Skyrim
0 of 0

File information

Last updated

Original upload

Created by

ignussen

Uploaded by

ignussen

Virus scan

Safe to use

About this mod

Automatán átöltözik a karakter vagy NJK, ha a megadott feltételek teljesülnek.

Requirements
Permissions and credits
Eredeti: Suit Up by Utopium
Öltözködj!
Fordította: ignussen

Leírás: Automatán átöltözik a karakter vagy NJK, ha a megadott feltételek teljesülnek
Szükséges kiegészítők: nincs
Eredeti letöltése: SKSE/SkyUI
Kompatibilitási problémák: nincs
Megjegyzés: lásd alant

----------
- Leírás -
----------

Eme modul segítségével beállítható, hogy a karakter vagy NJK automatikusan átöltözzön a megadott feltételek alapján. Számos hasonló modul készült már e témában, de olyan, ami szinte minden alapfeltételt figyelembe venne nem. Eme a modul a viselet kiválasztását a következő feltételrendszer alapján teszi meg:

- helyszín típusa;
- Külső/belső terület;
- aktuális időjárás;
- napszak (órában);
- Harc típusa;
- úszás/ülés/alvás.

Van egy hasonló modul, mely működését tekintve azonos, de ott csak a játékosra lehet mindezt végrehajtani, NJK-kra nem. E modullal viszont NJK-kra is be tudod mindezt állítani. A modul teljesen kompatibilis a Smart Equip-pel.

*** Használat ***

A játékos viseletszabályainak beállításakor ügyelj, hogy ne legyen senki a célkeresztben kijelölve, majd lépj be az MKM menübe, ahol különféle páncél- és ruhaviselési verziót állíthatsz be, legfeljebb 12-t az alapértelmezetten kívül, mely akkor lesz aktív, ha a többi szett feltétele nem teljesül. Mindegyik szetten belül 5 különbözőt állíthatsz be, melyek véletlenszerűen kerülnek felvételre, ha a feltételek teljesülnek. A feltétel rendszer az 'Engedélyezett' szettek vizsgálatával kezdődik, és amelyikre először teljesül a megadott feltételrendszer, az válik érvényessé, a többi pedig elvetésre kerül. Ha egyik feltétel sem teljesül, akkor az alapban megadott kerül viselésre. Ez fontos tudni, mikor a ruhák terveit összeállítod. Ha netán nem állítanál be alap viselési felszerelést, akkor a modul megpróbál emlékezni a legutolsó viselt ruházatra, ezt alapvetően fel is ajánlja.

Ahhoz, hogy egy NJK-t is be tudj állítani, a célkereszttel ki kell őt jelölnöd (mikor megjelenik a neve), majd lépj be az MKM menübe. Az Alap menüben megjelenik az aktuálisan visel ruházata, de ezt bármikor meg tudod változtatni. Ha netán ki akarsz egy beállított NJK-t zárni eme modul rendszerből, ahhoz nem szükséges kijelölnöd őt. Egyszerűen lépj be az MKM menübe, majd az 'NJK-k vezérlése' menüben törölheted őt.

Ha netán túl sok viseletet határoznál meg, akkor ezeket nem fontos állandóan magaddal cipelned, hiszen így könnyen elérhetnéd a maximálisan cipelhető súlyhatárt. Emiatt beállíthatsz egy konténert, amelyben a váltó ruházatodat tárolhatod, így ezek nem terhelik a felszerelésedet. Ehhez csak a célkereszttel jelölj meg egy tárolót (jelenjen meg a neve), majd lépj be az MKM menübe és jelöld ezt ki használatra. Így számos plusz váltóruhád/vérted lehet, melyek nem fognak ezentúl terhelni. Egy dologra figyelj! Mikor viseled, akkor az továbbra is beleszámol a felszerelési tömegbe, így ha egy nagy súlyú vértre váltanál át akkor ne érd el a terhelési határodat, vagy netán átlépd azt.

*** Hozzájárulás ***

Bárki nyugodtan lefordíthatja, és azt feltöltheti ide vagy más oldalra, de pénzt ezért nem kérhet az engedélyem nélkül. Vagyis azt kérem, ha lenne belőle akkor abból én is részesedjek. Nem engedélyezett eme mod használata az SE verzióhoz, mert a különbség miatt nem akarok hibákról beszámolt e-mailokat olvasgatni, mivel ez a modul nagy mértékben támaszkodik az SKSE-re. Továbbá azt sem engedélyezem, hogy a modul bármely részét felhasználd máshoz, vagy előbb kérdezz meg erről.

-------------
- Telepítés -
-------------

Manuálisan:
1) Másold be a fájl tartalmát a '..\Skyrim\Data' mappápa
2) Data Files-ban pipáld be a 'SuitUp.esp'-t

---------------
- Eltávolítás -
---------------

1) Dobj el minden olyan tárgyat, mely a kiegészítőhöz kapcsolódik.
2) Menj be egy olyan helyre, mely NEM a kiegészítőhöz tartozik.
3) Mentsd el a játékot (Normál mentés legyen nem gyorsmentés!!!)
4) Lépj ki, majd töröld a modult!
5) Tölts be a legutolsó mentésedet (Felugró ablakban: igen)
6) Mentsd el újra a játékot.
7) Ajánlott egy mentett állás tisztító program futtatása is (pl.: Skyrim SaveGame Cleaner)

------------------
- Kompatibilitás -
------------------

Nincsenek problémák.


--------------------------------

További fordítások: SMHK oldalán
NEXUS-n (A keresőbe írd be: Hungarian)

Kapcsolattartás: Discordon (link a fenti SMHK oldalon)

Special thanks to...
- Bethesda for Skyrim;
- Creator(s) of this mod;
- Epervier 666 for ESP/ESM Translator;
- tesvTranslator by McGuffin;
- and everyone who helps and supports in our work.