4144 comments

  1. C3Anderson
    C3Anderson
    • premium
    • 1,520 posts
    • 118 kudos
    Locked
    Sticky
    For the recent LOD issues with armors and faces etc... it is fixed. Also Polish and Russian versions are tested working with latest revision 271. Should be no more need to block installer updates etc...

    Again the recent issues now should be good with MEM v271, run the installer and allow to update (as always use on vanilla Mass Effect. Tested with Russian and Polish localisations and ofcourse all official versions.

    Pirated versions are not supported, depending on the repack it may work it may not, if you have errors with pirated version, buy the game :).

    If you are pirating period, buy the game :). It's worth the 10 bucks or less you can find it on sale for.
  2. thesisbytes
    thesisbytes
    • member
    • 3 posts
    • 0 kudos
    Locked
    Sticky
    I have no idea why but the updated installer will not run. I've been at this for hours and it's driving me nuts. I started out with a fresh install of ME, removed everything except saves and screenshots. Ran the game. First time around I installed the controller mod and the same romance mods, ran MEUITM, made sure my antivirus was off just in case, latest MEM version dl'd, ran, finished installation. When I went to run the game to see if everything installed correctly but i didn't get the mod splash screen so i started everything over, this time with no mods.


    That's when the frustration started.

    I either keep getting errors saying how the application (MEM version 279) could not be started or when it rarely does start, after the application does its prechecks I get an an error more or less saying that the previous version wasn't compatible, abort or something similar along those lines.

    EDIT: Steam version, no mods, windows 8.1 latest updates if that helps.
    1. C3Anderson
      C3Anderson
      • premium
      • 1,520 posts
      • 118 kudos
      Just tested with 279 on a fresh install no issues.

      If MEM won't launch check your AV?

      If you get the message you specified it means some files at least were modded and you'll need to start over from unmodded game.
    2. thesisbytes
      thesisbytes
      • member
      • 3 posts
      • 0 kudos
      May have solved the issue! I had disabled, even fully exited my AV but it was still sandboxing the application, including a lot and Batman Ep1, seen by the green line surrounding the pop-up: https://imgur.com/a/KGmy8TS

      I use Comodo Internet Security 10 so if anyone else is having similar issues click on tasks > unblock applications. You'll see the program and the file path. Select then click on 'unblock applications'. Choose 'unblock for all security components'. I restarted just in case and MEITUM has no issues updating and running now. Hope this helps!
  3. rafabruno0
    rafabruno0
    • member
    • 3 posts
    • 0 kudos
    Locked
    Sticky
    Perfect work! A tip for who will install using the Brazilian translation by TriboGame, you must remove it before installing the mod or happens the error in the installation. after installing the mod then you can install the translation by TriboGame that works normally

    P.S..: VERSION MEUITM Anniversary Edition 2018- Download in August 2018

    text in PT-BR: Trabalho perfeito! Uma dica para quem vai instalar usando a tradução brasileira do TriboGame, você deve removê-lo antes de instalar o mod ou acontece o erro na instalação. depois de instalar o mod, então você pode instalar a tradução da Tribo que funciona normalmente
  4. C3Anderson
    C3Anderson
    • premium
    • 1,520 posts
    • 118 kudos
    Locked
    Sticky
    2K texture option back in the installer and improved!

    Special thanks to Ablaze666 for sharing the extra settings beyond the old 2k fix and of course special thanks to Aquadran for adding back into MEM.

    For those that want to quickly apply to test without installing the entire mod again, simply open up the installer and choose "standard mode" (or run MEM standalone if you have it instead) select Mass Effect 1 and in the drop down click "Update lod settings (2K limit)" then to go back for 4k simply repeat but select "update lod settings" instead. Super simple :)

    For those reinstalling or first time installing the mod simply check the 2k check box in the installer window to have the 2k limit applied.
  5. natexc
    natexc
    • supporter
    • 1 posts
    • 0 kudos
    I am not sure what I am doing wrong here but I keep getting this error:

    ------- Detected NOT supported mods with this version of game --------

    ME1 Faster Elevators v1.1
    ME1 Controller v1.2.0-v1.2.2
    ---------------------------------------------

    Are these mods not supported? All the steps say that these mods should be installed first, but then the installer warns me they are incompatible?
    1. dclowd9901
      dclowd9901
      • member
      • 2 posts
      • 0 kudos
      I didn't see this error, but I can confirm that ME1 Controller works before this mod is installed, but after the mod is installed, I am unable to get past the "press start" screen.
    2. C3Anderson
      C3Anderson
      • premium
      • 1,520 posts
      • 118 kudos
      The warning is just telling you what files are not matching vanilla hashes. They should work eventhough the message pops up.
  6. maxpax444
    maxpax444
    • supporter
    • 5 posts
    • 0 kudos
    Currently trying to install this and keep getting an unhandled exception, index was out of range - details as follows:
     
    Spoiler:  
    Show

     

    Any suggestions on how to fix?

    1. KyleN7
      KyleN7
      • member
      • 4 posts
      • 0 kudos
      I am having the exact same issue! I attempted to search for a solution online but the solutions did not solve this particular issue. I attempted to repair my .NET Framework via the Microsoft repair tool but that did not help the situation.
    2. joemakal
      joemakal
      • member
      • 1 posts
      • 0 kudos
      Same problem here.
    3. GameWarrior2216
      GameWarrior2216
      • member
      • 48 posts
      • 1 kudos
      Me too. Has anyone found a solution for this?

      BTW, I am using Origin and I installed the calibration mod with the ENB with sweet effects mod before installing this. Do they conflict?

      Edit: Ok I found a solution, might work for you guys. I re-installed the game, repaired it, then installed the calibration mod but not the ENB. Everything worked fine, I hope this helps you.
  7. Kflame210
    Kflame210
    • member
    • 2 posts
    • 0 kudos
    Not sure if this is a MEUITM problem or if its tied to the controller support mod that I also downloaded, but I am unable to see anything in the equipment and level up screens, most of the UI is there but I cant see what equipment I have or what skills I have (in fact I cant even equip skills). Im also having a problem where whenever I bring up the power/weapon wheel, nothing shows up, i get the sound and the slow down but no wheel or ability to select anything. Any help is appreciated!
    1. C3Anderson
      C3Anderson
      • premium
      • 1,520 posts
      • 118 kudos
      Hello,

      This is defintely the combo of the two mods and their install order.

      I have tested and controller mod works flawlessly with with MEUITM and AL0T, but if you install it out of order meaning not following the controller mods authors instructions: "Install order: ME1 -> DLC (Optional) -> ME1Controller -> MEUITM or other textures (Optional)"

      This can happen.

      Basically always install MEUITM/AL0T last.

      The solution here would be to start over from resh vanilla and follow the listed intall order. Tedious I know but it's thanks to Unreal Engine being so locked down.
  8. dvestezar
    dvestezar
    • member
    • 1 posts
    • 0 kudos


    Whenever I attempt to install this mod, I get this error message at exactly 93% of installing textures every time:
    System.InvalidOperationException: Sequence contains no matching element
     


    I had same issue   (CZ lang ) - After reinstall, one game run to menu, antivir off, MEM v333 - all OK
  9. ShonaNingyo
    ShonaNingyo
    • member
    • 16 posts
    • 0 kudos
    I must be missing something. Everything was fine when it came to installing it, but I can't play the game because continuing or loading a game just freezes it, or else the screen goes black. Is it simply a matter of waiting for it to play, or am I doing something wrong?
  10. DEMONLORD198333
    DEMONLORD198333
    • member
    • 4 posts
    • 0 kudos
    Hi, like to say what a fantastic mod started playing it today :). But have one problem there is no codex text and my skill tree is blank nothing on it. Only mod I got installed outside the installer is SP Controller support. I've installed the mods via the installer and turned off my anti-virus just incase, those problems still persist. Re-installed twice now and no change so I can't understand why this is happening as before MEUITM everything was working fine with a lot . Any help would be appreciated and again great mod :)
  11. IRoguexElementI
    IRoguexElementI
    • member
    • 41 posts
    • 0 kudos
    Whenever I attempt to install this mod, I get this error message at exactly 93% of installing textures every time:
    System.InvalidOperationException: Sequence contains no matching element
    at System.Linq.Enumerable.First[TSource](IEnumerable`1 source, Func`2 predicate)
    at MassEffectModder.MipMaps.replaceTextures(List`1 map, List`1 textures, MainWindow mainWindow, Installer installer, Boolean repack, Boolean appendMarker, Boolean verify, Boolean removeMips, Boolean ipc) in e:\MEM\MassEffectModder\MassEffectModder\TexExplorerReplace.cs:line 561
    at MassEffectModder.MipMaps.replaceModsFromList(List`1 textures, MainWindow mainWindow, Installer installer, Boolean repack, Boolean appendMarker, Boolean verify, Boolean removeMips, Boolean ipc) in e:\MEM\MassEffectModder\MassEffectModder\TexExplorerReplace.cs:line 1000
    at MassEffectModder.Installer.applyModules() in e:\MEM\MassEffectModder\MassEffectModder\Installer.cs:line 1264
    at MassEffectModder.Installer.buttonSTART_Click(Object sender, EventArgs e) in e:\MEM\MassEffectModder\MassEffectModder\Installer.cs:line 1413
    at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

    I am using origin, and the mod SEEMS to function (I get the startup window for MEUITM), but IDK if Im going to run into a missing texture at some point
  12. angelinahrd
    angelinahrd
    • member
    • 1 posts
    • 0 kudos
    Hello!

    I have a problem with the anniversary mod. I did everything like in the videos for the controller mod and the anniversary mod but when I try to install the mod it says "Detected NOT supported mods with this version of game --------

    ME1 Controller v1.2.0-v1.2.2"

    What should I do? Thank you in advance! (
  13. Jiragu
    Jiragu
    • member
    • 1 posts
    • 0 kudos

    Hello, I had a problem with the installation of the mod did everything as in the guide but gives an error when opening the file with the installation "Failed checking latest available program version"
    (Steam version) Anyone can explain to me what the problem is ????
  14. inputrequired
    inputrequired
    • member
    • 6 posts
    • 0 kudos
    Hey man,

    You know when you watch a 3D movie without the glasses and there's that weird red/green overlap effect? I've got that all over text, some face textures, etc.
    I must have goofed or something, how can I fix this? In case it's a hardware issue, here are my specs

    NVIDIA GTX 760
    8GB Ram
    Intel i5 3570k @ 3.4ghz
    and i've got the resolution set to standard widescreen biggest size.

    Sorry to hassle you, I'm just kinda new to this error so I'm not sure what to do. When installing, I chose ReShade, and the audio mod option as well.
    1. inputrequired
      inputrequired
      • member
      • 6 posts
      • 0 kudos
      I'm sorry, I'm dumb haha

      I didn't open the debug console when the game launched after installing the mod. I have fixed the problem, it was chromatic aberration.

      Thank for you this amazing overhaul, Mass Effect is my all time favourite series, and I'm on my.... 8th? annual replay of the trilogy on PC (for the first time). You've done amazing work, and I'm excited to see what possible future updates have in store!
Top