Fallout 4

File information

Last updated

Original upload

Created by

VWTrotsky

Uploaded by

vwtrotsky

Virus scan

Safe to use

About this mod

Розширений інтерфейс діалогу усуває жорстко закодований ліміт на 4 варіанти діалогу та додає повну підтримку механізму для будь-якої кількості параметрів діалогу гравця.

Requirements
Permissions and credits
Donations
This is the Ukrainian translation of the mod Extended Dialogue Interface
Оригінал мода дивіться на цій сторінці



★ Про мод ★

У ванільній грі діалог гравця вимагає рівно чотирьох варіантів відповіді - гра не прийме ні більше, ні менше. Ця система також розділила більшість діалогів на один із чотирьох типів: «Так», «Ні», «Нейтральний» та «Запитання». Як ви можете собі уявити, діалог не завжди точно потрапляє під ці категорії!

Розширений інтерфейс діалогу (XDI) - це платформа спільноти, яка скасовує обмеження на 4 варіанти діалогу та додає підтримку механізму для будь-якої кількості параметрів діалогу гравця.

Моди тепер можуть створювати нові діалоги, які підкреслюють вибір гравця, і мають варіанти діалогу, які справді відображають їхні наміри.

XDI не змінює мініатюрний діалог сам по собі, але відображатиме повний текст для вибору мініатюрного діалогу.

Цікаво, що в кількох ванільних сценах самі Bethesda записали додаткові варіанти діалогів! У багатьох випадках вони не підключені належним чином для XDI (немає пов’язаних відповідей тощо), тому їх неможливо просто увімкнути глобально. Однак спільнота може змінювати такі ванільні діалогові сцени, щоб правильно їх з’єднати та показувати додаткові озвучені діалогові репліки, які вже є частиною базової гри.



★ Особливості ★

  • Повний текст діалогу. Переглядайте варіанти діалогу з повною впевненістю щодо того, що ви збираєтеся сказати.

  • Репліки діалогів. Додатково можна відобразити іконку запитання для параметрів діалогу, які не просувають розмову далі. Більше немає випадкового вибору, коли все, що ви хотіли, це отримати більше інформації. Параметри, які завершують розмову, матимуть іконку дверей поруч із ними.

  • Гнучкі параметри діалогу. Маєте сказати менше чотирьох речей? Маєте лише два варіанти або додайте стільки варіантів, скільки хочете.

  • Немає озвучки гравця, немає проблем. У Skyrim і New Vegas також не було озвученого гравця! XDI модифікує двигун, щоб подолати це. Для неозвученого діалогу гравця діалог з НІП починається одразу після вибору параметра. Діалогову камеру модернізовано, щоб утримувати фокус на НІП, а не дивитися (у ванільному стилі) на нерухомий рот гравця. Більше ніяких незручних пауз.

  • Налаштовується через MCM меню. XDI постачається з MCM меню для легкого налаштування.

  • Ніяких хаків. Ці зміни інтегровано в механізм - немає потреби в обхідних шляхах, "порожніх аудіо-файлах", виправленні файлів STRINGS тощо.


★ Хто використовує XDI? ★

XDI пишається тим, що підтримує діалоги для наступних масштабних квестових модів, які зараз розробляються:



★ Встановлення ★

Встановіть за допомогою бажаного менеджера модів або скопіюйте завантажені файли в теку Data гри Fallout 4 і активуйте XDI.esm.

Переконайтеся, що ви починаєте гру з завантажувача (loader) F4SE.

Якщо ви отримуєте повідомлення про те, що плагін XDI не завантажується, ще раз перевірте що F4SE встановлений та запущений!

Під час інсталяції XDI переконайтеся, що у теці Data\Interface немає файлу DialogueMenu.swf. Цей файл міститься в архіві BA2 XDI. Будь-який зовнішній файл інтерфейсу в цій теці матиме пріоритет і замінить файл XDI.



★ Вимоги ★

Fallout 4 версії 1.10.50 або вище.

Fallout 4 Script Extender (F4SE), 0.6.0 або вище.

Mod Configuration Menu (1.2 або вище) настійно рекомендується, якщо ви хочете налаштувати XDI в грі. Крім того, ви можете змінити файл налаштувань(INI) XDI вручну за адресою
Data\MCM\Settings\XDI.ini.


★ Сумісність ★

XDI замінює файл інтерфейсу DialogueMenu.swf і несумісний з модами, які роблять те саме. (Це означає, що мод Full Dialogue Interface несумісний.)

За винятком меню, XDI не змінює будь-які ванільні форми чи діалоги та не конфліктуватиме з іншими модами.

XDI динамічно отримує повний текстовий діалог із гри та автоматично сумісний із усіма DLC та модами, які додають діалоги - жодних патчів не потрібно.



★ Розробники ★

registrator2000 - F4SE plugin and backend work
Neanka - Dialogue menu interface and additional class decoding




★ Подяки ★

Many thanks to the xSE team, for F4SE.
Thanks to the Fallout Cascadia project for initial ideas and suggestions.



Мій дискорд-канал.
Завжди можна внести пропозиції щодо покращення якості перекладів. Завантажити переклади, патчі для горизонту та об'єднання модів.  Канал закритого типу - як підключитесь, відпишіть мені(vwtrotsky#3325), щоб я дав права на перегляд каналу.


Вдалої гри і бережіть себе!