It will run in other drives, however it won't work if you run it from the root directory (ie D:/).
    2. Mgamerz
      Mgamerz
      • premium
      • 679 posts
      • 25 kudos
      The extractor won't run on the root of the drive. This is because of some strange limitations windows imposes on drive roots.
  4. roivasff14
    roivasff14
    • member
    • 52 posts
    • 1 kudos
    Hi. i'm a big fan of MEUITM & I was thinking of using your mod too. But I'm not sure because I don't know what the mods you compiled look like and what they change. So far you only showed pics of SR1. At some point, do you have plan to add more pics or make a list of things your mod change (decription only give some strange numbers XD)? I'm asking you this because I'm not a fan of texture mods that change too much things , I really like when they try to match vanilla version & Auquarian & c3anderson told me that it's what you're triyng to do with a lot. But i'm really curious ^^;
    1. CreeperLava
      CreeperLava
      • supporter
      • 2,361 posts
      • 64 kudos
      There are plenty of screenshots and videos of A.L.O.T here and on Youtube. A.L.O.T is vanilla friendly, if you want to be sure, install the mod and see for yourself. That's the only advice I can give you.
  5. Killerband4256
    Killerband4256
    • supporter
    • 620 posts
    • 1 kudos
    In the description, it claims that a lot does not overlap with MEUITM, but I've seen that both mods retexture some of the same files. For example as seen in the images, both mods retexture Shiala, so in this case, if you install both mods in the a lot installer, which one will be the one to retexture her?
    1. CreeperLava
      CreeperLava
      • supporter
      • 2,361 posts
      • 64 kudos
      The pictures are taken with both mods installed. There is no overlap.
    2. Killerband4256
      Killerband4256
      • supporter
      • 620 posts
      • 1 kudos
      Ah... right.
      My bad, sorry.
    3. Killerband4256
      Killerband4256
      • supporter
      • 620 posts
      • 1 kudos
      However since we're on the subject, when downloading both on the a lot installer, how're we supposed to select the different variations that the MEUITM anniversary edition has to offer? Such as changing Tali's face, getting the HD eyes to be vibrant or look how they originally were, make the asari has smoother faces or have more clearer scales, having the Csec logo on Garrus' armor? Does a lot pick the options itself or something?
    4. CreeperLava
      CreeperLava
      • supporter
      • 2,361 posts
      • 64 kudos
      I have set some defaults (closest to vanilla). If you want other options, use the MEUITM installer.
    5. Killerband4256
      Killerband4256
      • supporter
      • 620 posts
      • 1 kudos
      Alright, thanks.
    6. TheRealCuran
      TheRealCuran
      • member
      • 1 posts
      • 0 kudos
      Could you add that note to the tutorial? I had this question as well and was just lucky, I guess, this was still so far up.

      Anyway: Thanks for this mod!
    7. CreeperLava
      CreeperLava
      • supporter
      • 2,361 posts
      • 64 kudos
      We'll soon add a way to choose optionals directly in the installer, so that is not necessary :).
    8. Lazag572
      Lazag572
      • member
      • 6 posts
      • 0 kudos
      Ah great
    9. Mgamerz
      Mgamerz
      • premium
      • 679 posts
      • 25 kudos
      If you're interested in this feature, a lot installer has this feature enabled in the beta mode. However we are working on other stuff so it will be less stable/more bugs.
  6. art0run
    art0run
    • member
    • 36 posts
    • 0 kudos
    Could someone upload regular version of femshep hair? I've installed better hair mod and regretted about this.
  7. fehral2
    fehral2
    • member
    • 2 posts
    • 0 kudos
    a lot does not work in the russian version?
    1. CreeperLava
      CreeperLava
      • supporter
      • 2,361 posts
      • 64 kudos
      It should. It may not work on repacks though.
    2. Borland30
      Borland30
      • supporter
      • 2 posts
      • 0 kudos
      Works fine with 1C translation.
    3. art0run
      art0run
      • member
      • 36 posts
      • 0 kudos
      And Snowball too.
  8. Vice8641
    Vice8641
    • member
    • 27 posts
    • 1 kudos
    Holy crap, this is *amazing* work. The new installer is brilliant. It's incredible and surprising to see this amount of love and work poured into a game that's over 10 years old. Thank you!
  9. ZaarZaarix
    ZaarZaarix
    • supporter
    • 3 posts
    • 0 kudos
    Hello. Something strange occured after installation of this mod - game doesn't save anymore. When I make save, it pause for a bit, as usual, but save doesn't appear in character's profile, and no save files created in Documents\BioWare\Mass Effect\Save folder. What can it be?
    1. CreeperLava
      CreeperLava
      • supporter
      • 2,361 posts
      • 64 kudos
      Certainly not caused by the mod itself. Try running as admin.
    2. ZaarZaarix
      ZaarZaarix
      • supporter
      • 3 posts
      • 0 kudos
      I tried it with both Origin and MassEffect executables. No effect.
    3. sortiv
      sortiv
      • member
      • 47 posts
      • 1 kudos
      Same issue. I have controller mod and MEUITM installed, but once I installed a lot I had this issue. No other changes had been made to my installation and I had been playing for about 15 hours with no issues just using MEUITM and a controller mod. I'm not sure how, but a lot is somehow affecting this. Already running both Origin and MassEffect.exe as admin.
      Also want to note that trying to replace an existing save file DELETES that file.
    4. C3Anderson
      C3Anderson
      • premium
      • 1,059 posts
      • 83 kudos
      jpscyther:
      "So I found the problem. My anti-virus is deleting my saves.

      Apparently MassEffect.exe was added to the blocked list and wasn't allow to read/write to my Documents folder.

      I removed MassEffect.exe from the blocked list and added to the Allow list.

      The issue has been resolved."
    5. sortiv
      sortiv
      • member
      • 47 posts
      • 1 kudos
      Thank you for tipping me off to this, C3Anderson. It was a bit more complicated in my instance, but anti-virus false positive was basically the issue. For anyone else who runs into this and uses Avast:

      Avast has several different "shields" that it runs in a modular fashion. The exclusions list is supposed to exclude that file or folder from ALL shield actions, but that isn't the case for whatever reason when it comes to this issue. I had the MassEffect.exe file listed, the masseffect/binaries folder listed, each of them separately, together, the whole damn Origin Games folder - nothing worked. The following worked:
      1. Open up Avast interface (right click, or double click on the system tray icon on your taskbar)
      2. Click on "Protection" (the lock icon on the left side bar)
      3. Click on "Ransomware Shield"
      4. Click "Blocked/allowed apps"
      5. Click the green "allow app" button and add the MassEffect.exe

      I can confirm it is specifically the Avast Ransomware shield causing the issue. I totally disabled Avast and was able to save. Then I re-enabled Avast and manually turned on one shield module at a time, until I isolated Ransomware shield as the problem. No other component of Avast blocks Mass Effect. Perhaps Avast auto updated when I wasn't looking, but I have never had this issue before. Infuriating as it all was, not the mod's fault.
    6. Mgamerz
      Mgamerz
      • premium
      • 679 posts
      • 25 kudos
      Ransomware shield seems to be part of the paid avast package.
  10. FatKidWitAJetPak
    FatKidWitAJetPak
    • premium
    • 45 posts
    • 0 kudos
    Hi there, I'm having problems on the PRESS START screen after installing this series of Mods through your beautiful installer. (Very impressive application you've created; well done and thank you!). I was originally experiencing no issues, but now I cant press start on my keyboard or my wired XBOX controller. Pressing Start allows me to skip the loading screens, but then it never actually gets me past the PRESS START phase. The game does not freeze. Here is what I did:

    1.)
    I installed ME1Controller Mod https://www.nexusmods.com/masseffect/mods/60
    This was done properly. It is a very simple installation. I see some other users are experiencing the same problem I am, but I never had the problem until I installed a lot.

    2.)
    I Installed a lot by opening up the installer and selecting MEUITM Anniversary Edition, Miscellaneous textures, and a lot for ME1 6.0 - Textures.

    Everything seemed to install with no errors.

    But now, as I previously mentioned, I cant get past that PRESS START. I am using Steam, and my application is not running in compatability mode and I've seen previous users mention. Hope you may be able to help me out here.

    Thanks!
    1. FatKidWitAJetPak
      FatKidWitAJetPak
      • premium
      • 45 posts
      • 0 kudos
      EDIT: I've managed to get past the Start screen by opening up the terminal and typing in "StartGame". My controls, however, are all mucked around. I restored from a backup, thanks to your lovely application, and everything is back to normal. I would still thoroughly enjoy taking advantage of these textures, however.

      I am assuming these texture mods do not modify the .INI files in any way, correct?

      I believe the problem revolves around one or more of the following files the ME1 controller Mod needs for proper functionality:

      All located under Mass Effect -> BioGame -> CookedPC

      Maps -> EntryMenu.SFM
      Packages -> Dialog -> GlobalTLK.rar
      Packages -> Dialog -> GlobalTLK.upk
      Packages -> GUI -> GUI_PC_SkillGame.upk
      Packages -> GUI -> GUI_SF_Conversation.upk
      BIOC_Base.u
      BIOC_Materials.u
      Engine.u
      Startup.int.upk

      Those are the only files that I see associated with this controller Mod. Hope this helps.
    2. CreeperLava
      CreeperLava
      • supporter
      • 2,361 posts
      • 64 kudos
      Did the controller mod work properly before A.L.O.T ? I'm not sure why you'd report this as a bug here, it isn't related to A.L.O.T.
    3. Mgamerz
      Mgamerz
      • premium
      • 679 posts
      • 25 kudos
      This is an issue with controller mod for me1. a lot installer modifies ini but not the entries used by controller mod. I have seen people complain about this on all the controller mod pages, not sure the cause but it is not from a lot.
    4. FatKidWitAJetPak
      FatKidWitAJetPak
      • premium
      • 45 posts
      • 0 kudos
      Hi there, thanks for the reply.

      As I said, the game works perfectly fine until I install a lot. After installing a lot, all of my controls are jumbled, and it is impossible to get past the PRESS START screen without going into terminal and typing "PressStart". Even then, barely any controls work and there are many interface glitches.

      The fact is, everything is great until I install a lot. By uninstalling a lot and restoring from a backup that a lot makes, my game works fine. As soon as Install a lot, the game breaks. Therefore, the two mods seem to be conflicting. As you said earlier, install controller mods before a lot, which I did. I still am running into issues, however.

      The ME1 Controller mod by itself has no issues whatsoever. The PressSTart bug only occurs after installing a lot.
    5. FatKidWitAJetPak
      FatKidWitAJetPak
      • premium
      • 45 posts
      • 0 kudos
      UPDATE: The game works perfectly right now without a lot. I am now just installing the core a lot files without any Add-Ons. Will update shortly.

      UPDATE: Yep, the game breaks as soon as I install a lot. Very strange.
    6. Mgamerz
      Mgamerz
      • premium
      • 679 posts
      • 25 kudos
      If you can help troubleshoot this can you take a backup of your config folder before (while controller mod works) and after (when it is then broken) and upload both here? We modify the ini's but we don't replace any of them.The game itself also likes to override the ini files. I have personally used a lot for ME1 with controller and it worked for me so I am not sure what the issue here would be.
    7. FatKidWitAJetPak
      FatKidWitAJetPak
      • premium
      • 45 posts
      • 0 kudos
      Sure, I can do that. Where is the best place for me to put them, email a dropbox link?
    8. Mgamerz
      Mgamerz
      • premium
      • 679 posts
      • 25 kudos
      If you come to the discord we can look at it there.
  11. madzillamonster
    madzillamonster
    • member
    • 20 posts
    • 2 kudos
    I love the new installer <3 Adding Vigil was such a great touch
REPORT BUG
Top